Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back KULTURA IZLOŽBE

Izložbe

Novi Sad u znaku Noći muzeja

  • PDF

Mara Milovanović (prva s leva) dovela je na izložbu grupu iz PećinacaNakon što je Noć muzeja odložena zbog vanrednse situacije u Srbiji, 17. maja, osmi put u Novom Sadu, preko 45 muzeja, galerija, kulturnih ustanova i drugih prostora otvorili su svoja vrata i 7. juna, od 18 – 02 časa posle ponoći, na veliko zadovoljstvo poklonika umetnosti, ali i svih građana, održali ovu manifestaciju čija popularnost iz godine u godinu raste.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Izložba nagrađenih radova sa 92. izložbe ADC Njujork

  • PDF

Bane Radošević (desno) u društvu posetilaca izložbeIzložba nagrađenih radova sa 92. izložbe ADC Njujork (www.adcglobal.org), održava se u Galeriji ITD (Institut za Transfuziju Dizajna), pored sata, na Petrovaradinskoj tvrđavi, od 28. maja do 15. oktobra 2014. godine.
Art Directors Club je vodeća organizacija za integrisane medije i prvi međunarodni kreativni kolektiv te vrste. Osnovan u Njujorku 1920. godine, ADC je neprofitna organizacija sa članstvom, čija misija je da poveže, provocira i uzdiže menjajući svet ideja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Galerija ITD domaćin nagrađenih radova sa 92. izložbe ADC Njujork

  • PDF

Direktno iz Njujorka u Novi Sad, Evropsku prestonicu kultureU Galeriji ITD (Institut za Transfuziju Dizajna), pored sata, na Petrovaradinskoj tvrđavi, 28. maja, priređena je svečanost povodom predstavljanja nagrađenih radova sa 92. izložbe ADC -a (Art Directors Club) New York, domaćoj publici. Art Directors Club je vodeća organizacija za integrisane medije i prvi međunarodni kreativni kolektiv te vrste, osnovan u Njujorku 1920. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ДОК ЈЕ ВИНА ТРАЈАЋЕ ВЕДРИНА

  • PDF

Драган Миљевић (лево) и Милан Милић ЈагодинскиПре онога: Да ли бити, мора да је било: Пити.
Прецизно речено, то је било: Пити, ил не бити.
Шекспирови преци стари познавали су те ствари.
м..м. ј.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Fascinacija dizajnom na stranicama časopisa Taboo

  • PDF

Na razmeđi milenijuma, tačnije 27. marta 2002. godine na srpskoj kreativnoj sceni pojavio se časopis koji će narednih godina znatno izmeniti našu recepciju o kreativnosti, posebno o delatnostima koje dovodimo u vezu sa ovim terminom, inicirati i ostvariti više akcija čiji društveni značaj prevazilazi okvire jednog glasila. U pitanju je časopis Taboo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Izložba Hanter u fokusu u Beogradu

  • PDF

Sa Izložbe fotografija Pozitivna izloženost kod Terazijske česmePutujuća izložba „Hanter u fokusu“, nakon svog puta kroz više evropskih zemalja, otvorena je i na Terazijskom platou (otvoreni prostor kod Terazijske česme) i trajaće do 17. decembra. Izložene fotografije prikazuju životne priče devetoro pacijenata sa Hanterovim sindromom iz Poljske, Nemačke i SAD.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Knjižar na sajmu u Bolonji

  • PDF

Ekipa Knjižara predstavila Srbiju u najlepšem svetlu u BolonjiKompanija Printex iz Valjeva, na sajmu Big Buyer u Bolonji, predstavila je evropskoj publici časopis Knjižar, glasilo knjižarske branše Srbije.
Sajam Big Buyer, održan od 20. do 22. novembra, okupio je najveće italijanske, ali i evropske proizvođače kancelarijskog materijala, školskog pribora i papira, a časopis Knjižar bio je jedini medijski partner sajma sa područja bivše Jugoslavije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mladi umetnici donose nove ideje i novu snagu

  • PDF

Jelena Kekić, Marina Milanović i Jovana IlićGalerija ITD (Institut za transfuziju dizajna) na Petrovaradinskoj tvrđavi, bila je nedavno mesto na kome je predstavljen projekat “Akademska kominikaciona praksa”, urađen u saradnji sa novosadskom Akademijom umetnosti. Kreatori novih ideja, bili su mladi umetnici: Andrea Mernjik, Jelena Zubović, Boris Šimunek, Marina Miljuš, Milena Kalezić, Edna Mačković, Nevena Kekić, Jovana Ilić, Dragana Knežević, Marina Milanović, Verica Veljkov i Aleksandra Minjas, koji su na ovoj izložbi došli sa svojim realizovanim idejama u obliku oglasnih kampanja ili plakata za kompanije: Novosadski sajam, SRP „Zasavica“, Pokret gorana Sremska Mitrovica, „Nectar“ Bačka Palanka, PU „Radosno detinjstvo“ Novi Sad, Manuel Co. Novi Sad, Canon M Novi Sad, preduzeće „Ekomil“ Bačka Palanka, Fabriku akumulatora Sombor, BB Minakva Novi Sad, Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, AMG Grafika Novi Sad, Philp&co Filipović, fabrika lepih snova Sremska Mitrovica.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Veče Akademske komunikacione prakse u Galeriji ITD

  • PDF

Zajednički snimak učesnika u projektu sa profesorom Miloradom MušićemDelovanje Akademije umetnosti u Novom Sadu očitava se bezmalo 40 godina. Iz tog miljea emitovani su programi najvišeg umetničkog dometa, stvarani od strane nastavnika i studenata bez obzira na uslove i raspoloživa sredstva.
Jedan od tih programa, nastao u okviru studijskog programa grafičkih komunikacija, Akademska kominikaciona praksa, prikazan je u utorak, 12. novembra, u Galeriji ITD (Institut za transfuziju dizajna), na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Radovan Jokić: Prolaznici u Kulturnom centru Novog Sada

  • PDF

Radovan Jokić i Slavica PopovU Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada, sinoć je otvorena izložba akademskog slikara Radovana Jokića, „Prolaznici“.
Koliko su Novosađani bili zainteresovani za nastavak „Prolaznika“ od poslednje izložbe ovog umetnika, održane u Galeriji ProArte juna 2011. godine pokazali su brojni prijatelji, poznanici umetnika i poštovalaca njegovog rada, prisutni na otvaranju. Zahvaljujući se prisutnima autor je istakao da je više od tri godine radio na ovom delu projekta, osmišljavao ga, prekrajao, dodavao, brisao i oduzimao, ali kada je video sve ove ljude, koji su došli da ga podrže, bilo mu je jasno da je vredelo učestvovati u tome. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com