Thu08182022

Poslednja izmena:07:35:00 AM

Back KULTURA IZLOŽBE

Izložbe

Janoš Mesaroš u Stratusu

  • PDF

Janoš Mesarošprodajna izložba i druženje sa jednim od najvećih srpskih slikara, koji je naivnu umetnost podigao do nebeskih visina

Janoš Mesaroš rođeni je Novobečejac, potomak Atile Hunskog. Poslednjih 25 godina radi i živi u Beogradu. Njegov 50-to godišnji profesionalni rad obeležile su brojne samostalne i kolektivne izložbe.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Serbia Fashion Week nagrađuje i predstavlja mlade talente celom svetu

  • PDF

Plakat - pozivnica za učešće na takmičenjuSerbia Fashion Week i Nacionalna komora za modu Srbije i ove godine pokreće nacionalnu platformu za prepoznavanje i podršku mladim dizajnerima, Fashion Talent Design Competition.
Cilj ovog takmičenja je da se mladim dizajnerima pruži mogućnost ostvarivanja i razvitka međunarodne karijere u modnoj industriji. Kandidati koji mogu da se prijave su studenti modnog dizajna i drugih kreativnih smerova, ali i mladi dizajneri do 30 godina starosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

VI Slikarska kolonija Katai u Malom Iđošu

  • PDF

Zajednički snimak učesnika kolonije sa domaćinom Katai Gezom (prvi s desna u donjem redu)Optimalan broj autora podstaknut ambijentom objekta, njegove okoline i gostoprimstvom porodice Katai, našlo je inspiraciju za svoje likovne kreacije, držeći se sigurnih staza vlastite likovne poetike, kao sredstvom kazivanja i predstavljanja svojih viđenja, osećanja, doživaljaja.
Umetnici, Dejan Deki Milivojević (Jagodina), Saša Dobrić, Šandor Šlajf i Radule Bošković (Novi Sad), Olivera Protić i Marijana O. Đorđević (Beograd), Žarko Stanković (Paraćin), Zorica Đorđević (Beograd), Vojin Tišma (Novi Sad), Nebojša Đuranović (Beograd), bili su učesnici VI Likovne kolonije „KATAI“ , Mali Iđoš, koje je okupio njihov kolega, umetnik, Janoš Mesaroš. Gospodin Mesaroš se i ove godine odazvao pozivu domaćina, gospodina Geze Kataia, da preuzme ulogu selektora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Studenti PMF-a pozivaju na veče u duhu srednjovekovne Srbije

  • PDF

Nataša GrahovacNakon spektakularne predstave „Ladies&Gentlemen, These Are 20s!“, održane u restoranu „Ribarac“ u Novom Sadu u sredu, 31.01.2018. godine, studenti III godine hotelijerstva Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu zakazali su za sredu, 07. februara 2018., od 20h, na istom mestu, novo druženje, kada pripremaju veče posvećeno srednjovekovnoj Srbiji pod nazivom „Srbija - srednji vek, I’ll be back!“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Visoke ocene za Nušićijadu, traži se otvoreni bioskop i bolje kostimiranje

  • PDF

Program Nušičijade za 2017. godinu zaslužio svako priznanjeTokom prazničnog druženja održanog 5. januara 2018. godine u Ivanjici uz zvuke benda Funktastic Coalition, građani su imali priliku ne samo da razgovaraju o Nušićijadi i svoje sugestije daju festivalskom timu, već i da popune anketu i učestvuju u svojevrsnoj evaluaciji festivala. Slično svim ranije organizovanim anketama, i ova je pokazala veoma visok stepen zadovoljstva Ivanjičana i prijatelja Ivanjice festivalom kulture, zabave, humora i radosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pozvani ste na Fotoreportersku Novu godinu

  • PDF

Marija Erdelji, jedna od pet dama čije ćete fotografije videti na izložbiPovodom Fotoreporterske nove godine, koju više od pet decenije naizmenično organizuju fotoreporteri dnevnih listova “Dnevnik” i “Mađar so”, u Muzeju Vojvodine (Dunavska 37), u četvrtak 21. decembra u 19 časova, biće otvorena Peta godišnja izložba fotoreportera Novog Sada i Vojvodine “Objektivno”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

DIPLOMA PRO 4 - Izložba završnih radova iz oblasti grafičkih komunikacija i dizajna

  • PDF

Plakat kao pozivnica na izložbuU Galeriji ITD na Petrovaradinskoj tvrđavi, u petak, 15. decembra 2017. godine u 19 časova, najavljeno je otvaranje izložbe pod nazivom „Diploma Pro 4 - Graphic Communication and Design Theses Exhibition“. Autor izložbe je prof. dr Uroš Nedeljković, a otvoriće je doc. dr Vladimir Dimovski.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SFW nagrađen na Sarajevo Fashion Film Festivalu

  • PDF

Svetlani Horvat prestižnu nagradu uručila je Amela RadanNa drugom međunarodnom Sarajevo Fashion Film Festivalu, koji se organizuje u saradnji sa Hollywoodom, Londonom, Madridom, Berlinom i Istanbulom, Serbia Fashion Week nagrađen je za internacionalni uticaj u modi.
U svečanoj kongresnoj sali sarajevskog hotela Hills predsednica Serbia Fashion Weeka, Svetlana Horvat primila je ovu laskavu nagradu i izjavila:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mercator Fashion Christmas Trees - sa stilom u Novu 2018

  • PDF

Dizajnerka Zagorka Marković vlasnica brenda Zaga, imala je pomoć najmlađih u kićenju jelkeTržni centar Mercator u Novom Sadu i ove godine je bio domaćin atraktivnog događaja
“Fashion Christmas Trees” koji treću godinu za redom organizuju Serbia Fashion Week i magazin Hello! Po rečima Jelene Savić iz Color Press Group, za razliku od ranijih godina, kada je izložba pripremana po zatvaranju tržnog centra, a publika mogla da vidi tek finalan proizvod, ove godine organizatori su se odlučili za drugačiji koncept i publika po prvi put može da prati ceo proces postavljanja izložbe.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Serbia Fashion Week završen svečanom dodelom nagrada najboljim učesnicima

  • PDF

Zajednički snimak nagrađenih sa organizatorima SFWKraj novembarskog Serbia Fashion Weeka obeležen je svečanom dodelom nagrada, Serbia Fashion Awards u ambasadi Italije, u Beogradu. Program je otvorila predsednica Serbia Fashion Weeka, Svetlana Horvat, koja se svim prisutnim zahvalila se na podršci dok je domaćin, ambasador Italije Đuzepe Manco, poželeo svima dobrodošlicu rekavši da je Italija lider u modnoj industriji i da mu je zbog toga izuzetno zadovoljstvo da ugosti finalnu dodelu nagrada u okviru Serbia Fashion Weeka.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com