Thu12072023

Poslednja izmena:11:36:23 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA

Najava

Drugi jesenji poljoprivredni sajam Srem 2012. za vikend u Velikim Radincima

  • PDF

Milorad MiloševićDrugi jesenji poljoprivredni sajam „Srem 2012“, biće održan od 14. do 16. septembra 2012. godine, na lokaciji Sportskog aerodroma u Velikim Radincima (od isključenja sa autoputa Beograd-Šid Veliki Radinci su udaljeni 6 kilometara, a od Sremske Mitrovice 11 kilometara) u organizaciji Panonija-Agrara MM d.o.o. iz Velikih Radinaca, Aero kluba Sremska Mitrovica i Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica, uz generalno pokroviteljstvo Grada Sremska Mitrovica.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Davor Bošković: Bečej, sajamski grad

  • PDF

Davor BoškovićTragom vesti da će se u Bečeju od 14-16. septembra održati II Jesenji poljoprivredni sajam, razgovarali smo sa direktorom Bečejskih sajmova, gospodinom Davorom Boškovićem. Tom prilikom, gospodin Bošković nam je ukratko predstavio Bečej kao grad u kome se održavaju tri sajma od kojih je najvažniji, a time i najposećeniji predstojeći II Jesenji poljoprivredni sajam.

*Koji su to sajmovi koji Bečeju daju za pravo da se naziva sajamskim gradom?

-U Bečeju se u toku godine organizuju tri sajma: prvi je januarski-setveni sajam, drugi je martovski-poljomehanizacije i treći jesenji-poljoprivredni sajam. Mi smo već prošle godine imali uspešan Jesenji sajam, koji je naišao na veliki odjek kod poljoprivrednih proizvođača, ali i samih izlagača, tj. proizvođača poljomehanizacije i uvoznika, dilera poljomehanizacijom, traktoriskim programom, uljima, mazivima, rezervnim delovima. Pored tog bazičnog dela, uvek imamo i etno deo, tzv. „Etno sokače“ gde se predstavljaju proizvođači meda, vina, zanatskih delatnosti itd.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Poziv mladim Novosađanima da se uključe na projektu TriP

  • PDF

UdruženjePreventpozivamlademotivisaneosobeizmedju15 i26 godinadaseuključeurealizacijuprojektaTriPprevencija, povezivanje, podrškaipostanudeotimakaoterenskiradnicikojiradesamladimaizNovogSadanaprevencijirizičnogponašanja. Projekat je podržan od strane od strane Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada – Kancelarije za mlade i realizovaće se od septembra do decembra 2012. godine. Cilj projekta je prevencijа rizičnog ponošаnjа mlаdih poput zloupotrebe droga, alkohola, ulaženja u nazaštićene seksualne odnose i promocija zdrаvstvenih uslugа nаmenjenih mlаdimа kroz terenski rad nа ulicаmа, trgovima i u kаfićimа u Novom Sаdu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bogat program Rumske jeseni za vikend

  • PDF

Ruma će prvog dana septembra biti u znaku "Rumske jeseni", koja predstavlja skup različitih, zanimljivih manifestacija u prilog afirmacije poljoprivrednih proizvoda i negovanja običaja, tradicije i kulture naroda koji žive na ovim prostorima. Ova manifestacija odvijaće se na centralnom Gradskom trgu, stadionu "Fruške gore", izletištu Borkovac i tzv. Malom parku. Sve će započeti u subotu u 10 časova defileom učesnika od Zmaj Jovine škole do Gradskog trga, posle čega će na centralnoj bini započeti višečasovni program, u kojem će učestvovati folklorni ansambli iz 14 mesta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Velikogospojinski dani – deset, devet, osam…

  • PDF

Sada već tradicionalni Velikogospojinski dani, godinama važe za istinski vojvođanski brend. Novi Bečej je u ovoj proslavi spojio različita novobečejska kulturno-zabavna dešavanja: tradicionalno i moderno, kulturu i sport, prošlost i vremena koja dolaze – gradsku slavu i današnje zvezde. Stvorili smo zabavu za sve generacije.
Oni koji su nas ranije posećivali, znaju da na Velikogospojinskim danima ima ponečeg za svakoga: nastupi na Paradi konjskih zaprega, takmičenje u kuvanju riblje čorbe, programi za decu u Dečijoj ulici i Avliji zabavliji, Vinska ulica, takmičenje tamburaških bandi, Etno bazar ili atraktivni pop koncerti.
Trudili smo se da ove godine program bude još kvalitetniji i raznovrsniji, pa smo pripremili i različite kulturne i muzičke sadržaje, sportska takmičenja, dečije programe... Sve što je potrebno za odličan provod! Svi događaji odvijaju se u ambijentu prelepog Tiskog keja, u Domu kulture, Biblioteci, sportskoj hali, na letnjoj pozornici, u okrilju starog manastira na Tisi ili na prostorima uz reku.
Nedostajete samo Vi!


 Dobrodošli!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vikend na Ljubavnom ostrvu

  • PDF

Krstarenje Dunavom, najlepšom rekom Evrope je nešto što se ne zaboravlja, a uvek može da se ponovi. Kažu da je gledanje u tzv. “crveno sunce” u smiraj dana, lekovito, za zdravlje i čovekovu energije, nešto poput punjenja akumulatora. A sve to je još intenzivnije, na Ćirinom katamaranu, gde vas, što bi vinogradari rekli, greju dva sunca, jedno se neba, a drugo sa vode. Ova romantična plovidba, koliko god da sam puta na njoj bio, uvek se, nakon zalaska sunca, završavala spontanim uzdasima, a potom i dugotrajnim aplaouzom.
Upravo na takav doživljaj, poziva zainteresovane i ovog vikenda, 18. i 19. avgusta, “Dunavski rafting”, a naravno i narednih nedelja, da dođu i prepuste se uživanju, potpunom pražnjenju od svakodnevnog stresa i napetosti. Na programu je uobičajena ponuda - krstarenja rekom na katamaranu „Plivajuće ostrvo“ i rekreativno veslanje u kanuima i kajacima, interesantnija tim pre, što je glavni cilj “Ljubavno ostrvo”, nazvano tako, s razlogom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bogat program Šidskog kulturnog leta

  • PDF

Jasmina LatasJasmina Latas direktorka koju smo sreli na Zlatiboru, kao gosta Zlatiborskog kulturnog leta sa svojim štićenicima KUD     u vrlo posećenom i toplo primljenom nastupu.

Tradicionalno, od 1. do 19. avgusta, održava se Šidsko kulturno leto. Manifestacija koja je ustanovu Kulturno-obrazovni centar dovela do najvišeg rejtinga u ogranizaciji ovakvog tipa manifestacija u okolini, po kojoj su postali poznati širom Vojvodine.

-Mediji iz Vojvodine nas sve više i više pozivaju da promovišemo naše kulturno leto, a to je verovatno znak da je ono dobrog kvaliteta – uz osmeh kaže direktorka Kulturno-obrazovnog centra iz Šida Jasmina Latas. - Ekipa Kulturno-obrazovnog centra je svih devetnaest dana trajanja festivala dostupna publici, Šiđanima, ali i svim onim ljudima dobre volje koji odvoje vreme da dođu u naš lep grad i da provedu svoje slobodno vreme na nekom od naših programa. Kao i svake godine program je usklađen sa ciljem manifestacije da zadovolji sve ukuse i uzraste i da ponudi brojne programe kao što su koncerti pop, rock i narodne muzike, Dan vina, u kojem se uz zvuke tambure mogu degustirati najbolja vina sa teritorije Vojvodine, Etno dan, na kojem pokazujemo kulturnu baštinu i tradiciju naroda i narodnosti naseljenih u našem gradu. Pored toga, tu su i sportska dešavanja na bazenima Posejdon Inn-a, prvi put Međunarodna revija paradnih zaprega koja se održava na fudbalskom stadionu „Jednota“ u Šidu, tzv. „Fijakerijada“. Međunarodni festival folklora - Srem folk fest, je koji se svake godine održava u Sremskoj Mitrovici, će nam po tradiciji, i ove godine podariti gostovanje jednog od najboljih ansambala sa tog festivala i prirediti koncert u našem gradu. Ove godine će to  biti ansambli iz Turske i Bugarske.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Lažijada u Drlačama, ko slaže bolje, biće nagrađen

  • PDF

Dvadesetu godinu za redom Mesna zajednica Drlače i Udruženje lažova Drlače, opština Ljubovija, organizuju "Lažijadu" u Drlačama 9. avgusta. Program počinje u 17:00 časova. Ova neobična manifestacija obuhvata nadmetanje u:
- lažima,
-nošenju sopstvene žene na 50 m (nagrada je pečeno prase),

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sedmi festival etno stvaralaštva ETNOS u Bečeju

  • PDF

Sedmi festival etno stvaralaštva „ETNOS“ održaće se od 3-5. avgusta 2012. godine na Zelenom korzou, u blizini reke Tise u Bečeju. Organizator festivala je udruženje građana „Biber“ u saradnji sa Opštinom Bečej.
Program ovogodišnjeg festivala ponudiće ljubiteljima tradicije šarenoliku lepezu aktivnosti. Tokom tri dana na bečejskom šetalištu biće postavljene dve izložbe: Vredne ruke i Izložba ručno pravljenog nakita u okviru koje će svoje radove izložiti rukotvorci i stare zanatlije iz cele Srbije. Prvog dana festivala posetiocima će se predstaviti i bečejske pekare u okviru Izložbe hleba.
 Kreativne radionice (tkanje, pustovanje, duborez, izrada predmeta od gline, dekupaž i heklanje) održavaće se svakog dana u terminu od 17.00 – 19.00 časova.
U okviru modne revije „Etno shik“ svetlost dana ugledaće „Biber“ kolekcija. Pamuk, lan , srpsko i tetra platno su materijali od kojih je ova odevna kolekcija šivena. Pored ovih modela kolekciju će upotpuniti unikatni nakit, šeširi i tašne koji su napravili članovi sekcije rukotvoraca udruženja i učesnici izložbe Vredne ruke. Ovogodišnju reviju će otvoriti male manekenke iz vrtića „Labud Pejović“ iz Bečeja koje će prikazati deo modela modne revije koja je održana u ovom vrtiću prvom polovinom ove godine. Naime, u okviru radinica veza koje je organizovao ovaj vrtić, mlade mame su od novembra 2011. do aprila 2012. godine savladale tehniku veza . Steknuto umeće primenule su na haljinicama i košuljama koje su na modnoj reviji prikazali njihovi mališani.
Po završetku revije biće organizovana degustacija KUGLOFA - najstarijeg modeliranog kolača na svetu i tradicionalne hrane Podunavskih Švaba.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Velikogospojinski dani u Novom Bečeju, sedmi put

  • PDF

Tradicionalna manifestacija ''Velikogospojinski dani'' biće održana od 23. do 27. avgusta u Novom Bečeju pod sloganom ''Za neku novu ljubav'', uz bogat takmičarski i muzički program.
Program će početi takmičenjem u kuvanju riblje čorbe, potom takmičenjem tamburaških orkestara, pa sledi revijalni nastup orkestra Radio televizije. Petak je rezervisan za nastup hrvatskih pevača Jelene Rozge i Tonija Cetinskog. U subotu, 25. i nedelju 26. avgusta, biće organizovani Etno bazar, Dečija ulica, Vinska ulica, takmičenje u ribolovu ''Velikogospojinska bućka'', a zatim i teniski turnir. U večernjim satima biće održan koncert grupe ''Van Gog'' i benda ''Omega'', a u nedelju Lepe Brene.
Po sedmi put organizatori manifestacije Velikogospojinski dani dočekaće goste sa umivenim gradom, odličnim raznolikim programom i u najboljem raspoloženju koje nepogrešivo šire na sve koji se odluče da im se pridruže. Sada već svi znaju - najbolja zabava i provod preko leta su u Novom Bečeju posebno tokom Velikogospojinskih dana. Mnogi ljubitelji dobre zabave upućuju se krajem avgusta u ovu pitomu vojvođansku varošicu, krećući logikom: „ Kada je dobro Severini, Zdravku Čoliću, Vladi Georgijevu, Loši i drugim zvezdama naše scene što ne bi i mi proverili šta to ima Novi Bečej.“ A ima svega! Za svakog po nešto, ali lepo!
Vešto kombinujući spoj tradicionalmnog i modernog u programu koji je namenjen svim generacijama uz besprekornu organizaciju Velikogospojinski dani su se svojim kvalitetom nametnuli kao jedna od najboljih menifestacija u Srbiji, za šta su organizatori dobili i najprestižnija priznanja: Turistički cvet, Priznanje kolega organizatora turističkih manifestacija i još mnoge druge. Ali najveće priznanje ipak je pohvala publike koja iz godine u godinu dolazi u sve većem broju. U grad koji ima samo 14 hiljada stanovnika za 4 dana manifestacije Velikogospojinski dani dođe oko 180 hiljada ljudi, a ipak ne bude neprijatne gužve i do sada nikada nije bilo nikakvih incidenata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com