Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA

Najava

Dani piva u Zrenjaninu

  • PDF

Očekuju nas razne manifestacije na 15 lokacija na 36. Danima piva           Tradicionalna manifestacija „Dani piva” održaće se po 36. put u Zrenjaninu u periodu od 25.-29.08.2021. godine. Dani piva su nastali davne 1986. godine i preko tri decenije, sve do današnjih dana, privlače  sve veći broj posetilaca, koji znaju da ih na ovoj manifestaciji očekuje veliki broj atraktivnih programa i preko 20 vrsta piva. Na više od 15 lokacija u gradu odvijaju se različiti programi, od onih ruralnih, vašarskih i razbarušenih, do urbanih, uglađenih i našminkanih.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Međunarodni festival folklora za predstojeći vikend u Bečeju

  • PDF

Sa jednog od prethodnih nastupa folklornog ansambla iz Ukrajine           Šesti po redu Međunarodni festival folklora „Bečej folk fest“ počinje u petak, 13. avgusta i trajaće do ponedeljka 16. avgusta. Ljubitelji tradicionalne igre uživaće tih dana u Bečeju na Gradskom trgu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bodrog fest 2021 Bački Monoštor

  • PDF

Plakat kao pozivnica           Od 2005. godine, drugog vikenda avgusta u Bačkom Monoštoru se održava festival kulture i prirode - Bodrog fest. Značaj ove manifestacije ogleda se u promociji kulturnog nasleđa i prirodnih bogatstava sela. Osnovna ideja je da se kroz stare zanate, domaće proizvode, tradicionalna jela, piće, običaje, nošnje, igre i pesme, kao i prirodne lepote SRP „Gornje Podunavlje“  - UNESCO Rezervata Biosfere „Bačko Podunavlje”, ovo selo gostima predstavi kao turistička destinacija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pripremite se za Dane borovnica na Kopaoniku

  • PDF

ove godine takmičenje u branju borovnica            Tokom poslednjeg vikenda jula i početkom avgusta ( 30. jul - 01. avgust) na platou Ravnog Kopaonika, koji okružuju Suvo Rudište (sa Pančićevim vrhom), Karaman, Gobelja i dr., u okviru apartmanskog kompleksa Konaci, biće održana, sada već tradicionalna, manifestacija „Dani borovnice“ koju po dvanaesti put potpisuje Turistička organizacija opštine Raška, sa saradnicima. Cilj ove manifestacije, zbog dobre organizacije, ali i neopisive lepote i prijatnih temperatura na „Srebrnoj planinini“ tokom žarkih letnjih dana, teško uporedljive sa bilo kojom drugom, je da okupi sve ljubitelje prirode, svežeg planinskog vazduha, raznih šumskih proizvoda, koje su pripremile vredne ruke potkopaoničkih žena.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Regata Majke Angeline isplovljava 7. avgusta

  • PDF

Jedinstvena u Srbiji           Turistička organizacija opštine Pećinci i ove godine pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave, u Kupinovu na reci Savi, organizuje 11. Regatu Majke Angeline za sve ljubitelje prirode, reke i dobrog druženja. Regataši će u subotu, 7. avgusta, kao i do sada isploviti sa Plandišta na 25 kilometara dugo putovanje Savom po obodu Specijalnog rezervata prirode Obedska bara, a nekoliko sati kasnije pristaće kod „Skele“ (na ušću kanala Vok u reku Savu), gde će ih dočekati nezaobilazni sremski paprikaš.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Takmiči se i osvoji Capriolo bicikl

  • PDF

Plakat kao pozivnica           Svojevrsno zagrevanje za Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu donosi do sada neviđenu avanturu za sve ljubitelje ovog sporta. 31. jula u 18 časova na Petrovaradinskoj tvrđavi počinje jednočasovni “Capriolo bajs hunt”, takmičenje koje će pobedniku doneti vrednu nagradu - Capriolo bicikl, ali i još 30 nagrada za najbolje takmičare. Prijave putem linka Capriolo bajs hunt  već su u toku i traju do 29. jula.*

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nedelja u Bačkom Monoštoru: Obeležavanje Dana Gornjeg Podunavlja i Evropskog Amazona

  • PDF

Šarkanj bara SRP GP by Goran Mulić            Partnerske organizacije u projektu Integracija lokalne zajednice u proces upravljanja zaštićenim područjima na primeru SRP “Gornje Podunavlje“ - JP „Vojvodinašume“, UG „Podunav“ Bački Monoštor i HKPD „Silvije Strahimir Kranjčević“ Bački Breg, u nedelju, 11. jula, organizuju  aktivnosti otvorene za lokalno stanovništvo i sve zainteresovane, a povodom obeležavanja Dana Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlje“ i UNESCO Rezervata biosfere „Bačko Podunavlje“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pozvani ste na Internacionalni banatski festival vina u Zrenjaninu

  • PDF

Obraćanje Zorana Ljubotine, direktor TO Zrenjanin na prošlogodišnjem festivalu            Nakon uspešno realizovanog po prvi put, prošlogodišnjeg „Internacionalnog banatskog festivala vina”, ove 2021. godine je predviđeno da on bude održan po drugi put i to na otvorenom prostoru u delu Karađorđevog parka bliže hali i da bude drugačije koncipiran, bez takmičarskog dela već samo sa promotivno izlagačkim.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Arsenal otvara festivalsku sezonu

  • PDF

U ambijentu kragujevačkog Arsenal Festa            Arsenal fest 11 biće održan 24, 25. i 26. juna u Kragujevcu, gde će nastupiti Yngwie Malmsteen, Dub FX, Dubioza kolektiv, Riblja čorba, Bajaga i Instruktori, Partibrejkers, Hladno pivo i brojni drugi regionalni izvođači. Komplet ulaznica za sve tri večeri Arsenal Festa 11 košta 3.000 dinara, dok je za jedno veče 1.500 dinara preko mreže i prodajnih mesta www.tickets.rs.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SUPER SUBOTA NOVOSADSKOG CINEPLEXX-a

  • PDF

Najava revije filmova za Cineplexx rođendan            Bioskop Cineplexx Promenada slavi Cineplexx dan u subotu 22. maja 2021. godine i nagrađuje ljubitelje filmova specijalnom cenom ulaznice. Samo tog dana, u bioskopu Cineplexx Promenada će cena karte biti 200 dinara za sve filmove.  Karte su u prodaji na blagajni bioskopa Cineplexx Promenada kao i putem aplikacije CineplexxRS.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com