Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA

Najava

Najavljena serija trka Srbia Epic

  • PDF

Sa prethodnog takmičenja na petrovaradinskoj tvrđavi            U prelepom zdanju Gradske kuće u Požarevcu koja datira još iz 1889. godine predstavljena je serija biciklističkih trka Serbia Epic. U organizaciji Serbia Epic-a i Biciklističkog kluba Novi Sad spektakularne trke, na veoma atraktivnim lokacijama, doneće takmičarima bodove za predstojeće Olimpijske igre u Parizu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Međunarodni filmski festival u Areni Cineplex od 25. februara do 5. marta

  • PDF

Novi spektakl za filmske sladokusce            51. Međunarodni filmski festival FEST biće održan u bioskopu Arena Cineplex od 25. februara do 5. marta.Novosađani će, tradicionalno i ove godine imati priliku da uživaju u glavnom programu FEST-a koji obiluje najboljim filmskim ostvarenjima iz prethodne godine i filmovima koji su višestruko nagrađivani na prestižnim svetskim filmskim festivalima. Na velikom platnu bioskopa Arena Cineplex smenjivaće se glumački velikani kao što su Penelopa Kruz, Kejt Blančet, Hju Džekmen, Runi Mara, Entoni Hopkins, Franses Mekdormandi mnogi drugi, kao i poznati autori Tod Fild, Dejvid Kronenberg, Sara Poli… po čijim ćemo filmovima pamtiti ovu sezonu. Tokom devet dana imaćemo priliku da pogledamo 17 filmova koji stižu iz Italije, Francuske, Južne Koreje, Amerike, Velike Britanije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske…

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Povratak zlatiborske Pršutijade na velika vrata ovog vikenda

  • PDF

Milija Brković sa podmlatkom - Pršutijada 2006. godine            Povodom održavanja predstojeće 21. „Pršutijade'' od petka 10. do nedelje 12. februara u Mačkatu, u Kulturnom centru Zlatibor održana je konferencija za medije povodom ovog popularnog Sajma suvomesnatih proizvoda. O tome su na konferenciji govorili Marko Marić, direktor „Zlatiborskog eko agrara“, Miljko Radišić iz Turističke organizacije Zlatibor, kao i proizvođači Milija Brković iz Kačera i Nataša Andžić iz Mačkata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sve je spremno za IX Klobasafest Bački Petrovac

  • PDF

Spektakularna Klobasafest u najavi            Međunarodni festival kobasica - „Klobasafest“ u Bačkom Petrovcu za minulih osam godina izrastao je u ozbiljnu privredno-turističku manifestaciju koja privlači sve veći broj učesnika, majstora u proizvodnji kobasica, kao i posetilaca. Najveći broj gostiju do sada je bio iz pravca Novog Sada, dok je za ovogodišnji najavljen veliki broj zainteresovanih iz centralne Srbije.
            Kobasica je bila i ostala u fokusu festivala, ali se u međuvremenu, sve drugo promenilo. Najavu za deveti „Klobasafest“ u Info centru TO Vojvodine ispratio je veliki broj medija, koji će u subotu, 11. februara, sa sportskih terena OŠ „Jan Čajak“ u centru varoši, izveštavati o toku brojnih dešavanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Najava Simpozijuma Agro-Tehnika - precizna poljoprivreda na Zlatiboru

  • PDF

Mr Jelena Nestorov Bizonj            U okviru 49. Simpozijuma Agro-Tehnika - precizna poljoprivreda (AGROTEH PP), koji će biti održan od 30. januara do 03. februara, u hotelu „Dunav“ na Zlatiboru, Zadružni savez Vojvodine (ZSV) će organizovati okrugli sto na temu „Potencijali i izazovi u zemljoradničkim zadrugama“ 01. februara, sa početkom u 13:15, u hotelu „Dunav“. Učesnici okruglog stola biće ministar Milan Krkobabić ispred Ministarstva za brigu o selu i Ivana Popović, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a od strane organizatora mr Jelena Nestorov Bizonj, predsednik ZSV i prof. dr Aleksandar Sedlar, predsednik Programskog odbora, Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu. U diskusiji je predviđeno učešće predstavnika zemljoradničkih zadruga.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Konferencija „Pametna poljoprivreda" 03.02.2023. godine

  • PDF

Baner konferencije            Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika SUMP (u daljem tekstu: SUMP) u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom organizuje drugu konferenciju pod nazivom „Pametna poljoprivreda". Konferencija će se održati 03.02.2023. godine sa početkom u 17.30 časova u amfiteatru Naučno-tehnološkog parka, Fruškogorska 1, Novi Sad. Kako je izgledala prva konferencija možete videti na linku: https://youtu.be/qFBEVSokm30.  

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PMF EVROVIZIJA - HUMANITARNO VEČE

  • PDF

Sa jedne od prethodnih animacija            U okviru predmeta Animacija i logistika u turizmu i hotelijerstvu Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, praktičan deo ispita se sastoji od organizovanja jednog tematskog događaja. Do sada su studenti organizovali imali 54 tematska događaja (http://www.dgt.uns.ac.rs/animacija-u-turizmu/), na kojima su predstavili razne narode i države, odnosno njihove turističke vrednosti, a takođe i realizovali programe za decu i odrasle.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Viđeni ste za devetu Beloblatsku kobasicu

  • PDF

Miroslav Markuš            Poznatiji su bili po trsci, po kojoj je smatrano „kolevkom trskarstva“ u staroj Jugoslaviji. I ribi, koja živi u vodama kojima je mesto okruženo. Ipak, slučaj je hteo da Beloblaćani u širim okvirima budu prepoznati po kobasici, takođe posebnoj. Za to su „krive“ kulturne različitosti naroda koji složno žive u ovom banatskom selu u opštini Zrenjanin, u kojem se ravnopravno govori šest jezika, a najzastupljeniji je beloblatski.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Svečano otvaranje 7. manifestacije Ledena šuma u Novom Sadu

  • PDF

Pozvani ste na svečano otvaranje            Sedma po redu novosadska zimska manifetsacija „Ledena šuma“ biće svečano otvorena u petak, 16. decembra u 19 časova. Publiku će i ove godine u praznično dekorisanom ambijentu Dunavskog parka dočekati lokalni scenski umetnici i muzički sastavi koji će svojim nastupima uz tradicionalni vatromet najaviti početak najduže zimske manifestacije u Srbiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ROGALJ predstavlja

  • PDF

ROGALJ - uvek originalan            U sklopu Sajma turizma, koji će se održati u Novom Sadu od 17 - 19. novembra, predstaviće se Festival vojvođanskih festivala - ROGALJ a pod sloganom „ROGALJ presdtavlja“. ROGALJ okuplja organizatore tradicionalnih vojvođanskih gastronomsko turističkih manifestacija u cilju njihove promocije i zajedničke saradnje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com