Tue10202020

Poslednja izmena:10:58:48 AM

Hrana

Ivana Simić: Organsku proizvodnju podržati suštinski

  • PDF

Ivana SimićNacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje „Serbia Organica“ osnovano je u maju 2009. godine na inicijativu Ministarstva poljoprivrede kao krovna organizacija sa ciljem da pruža podrušku razvoju organske proizvodnje, promoviše ovaj vid proizvodnje, zastupa proizvođače organske poljoprivrede i utiče na kreiranje politike u ovom sektoru. Misija „Serbia Organica“ usmerena je na unapređenje zdravlja ljudi i životinja, zaštite životne sredine, očuvanju prirodnih resursa i dr., i u skladu s tim sprovodi se niz aktivnosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Karin salaš: Pejzaž pun boja i ukusa ljubavi

  • PDF

Karin salaš imao sjajnu prezentaciju na Sajmu u Novom SaduNa izlasku iz Srbobrana, na 1,2 km prema Bečeju nalazi se Karin salaš vlasnika Marije i Radivoja Nićin. Podignut u drugoj polovini XIX veka, a u porodicu Nićin stigao je kao miraz prambabe današnjeg vlasnika, i uz njega 12 lanaca zemlje. Deda Rada, najmlađi sin u familiji, poznatiji po svom nadimku (špicname) Kara, salaš je nasledio od svoje majke i kumovao njegovom imenu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kuzminčani prave najbolji Sremski kulen

  • PDF

Braća Vojnović od hobija napravili ozbiljan biznisU sve oštrijoj konkurenciji na tržištu suvomesnatih proizvoda neki su se priklonili kvantitetu i industrijskom načinu proizvodnje kod kojeg je brzina dolaska do kapitala u obrnutoj srazmeri sa kvalitetom finalnog proizvoda. Oni drugi su razumeli neophodnost unapređivanja prepoznatljivog kvaliteta domaćeg proizvoda u cilju fer-pleja prema potrošačima, svojoj savesti i što duže egzistencije na tržištu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vrtlari iz vojvođanske bašte

  • PDF

Branislav Sekućić (drugi s desna) okuplja i predvodi novu generaciju mladih poljoprivrednih proizvođačaPreduzeće za proizvodnju, trgovinu i usluge VRTLARI DOO iz Malog Iđoša, vlasnika i direktora Branislava Sekulića, za dve godine prisustva na tržištu Srbije, osim rasta i razvoja sopstvene proizvodnje doprinelo je boljem povezivanju vojvođanskih malih proizvođača poljoprivrednih proizvoda i njihovim zajedničkim nastupima na domaćem i ino tržištima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zavodljivi ukusi PG Radišić sireva

  • PDF

Zaslužena priznanja za Zoricu i Petra RadišićaPoljoprivredno gazdinstvo „Radišić“, Zorice i Petra Radišića, već nekoliko godina na tržište Srbije plasira nekoliko vrsta sireva. Poznat je njihov kačkavalj, ali i rolovani sir sa dodacima šunke, susama, bibera, vlašca. Proizvode i sitan sir, krišku, kao i parmezan i sve to po recepturi koju prenosi četvrta generacija žena u ovoj porodici.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kiselo&Slatko najbolje od svežeg voća

  • PDF

Potražnja za zdravim prirodnim sokovimaProšle je svega dve godine od kako su dvojica prijatelja, kolega sa Tehnološkog fakuleta u Novom Sadu u želji da se okušaju u nečem novom, a njihovi proizvodi, 100% prirodni sokovi od višnje, kruške, jagode, jabuke i kajsije, već beleže poslovne rezultate koji zahtevaju širenje kapaciteta i pokrivanje tržišta cele Srbije. Stanislav Pejak, jedan od osnivača firme LALOŠKI DOO sa sedištem u Novom Sadu, koja stoji ispred brenda Kiselo&Slatko, ovako brz proboj na srpskom tržištu objašnjava izborom proizvoda kojih u ponudi nije bilo ili ne u dovoljnoj meri, kao i kvalitetu proizvoda, kojem je u ovoj firmi, od starta do danas, sve podređeno.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PG Spelta porodice Jokić: Ljubav prema Spelti zadržava ih na selu, ljubav prema deci tera ih da misle na grad

  • PDF

Tijana i Miloš JokićMiloš i Tijana Jokić vlasnici Poljoprivrednog gazdinstva „Spelta“ iz Ravnog Sela, odlučili su da svoj zajednički život započnu u ovom selu, u opštini Vrbas, na Miloševoj dedovini. Uredili su kuću, a na imanju od jednog hektara pre sedam godina na idelanoj lokaciji nadomak sela, podigli zasad lešnika, tri godine kasnije, na sedam preostalih jutara speltu. Iako je Miloš Jokić TV snimatelj i godinama bio u ranom odnosu na RTV Vojvodini, a supruga Tijana zoo tehničar, danas su ponosni proizvođači i prerađivači spelte.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kulen Karola Horvata iz Bačkog Petrovca šampion kvaliteta 85. Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu

  • PDF

Karol HorvatU godini kada Međunarodni sajam poljoprivrede obeležava 130 godina od prvo ocenjivanje kvaliteta i prve Izložba pojoprivrednih proizvoda, stručni žiri je za najbolji proglasio kulen proizvođača Karola Horvata iz Bačkog Petrovca, dodelivši mu Veliku zlatnu medalju i šampionski pehar, zvanično priznanje da upravo on proizvodi najbolji kulen ne samo u Srbiji i regionu, veći i u svetu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PG Jevtić: Zaboravljene žitarice na našim trpezama

  • PDF

Ratka JevtićDiverzifikacija useva, održiva poljoprivreda i potražnja za zdavom ishranom spadaju među faktore koje su u proteklim decenijama izazvali rastuće interesovanje za stare žitarice. Rizici genetske erozije biljnih vrsta i prateće posledice po poljoprivredu pozivaju na neiskorišćeni potencijal njihovih predaka kao što su Spelta, Emmer, Kamut i dr. Spelta se prvi put pominje u nekim delovima Egipta, kao samostalna biljka odvojena od pšenice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Garantovani kvalitet ne podrazumeva odsustvo problema

  • PDF

Goran Bera tvrdi: Kozarstvo i ovčarstvo u ozbiljnim problemimaProblema nema Kompanija BEOCAPRA d.o.o., u selu Kukujevci, opština Šid, na tržištu Srbije se nalazi od 2009. godine. Od početne ideje četvorice vlasnika - osnivača firme, i proizvodnje sirovog mleka vrlo brzo se odustaje i zamenjuje ispativijom preradom i proizvodnjom mlečnih proizvoda od kozjeg mleka, koji se na tržištu plasiraju pod robnom markom KOZARI i koja danas obuhvata: kozji krem-sir, meki kozji sir u salamuri, polutvrdi kozji sir u salamuri, nekoliko tipova ekstra masnih kozjih sireva s plemenitim plesnima, jogurt od kozjeg mleka, probiotski napitak od kozjeg mleka, surutku...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com