Tue10202020

Poslednja izmena:10:58:48 AM

Hrana

Stevica Marković: Sve veća porodica Original Srbija

  • PDF

Stevica MarkovićTreću godinu za redom Savez proizvođača tradicionalnih proizvoda Srbije „Original Srbija“, pomognut od strane Ministarstva poljoprivrede, organizovano se pojavljuje na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu. U hali 6 Novosadskog sajma, kao i prethodne godine, svoje domaće i geografski zaštićene proizvode predstavili su stari, ali i neki novi članovi, koji su u međuvremenu sertifikovali svoje proizvode pa su samim tim izborili pravo da se pridruže ovom Savezu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vukosav Saković: Proizvodimo kvalitetet pšenice iznad proseka ali sporo rešavamo problem njenog skladištenja

  • PDF

Vukosav SakovićSvake godine za vreme trajanja Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu održava se Dan žitara, na kojem se govori o tome ko je šta uradio i kakve je rezultate postigao u prethodnoj godini, ali i o planovima, šta treba raditi. Oni koji su bili najbolji u prethodnom periodu na Danu žitara dobijaju povelje za postignute rezultate.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvodina Gastro Region na Novosadskom sajmu

  • PDF

Branislav SekulićSvečanim otvaranjem na Novosadskom sajmu je u utorak, 15. maja 2018. godine otpočeo najznačajniji agrobiznis-događaj jugoistočne Evrope, 85. Međunarodni poljoprivredni sajam, koji će trajati do 21. maja. Uz prisustvo gradonačelnika Novog Sada, gospodina Miloša Vučevića, pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, gospodina Vuka Radojevića, kao i ambasadora Republike Francuske, zemlje-partnera ovogodišnjeg Sajma, NJ.E. gospodina Frederika Mondolinija, otvorio ga je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, gospodin Branislav Nedimović.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Food Talk 2018 predstavljen u hotelu Sheraton u Novom Sadu

  • PDF

Obraćanje Roberta Čobana predstavnicima medijaŠesta po redu najveća regionalna konferencija o hrani i vinu "Food Talk 2018" predstavljena je u utorak, 24. aprila, u novootvorenom hotelu Sheraton Novi Sad, uz prisustvo predstavnika Pokrajinske vlade, ambasada, javnih ličnosti, blogera, medija i domaćih proizvođača hrane.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Carski sirevi Sirane Jovanović: Odlika klasične srpske izvrsnosti i eleganacije

  • PDF

Zvonko (levo) i Dušan JovanovićNa 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, prošle godine, za punomasni esktra tvrdi sir „Carski sir“ Sirana „Jovanović“ iz Smedereva dobila je Diplomu sa zlatnom medaljom. Ne bi to bilo ništa čudno da ova sirana samo nekoliko meseci ranije nije registrovana i u samom startu pojavljivanja na tržištu sirevi pod robnom markom „Carski“, pobrala neka značajna priznanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Friški jazački sir - zalogaji puni ljubavi

  • PDF

Marija Radojčić„Ko ga jednom proba tek onda raspoznaje šta je domaći sir“; „U mojoj porodici je obavezan na trpezi i tople preporuke svima koji znaju vrednost domaćeg proizvoda“; „Vrhunski domaći sirevi bogate arome i fenomenalnih kombinacija ukusa“; „Pravo otkrovenje za sve gurmane i hedoniste“; „Kombinacije raznih dobrih ukusa kojima se uvek rado vraćam“; Sirevi za svaku preporuku“; „Kreativna kombinacija aroma, teško je zaustaviti se kada jednom probate“; „Ko ne proba, ne zna šta propušta“; „Izvrsni zalogaji puni ljubavi“ - samo su neki od komentara onih koji su degustira i doživeli ukuse Friškog jazačkog sira, proizvedenog po staroj porodičnoj recepturi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kad se pamet i ljubav udruže

  • PDF

Bojana i Miloš TodorovićFarmu „Srećna koza“ iz Velikog Gaja kod Vršca, na granici sa Rumunijom, zasnovao je Miloš Todorović rodom iz Vršca, 2013. godine, kada uzima prve kozice rase francuska alpina, a 2014. se upušta i u proizvodnju sira. Kao i svaki početak, ni njegov nije bio lak. Još kao student Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu, nabavlja prvih 50 koza sa idejom da se bavi farmerskom veterinom i prodajom kozjeg mleka.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vladimir Popović: Od igraonice do farme mangulica Centurion

  • PDF

Vladimir sa suprugomVladimir Popović, nekada vlasnik Igraonica Centurion Vršac, kao i Centurion interenet provajder iz istog mesta, od 2015. godine se posvetio porodičnoj farmi mangulica „Centurion“, registrovanoj za uzgoj autohtone rase crne lasaste mangulice, situirane podno Vršačkih planina, u Zaštićenom staništu, “Mali vršački rit”. I mada ljudi idu obrnutim smerom, gospodin Popović je dotadašnji virtualni svet u jednom trenutku morao da napusti zbog dva infarkta, kako danas kaže njegove „nesreće ili sreće“, uspori i privoli ovaj realni.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vikend u prirodi sa UG Pečurka Krupanj

  • PDF

Sa promocije aktivnosti na Beogradskom sajmu turizmaNa 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, na štandu Turističko-sportske organizacije opštine Krupanj, predstavilo se Udruženje građana „Pečurka“ ( Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ) i ljubiteljima prirode i gljiva ponudilo jedinstven VIKEND U PRIRODI. Predsednik Udruženja, gospodin Dragan Grujić objašnjava da Udruženje, osnovano 2006. godine i član MGSS, raspolaže smeštajnim kapacitetima i pruža mogućnost organizovanog boravka u pirodi uz prikupljanje jestivih vrsta gljiva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Truff truff izazov - proizvodi od tartufa koje može svako da priušti

  • PDF

Violeta Ivković (levo) i Sanja MelkusOriginalne, inovativne i željne da se dokažu - reči su kojima bi mogli opisati Violetu Ivković i Sanju Melkus iz Novog Sada, koje su prošle dug put od ideje do realizacije i izašle na tržište sa jedinstvenim proizvodima od tartufa. A kada je o tartufima reč, prva asocijacija je njihova cena, jer su poznate kao najskuplje gljive na svetu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com