Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA LIČNOSTI

Ličnosti

Nestvaran život Kopaonika na slikama Ljubiše Bazića

  • PDF

Ljubiša Bazić BakiLjubiša Bazić je rođen u podnožju Kopaonika, a u njegov centar se popeo krajem 1989. godine, posle osmogodišnjeg boravka u Sloveniji. Iako je dugo godina zaposlen u kompaniji "Internacional CG" iz Beograda, kao IT lice koje vodi računa da svi zaposleni u MK Mountain Resort i oni koji dođu na odmor imaju komfor prisutupa internetu, najveću radost pričinjava mu kada svojim fotoaparatom beleži sve mene ove planine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mihajlo Radivojević - slavuj iz Kaznovića kod Raške

  • PDF

Mihajlo RadivojevićZa njega je Nedeljko Bilkić, čuvši pesmu “Pod onom gorom zelenom“ rekao: - Ovaj što sam od njega tri godine stariji, još uvek ima snage u glasu i može još lijepo da peva kao ja!, a Jelena Tomašević, ga je pitala da li je svestan koliko lep glas ima i da dok peva miluje pesmom i da je to njegovo najveće oružje. Tada je pevao pesmu:“Hvalila se lepe Mare majka“. Bilo je to u „Šljiviku“ 2012. i 2013. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Javna tajna Ljubice Miloradov

  • PDF

Ljubica MiloradovFutošku omladinsku radnu akciju - FORA 2015, osim dobre radne atmosfere, kvalitetnih predavanja, odlično skuvanog slatkog kupusa, koji je usledio kao nagrada za kvalitetno obavljeno sađenja kupusa, obeležio je i gest gospođe Ljubice Miloradov, koja je mladim učesnicima akcije podelila 50-tak primeraka svoje knjige pripovedaka "Javna tajna". Autorka kaže da je svesna da danas nije vreme za knjigu: "Em je kriza em svi pišu".

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Talentovani studenti PMF-a nagrađeni na EXIT-ovom konkursu za promociju Novog Sada

  • PDF

Dušan Kovačević, ustupio je svoju novčanu nagradu studentima Novosadskog univerzitetaNa EXIT-ovom konkursu za inovativno rešenje promocije Novog Sada, nagrađeni su kreativni i talentovani studenti. Prve tri nagrade dodeljene su od novčanog dela Februarske nagrade Grada Novog Sada koju je ove godine dobio direktor i osnivač Exita, Dušan Kovačević, a na predlog Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, koji je jednoglasno podržan od strane Nastavno-naučnog veća i dekana PMF-a u Novom Sadu prof. dr Nede Mimice Dukić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragiša Simić, najveći srpski zdravičar

  • PDF

Dragiša SimićU ovom čoveku sjedinjena je srpstvo i tradicija. On je glasnogovornik ponosnog srpskog seljaka koji ni pred kim, i ni pred čim nije spuštao glavu. On je Dragiša Simić, predsednik Udruženja za očuvanje i negovanje srpske tradicije i običaja „Prela i posela“, i obučen u šumadijsku narodnu nošnju pronosi Srbijom istinu i poštenje, potkrepljenu istorijskim događajima, običajima i tradiciijom. On je zdravičar iz Lazarevca, prvi u poslu kojim se bavi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kafa sa Nedimom Kapidžićem

  • PDF

Nedim KapidžićPredstavljamo kolegu Nedima Kapidžića, koji u Bosni i Hrecegovini ima svoju najpoznatiju rubriku, a uveliko se bavi novinarstvom, danas teškim zanimanjem. Ipak, ljudima poput Nedima, koji su uprkos svemu spremni na takav izazov, uz veliku volju, želju i hrabrost, uspeh je zagarantovan. Važno je biti inovativan, poslu pristupati uz osmeh, sa puno pozitivne energije...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Enigma Harisa Pućurice Pućketa

  • PDF

 Vuk Ršumović i Elizabeta BerčekLjubivoje Ršumović napisao je stihove:
“Nema sveta ni planete
Gde ne može stići dete
Jer sve dečje staze vode
Od igre do slobode
Cveće je ukras bašte
Leptir je ukras cveta
A deca puna mašte
Deca su
Ukras sveta…”

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nova knjiga Branislava Gulana: Sudbina oduzete imovine

  • PDF

Branislav GulanBanatski kulturni centar, Novo Miloševo, izdavač je nove knjige Branislava Gulana, „Sudbina oduzete imovine“ (urednik je Radovan Vlahović, a recenzenti: Mirjana Mitrović i dr Danilo Tomić). Branislav Gulan, novinar, publicista i književnik je u knjizi “Sudbina oduzete imovine“ obradio tri oblasti: restituciju, crkvenu i zadružnu imovinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Film Ničije dete Vuka Ršumovića, uz tople emocije i ovacije premijerno prikazan u novosadskoj Areni Cineplex

  • PDF

Reditelj Vuk Ršumović (levo) i deo glumačke ekipe poklonili se novosadskoj publiciNovosadska premijera u zemlji i inostranstvu višenagrađivanog filma Ničije dete, očekivano je, u četvrtak 9. aprila, ispunila veliku salu Arene Cineplex. Tom prilikom Novosađanima se predstavio deo autorske i glumačke ekupe filma: producent Miroslav Mogorović, glumci Draginja Voganjac, Miloš Timotijević i Pavle Čemerikić, te reditelj i scenarista Vuk Ršumović. Zbog snimanja novog filma izostalo je prisustvo glavnog aktera filma, Denisa Murića.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milan Popović, protonamesnik i starešina likovne kolonije Prilipac

  • PDF

Milan Popović na Beogradskom Sajmu turizma 2015.Prilipac, šumadijsko selo, smešteno na 6 km od Požege, na putu prema Arilju i Ivanjici, bogato arheološkim nalazima iz gvozdenog i rimskog doba, danas je poznato po vrednim ljudima, povrtarima i cvećarima. Za najveću znamenitost ovog mesta slovi crkva Rođenja presvete Bogorodice iz 1374. godine, zadužbina kneza Lazara, vezana za sukob velikaša Nikole Altomanovića i Lazara Hrebeljanovića. Crkva, koja je podignuta na uzvišici iznad polja gde se reka Kravarica uliva u Moravicu, usred borove šume, poslednje decenije XX veka postala je poznata i u međunarodnim razmerama, po likovnoj koloniji koja se od 1995. godine održava pod njenim okriljem.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com