Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA LIČNOSTI

Ličnosti

Kakav si kao čovek

  • PDF

Aleksandaru Cicmilu priznanje Kapetan Miša Anastasijević            Povelja „Kapetan Miša Anastasijević“ za najboljeg mladog menadžera u Vojvodini, u okviru projekta „Put ka vrhu“, koji afirmiše privredno i društveno stvaralaštvo, u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu, ove godine pripalo je Aleksandru Cicmilu iz Promont Group. O ovom mladom čoveku izrečeno je mnogo lepih reči, a ovim povodom zadržaćemo se samo na njegovom radu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marija Vojnić - slikarka i slamarka

  • PDF

Marija Vojnić u razgovoru sa novinarkom Elizabetom Berček            Za Miku Antića, rođenog u Mokrinu, Kikinda je bila i ostala najveći grad na svetu, jer je bio prvi koji je ovaj veliki hodoljubac video. Za Mariju Vojnić, rođenu Tavankućanku, je to bio Novi Sad, u koji ju je doveo njen ujak, i ostavio je u srednjoj umetničkoj školi. Da je tada znala da dođe do železničke stanice, odmah bi se vratila kući. Posle godinu dana ta muka je prestala, ali Novosađankom nije postala. Posle završene škole - smer grafički dizajn i položenog prijemnog ispita na Pedagoškom fakultetu u Beogradu, zapošljava se kao dizajner u preduzeću „Dekor“ u Subotici, kako bi pomogla porodicu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Promovisana knjiga dr Vujasina o zdravom, srećnom i dugovečnom životu

  • PDF

Dr Boro i Ivana Vujasin na promociji knjige u Kulturnom centru Novog Sada            U sredu 11. septembra u klubu „Tribina mladih” Kulturnog centra Novog Sada, upriličena je promocija knjige dr Bora Vujasina „Božanska inteligencija i naše zdravlje“. Na promociji je, pored autora, govorila Ivana Vujasin.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mirjana Hemun: Sremica sam tim se dičim

  • PDF

Mirjana Hemun            Mirjana Hemun, vlasnica poljoprivrednog gazdinstva „Kuća za odmor Banstolka“ i predsednica Udruženja žena „Banstolka“ krenula je od ideje da svoju porodičnu kuću sa voćnjakom, na zapadnim padinama Fruške gore, i svoje golemo znanje u pripremanju starih jela, stavi u funkciju turizma. Naum joj je bio da okupi vredne žene iz okruženja, da zajedničkim snagama izađu sa ponudom slatko-slane zimnice. Ako ne prve, bile su među prvima na raznim manifestacijama, koje su početkom trećeg milenijuma masovnije zaživele, koje su izlagale svoje proizvode.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Svetlosno-poetska fantazmagorija na fotografijama Svetlane Dingarac

  • PDF

Svetlana Dingarac - autor fotografije Rozana Sazdić            Oduvek je želela da bude pionir istraživač, svetski putnik koji otkriva svet. Forma kroz koju će to i ostvariti dugo je ostala nepoznata. O fotografiji nije ni sanjala, ali se ona desila i ispunila njen životni san koji sada proživljava.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tragovi svetlosti Marije Šabić

  • PDF

Mariji Šabić čestitke sa svih strana za još jednu sjajnu SFW reviju            Verna Serbia Fashion Week-u od njegovog nultog izdanja 2013., srpska dizajnerka Marija Šabić, ostala je i u ovom prolećnom XII izdanju nacionalne nedelje mode dosledna svojoj filozofiji razumevanja mode vezane za lepotu žene kroz nenametljivo potenciranje svih njenih atributa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Boško Jakovljević: Decenija prisustva na modnoj sceni

  • PDF

Boško Jakovljević još jednom oduševio na SFW            Omiljeno TV lice, Boško Jakovljević ove, 2019. godine beleži deset godina aktivnog prisustva u svetu mode. Ovaj jubilej, stidljivo istaknut na XII Serbia Fashion Week-u, prošao je radno, uz dobro poznatu energiju modnog dizajnera koji je treće večeri festivala predstavio nove, prepoznatljive i inovativne modele dizajnirane za brend Martini Vesto by Boško Jakovljević, u kombinaciji sa brendom Factory by Boško, koji se odnosi na sportski deo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Danijela Božić protiv slepog praćenja trendova - svako treba da nosi ono u čemu se dobro oseća

  • PDF

Danijela Božić (levo) u društvu Svetlane Horvat Vranješević            Drugo veče prolećnog Serbia Fashion Week-a 2019., na modnoj pisti Master centra Novosadskog sajma, publika je mogla da vidi i uživa u bogatstvu ideja nove kolekcije mlade novosadske kreatorke Danijele Božić. Ova autorka, sa diplomom prestižne milanske škole mode Accademia Del Lusso, svojim elegantnim i sofisticiranim stilom, osvaja publiku još od učešća na nultom SFW-u 2013. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Metamorfoza ili uslovni preobražaj čoveka na način Sanje Veličković

  • PDF

Novosađani aplauzom nagradili reviju Sanje Veličković            Sa diplomom inženjera tekstilno-konfekcijske tehnologije stečene 1991. godine na TF Maribor, Ptujanka Sanja Veličković, vlasnica modnog ateljea u svom rodnom gradu i nosilac brenda Sanja V Design, svojim smelim, neuobičajenim kreacijama godinama unazad pleni simpatije posetilaca modnih revija širom regiona, ali i sveta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bela Benišek: Put oko sveta sa fotoaparatom i ručnim prtljagom

  • PDF

Bela Benišek u akciji            Iako se otkrićem fotografije konstatacija francuskog slikara Pola Delaroša (Paul Delaroche) „Od danas slikarstvo je mrtvo!”, izrečena 1839., na sreću nije obistinila, ova, kako je danas nazivaju „osma umetnost“, izborila je posebno mesto i postala novi medij na području vizuelne umetnosti. Neosporan je i njen uticaj na slikarstvo, ali i na društvo uopšte, jer se od nje ništa više ne može sakriti. Za pionire fotografije, Francuze Žozefa Nisefor Nijepsa (Joseph Nicéphore Niépce) i Luja Dagera (Louis-Jacques-Mandé Daguerre), veruje se da su promenili tokove istorije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com