Fri03312023

Poslednja izmena:11:05:16 AM

Back KULTURA LIČNOSTI

Ličnosti

Promovisana knjiga dr Vujasina o zdravom, srećnom i dugovečnom životu

  • PDF

Dr Boro i Ivana Vujasin na promociji knjige u Kulturnom centru Novog Sada            U sredu 11. septembra u klubu „Tribina mladih” Kulturnog centra Novog Sada, upriličena je promocija knjige dr Bora Vujasina „Božanska inteligencija i naše zdravlje“. Na promociji je, pored autora, govorila Ivana Vujasin.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mirjana Hemun: Sremica sam tim se dičim

  • PDF

Mirjana Hemun            Mirjana Hemun, vlasnica poljoprivrednog gazdinstva „Kuća za odmor Banstolka“ i predsednica Udruženja žena „Banstolka“ krenula je od ideje da svoju porodičnu kuću sa voćnjakom, na zapadnim padinama Fruške gore, i svoje golemo znanje u pripremanju starih jela, stavi u funkciju turizma. Naum joj je bio da okupi vredne žene iz okruženja, da zajedničkim snagama izađu sa ponudom slatko-slane zimnice. Ako ne prve, bile su među prvima na raznim manifestacijama, koje su početkom trećeg milenijuma masovnije zaživele, koje su izlagale svoje proizvode.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Svetlosno-poetska fantazmagorija na fotografijama Svetlane Dingarac

  • PDF

Svetlana Dingarac - autor fotografije Rozana Sazdić            Oduvek je želela da bude pionir istraživač, svetski putnik koji otkriva svet. Forma kroz koju će to i ostvariti dugo je ostala nepoznata. O fotografiji nije ni sanjala, ali se ona desila i ispunila njen životni san koji sada proživljava.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tragovi svetlosti Marije Šabić

  • PDF

Mariji Šabić čestitke sa svih strana za još jednu sjajnu SFW reviju            Verna Serbia Fashion Week-u od njegovog nultog izdanja 2013., srpska dizajnerka Marija Šabić, ostala je i u ovom prolećnom XII izdanju nacionalne nedelje mode dosledna svojoj filozofiji razumevanja mode vezane za lepotu žene kroz nenametljivo potenciranje svih njenih atributa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Boško Jakovljević: Decenija prisustva na modnoj sceni

  • PDF

Boško Jakovljević još jednom oduševio na SFW            Omiljeno TV lice, Boško Jakovljević ove, 2019. godine beleži deset godina aktivnog prisustva u svetu mode. Ovaj jubilej, stidljivo istaknut na XII Serbia Fashion Week-u, prošao je radno, uz dobro poznatu energiju modnog dizajnera koji je treće večeri festivala predstavio nove, prepoznatljive i inovativne modele dizajnirane za brend Martini Vesto by Boško Jakovljević, u kombinaciji sa brendom Factory by Boško, koji se odnosi na sportski deo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Danijela Božić protiv slepog praćenja trendova - svako treba da nosi ono u čemu se dobro oseća

  • PDF

Danijela Božić (levo) u društvu Svetlane Horvat Vranješević            Drugo veče prolećnog Serbia Fashion Week-a 2019., na modnoj pisti Master centra Novosadskog sajma, publika je mogla da vidi i uživa u bogatstvu ideja nove kolekcije mlade novosadske kreatorke Danijele Božić. Ova autorka, sa diplomom prestižne milanske škole mode Accademia Del Lusso, svojim elegantnim i sofisticiranim stilom, osvaja publiku još od učešća na nultom SFW-u 2013. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Metamorfoza ili uslovni preobražaj čoveka na način Sanje Veličković

  • PDF

Novosađani aplauzom nagradili reviju Sanje Veličković            Sa diplomom inženjera tekstilno-konfekcijske tehnologije stečene 1991. godine na TF Maribor, Ptujanka Sanja Veličković, vlasnica modnog ateljea u svom rodnom gradu i nosilac brenda Sanja V Design, svojim smelim, neuobičajenim kreacijama godinama unazad pleni simpatije posetilaca modnih revija širom regiona, ali i sveta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bela Benišek: Put oko sveta sa fotoaparatom i ručnim prtljagom

  • PDF

Bela Benišek u akciji            Iako se otkrićem fotografije konstatacija francuskog slikara Pola Delaroša (Paul Delaroche) „Od danas slikarstvo je mrtvo!”, izrečena 1839., na sreću nije obistinila, ova, kako je danas nazivaju „osma umetnost“, izborila je posebno mesto i postala novi medij na području vizuelne umetnosti. Neosporan je i njen uticaj na slikarstvo, ali i na društvo uopšte, jer se od nje ništa više ne može sakriti. Za pionire fotografije, Francuze Žozefa Nisefor Nijepsa (Joseph Nicéphore Niépce) i Luja Dagera (Louis-Jacques-Mandé Daguerre), veruje se da su promenili tokove istorije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vesna Petrović, laureat za 2018. tradicionalne nagrade Luča, Srpske čitaonice Irig

  • PDF

Ovogodišnji laureat Vesna Patrović, Vera Novaković i Todor Bjelkić na svečanosti uručenja nagrade            Povodom Dana Srpske čitaonice u Irigu, 14. februara, tradicionalno se svake godine, za doprinos razvoju kulture i kulturnog stvaralaštva na teritoriji opštine Irig, dodeljuje prestižno priznanje „Luča“. Žiri u sastavu: Todor Bjelkić - predsednik i članovi Aleksandra Asurdžić, Miroslav Milosavljević, Natalija Vlahović i Branislav Jovičić, na sednici održanoj 01. februara ove godine, sa većinom glasova, za ovo priznanje predložio je gospođu Vesnu Petrović, bibliotekara savetnika iz Sremske Mitrovice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Arno Gujon: Budućnost zavisi od nas samih

  • PDF

Arno Gujonu uručio je zahvalnicu dr Predrag Mirković ispred Privredne akademije u Novom SaduPravni fakultet za privredu i pravosuđe Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu ugostio je Arno Gujona, koji je pred prepunim amfiteatrom studenata, profesora i zainteresovanih građana, održao tribinu na temu „Drugačiji pogled na Srbiju“. Posle uvodne reči i izraza zadovoljstva zbog posete uvaženog gosta, doc. dr Predrag Mirković, prodekan za nastavu ovog fakulteta, gospodinu Gijonu je povodom gostovanja, dodelio zahvalanicu ispred Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com