Sun09192021

Poslednja izmena:10:59:19 AM

Back KULTURA LIČNOSTI

Ličnosti

Dvorac Sokolac - Od raja do beznjenice

  • PDF

Tatjana VlaškalinČuvena veleposednička porodica Dunđerski, koja je ubrzo postala sinonim za moć i bogatstvo ostavila je traga po ovoj našoj prelepoj ravnici. Od Srbobrana, Novog Sada, Kulpina, Čelareva, Hajdučice, Novog Bečeja...staza posuta dukatima i zlatom ove uvažene srpske porodice s kraja XIX veka.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jasmina Pavlović, Dama godine - region 2018

  • PDF

Jasmina Pavlović sa prestižnim priznanjemVrnjačka Banja i hotel „Fontana“ ove godine su bili domaćini gala večeri povodom dodele prestižnog priznanja „DAMA GODINE - REGION”. Prva dodela nagrada ženama ostvarenim u svojoj profesiji organizovana je 2014. godine i za pet godina prerasla je u prestižno priznanje među predstavnicama lepšeg pola. „DAMA GODINE - REGION” je godišnja nagrada koja se dodeljuje istaknutim ženama iz javnog, društvenog i privrednog života iz Srbije i sa Ex -Yu prostora - za rad, društveni doprinos i stvaralaštvo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nesvakidašnja priča o Zoranu Živanoviću i Regati Majke Angeline

  • PDF

Zoran Živanović (levo) i Srbislav AleksićI ove godine, meštani opštine Pećinci i njihovi gosti, imaće priliku da učestvuju na već tradicionalnoj, devetoj „Regati Majke Angeline“, i da se atraktivnom jednodnevnom plovidbom dugom 24 km prirodnim meandrim reke Save, obodom jedinstvenog „dragulja prirode“, SRP Obedska bara susretnu sa čarima prirode.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pismo prof. Dragana Bataveljića prof. dr Wolfgangu Rohrbahu

  • PDF

Prof. Bataveljić (za govornicom) doveo je prof. Rohrbaha (prvi s leva) na Privrednu akademiju u Novom Sadu„U ime Kolegijuma Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Wolfgangu Rohrbahu naknadno želim da čestitam 70. rođendan i da mu poželim sve najbolje, a takođe bih hteo da čestitam i svim autorima na uspelom i veoma poučnom novom tomu ove svetske enciklopedije o istorijatu osiguranja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

VLADA ILIĆ, ZET DUNĐERSKIH, PRVI MODERNI GRADONAČELNIK BEOGRADA

  • PDF

Naslovna strana Monografija Saše Z. Stankovića o Vladi IlićuSrpska javnost je sa nestrpljenjem pratila seriju „Santa Maria della Salute” i priču o čuvenom nesuđenom zetu Dunđerskih, ali manje je onih koji znaju ko je najpoznatiji zet uglednih vojvođanskih bogataša. Ljubavna balada Laze Kostića i Lenke Dunđerski svakako je romantičnija i uzvišenija, ali sumorna sudbina Vlade Ilića Mumdžijskog i Olge Jovanović (po majci Dunđerski) deluje kao da je pisana rukom nekog grčkog tragičara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jedna i neponovljiva Vera Kovač Vitkai

  • PDF

Vera Kovač Vitkai- Sjajna tehnika, divan glas, suvereno vladanje scenom, a pre i iznad svega ljubav prema muzici i publici je ono što primadonu, profesoricu mr Veru Kovač Vitkao čini tako posebnom - sažetak je onoga što su o njoj rekli vrsni muzikolozi, kritičari, dugogodišnji pratioci njenog umetničkog rada i prijatelji u prepunoj svečanoj sali Gradske kuće u Novom Sadu, 17. maja, u okviru promocije monografije „Od snova do ostvarenja - umetnost pevanja Vere Kovač Vitkai“. Monografija, u izdanju Pozorišnog muzeja Vojvodine realizovana je u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Gradskom upravom za kulturu, AUNS, štamparijom „Forum“ iz Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kako Marija Šabić - žena sa stilom, kreira za ženu sa stilom

  • PDF

Prestižno SFW priznanje, zasluženo, u čarobnim rukama Marije ŠabićOd nultog izdanja prisutna na Serbia Fashion Week-u u Novom Sadu, Marija Šabić je podržala celokupan koncept predsednice Nacionalne komore za modu Srbije i direktorice festivala, gospođe Svetlane Horvat, čvrsto verujući u njega, bez obzira na svoju i do tada uspešnu karijeru. Marija Šabić je osnivač Modne kuće „Fara“ i dugogodišnji oficijelni dizajner za Miss Srbije Balkan Beauty Awards i Miss Europe.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Wedding dresses Milice Tričković iznenadio novosadsku publiku

  • PDF

Milica Tričković iznenadila i oduševilaNa prolećnoj Nedelji mode u Novom Sadu održanoj od 24.- 29. aprila u prostoru Master centra Novosadskog sajma svoju kolekciju prikazala je i ljubimica novosadske publike, šarmantna i nadasve talentovana Nišlijka, Milica Tričković. Ovoga puta ona je svojim wedding dresses kreacijama u velikoj meri odstupila od svog prepoznatljivog stila, ali ne i od svog umetničkog izraza, još manje od svog kreativnog identiteta. Njene kreacije su lako izdvojive, publika ih lako prepoznaje. Do sada su to uglavnom bili modeli u pačvork tehnici, preovlađujućoj u njenim kolekcijama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Boško Jakovljević: Nepresušna kombinatorika slobodnih formi

  • PDF

Boško Jakovljević u društvu bračnog para HorvatNa revijama se uvek predstavlja dinamično i sa velikim brojem modela. Na 10-tom izdanju Serbia Fashion Week-a, održanom od 24.-29. aprila u Novom Sadu, na kojem je jedan od vernijih učesnika, prikazao je 32 modela, 20 muških odela i odstalih kombinacija favorizujući sportsku eleganciju. Svaki model ispraćen je sa budnom pažnjom publike, koja je usled probuđene radoznalosti, nestrpljivo isčekivala svaki naredini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Olga Danilović osvojila nagradu Hrabro srce

  • PDF

Trofeji na svakom koraku za Olgu DanilovićNIS Fed kup reprezentativka Srbije, naša najbolja mlada teniserka i velika zvezda u usponu 17-godišnja Olga Danilović osvojila je nagradu „Hrabro srce“ koje dodeljuje Međunarodna teniska Federacija za požrtvovanost i rezultate u Fed kup takmičenju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com