Fri03312023

Poslednja izmena:11:05:16 AM

Back KULTURA LIČNOSTI

Ličnosti

Wedding dresses Milice Tričković iznenadio novosadsku publiku

  • PDF

Milica Tričković iznenadila i oduševilaNa prolećnoj Nedelji mode u Novom Sadu održanoj od 24.- 29. aprila u prostoru Master centra Novosadskog sajma svoju kolekciju prikazala je i ljubimica novosadske publike, šarmantna i nadasve talentovana Nišlijka, Milica Tričković. Ovoga puta ona je svojim wedding dresses kreacijama u velikoj meri odstupila od svog prepoznatljivog stila, ali ne i od svog umetničkog izraza, još manje od svog kreativnog identiteta. Njene kreacije su lako izdvojive, publika ih lako prepoznaje. Do sada su to uglavnom bili modeli u pačvork tehnici, preovlađujućoj u njenim kolekcijama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Boško Jakovljević: Nepresušna kombinatorika slobodnih formi

  • PDF

Boško Jakovljević u društvu bračnog para HorvatNa revijama se uvek predstavlja dinamično i sa velikim brojem modela. Na 10-tom izdanju Serbia Fashion Week-a, održanom od 24.-29. aprila u Novom Sadu, na kojem je jedan od vernijih učesnika, prikazao je 32 modela, 20 muških odela i odstalih kombinacija favorizujući sportsku eleganciju. Svaki model ispraćen je sa budnom pažnjom publike, koja je usled probuđene radoznalosti, nestrpljivo isčekivala svaki naredini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Olga Danilović osvojila nagradu Hrabro srce

  • PDF

Trofeji na svakom koraku za Olgu DanilovićNIS Fed kup reprezentativka Srbije, naša najbolja mlada teniserka i velika zvezda u usponu 17-godišnja Olga Danilović osvojila je nagradu „Hrabro srce“ koje dodeljuje Međunarodna teniska Federacija za požrtvovanost i rezultate u Fed kup takmičenju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Olga Danilović nominovana za nagradu Hrabro srce

  • PDF

Olga DanilovićNIS Fed kup reprezentativka Srbije, naša najbolja mlada teniserka i velika zvezda u usponu 17-godišnja Olga Danilović, nominovana je od strane ITF-a za nagradu „Hrabro srce“ koje dodeljuje Međunarodna teniska Federacija za požrtvovanost i rezultate u Fed kup takmičenju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Slikar Radule Bošković: Igraj se ovde

  • PDF

Radule BoškovićRođen u porodici, u kojoj je postojala „ozbiljna baza talenta“, slikar Radule Bošković, nije imao dvojbe čime će se u životu baviti. Njegov otac, bez obzira što je bio pravnik, bio je izuzetno dobar crtač. Stariji brat, slikar, trasirao je put kojim je mlađi nastavio. Ono što ga raduje je, mlađa generacija koja je preuzela porodični pelcer, pa je npr. njegov sin, grafički dizajer i informatičar, umetnički izraz podigao na futuristički nivo, što ga kao oca čini srećnim jer je danas svoj čovek.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miloš Biković na premijeri filma Led 8. marta u Areni Cineplex

  • PDF

Zvezde filma Aglaya Tarasova i Miloš BikovićSvečana, novosadska premijera ruskog filma “Led” sa Milošem Bikovićem, Aglajom Tarasovom i Aleksandrom Petrovim u glavnim ulogama, biće održana u četvrtak, 8. marta u 20 časova. Tom prilikom publiku Arene Cineplex pozdraviće proslavljeni srpski glumac Miloš Biković. Karte za premijeru su u pretprodaji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Šandor Šlajf, umetnik koji briše granice između čulnog i misaonog

  • PDF

Šandor ŠlajfZa svoj način komunikacije da izrazi svoja osećanja, emocije, razmišljanja i pogled na svet, umetnik Šandor Šlajf izabrao je slikarstvo. Ili je ono, stavljajući ga u neposredan dodir sa čudovišnim idejama, koje je lakše doživeti no objasniti, izabralo njega? Bečejac po rođenju, Novosađanin od 1997., mašinski inženjer po profesiji i zaljubljenik u slikarstvo, potpuno se posvećuje tek posle godina rada kao inženjer. Godine 2011. diplomira na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi Vase Dolovačkog, odlučan da svoje bogato slikarsko iskustvo nadogradi i uobliči znanjem. Član je ULUV-a i ESNAF-a, imao je brojne samostalne i kolektivne izložbe u zemlji i inostranstvu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Radule Bošković: Lepota različitosti je brend Vojvodine i Novog Sada kojim treba da se predstavimo Evropi

  • PDF

Radule BoškovićUmetnik Radule Bošković, rođen je u Novom Sadu 1954. godine. Diplomirao je 1978. na Fakultetu za primenjene umetnosti u Beogradu, odsek grafika (u klasi prof. Branislava Makeša) i grafika knjige (kod prof. Bogdana Kršica). Od 1979. godine član ULUV-a. Bavi se slikarstvom, grafikom, grafičkim oblikovanjem. Od 2002. godine umetnički je direktor marketinga Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Od 2003 - 2005. bio je direktor Kulturnog centra Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Janoš Mesaroš: Vojvođanska rapsodija u hiljadu boja

  • PDF

Janoš Mesaroš- Imao sam sreće da su mi preci, predvođeni Atilom Hunskim, u amanet ostavili belog konja i ja ga tretiram u milion varijanti - kaže umetnik, od 1993. godine Beograđanin, rođen u Novom Bečeju, koji je pola veka prisutan na kulturno-umetničkoj sceni Jugoslavije i Srbije, koji i dalje nesmanjenom energijom stvara. Reč je o jedinstvenom Janošu Mesarošu, koji je uspeo da „u svom selu bude kralj“, priznat i cenjen slikar čitljivog umetničkog rukopisa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kako igraš takav si čovek

  • PDF

Milorad LonićSa četrnaest godina u svet narodne igre i pesme uveo ga je poznanik i odmah je postao njen „zatočenik“. Prve folklorne korake napravio je u AKUD „Sonja Marinković“ u Novom Sadu, posle prelazi u SKUD „Železničar“, i sa svojim saradnicima podiže FA „Vila“, danas sinonim za sve vredno u folklornoj tradiciji našeg naroda. Reč je o umetničkom direktoru ansambla „Vila“, koreografu, predagogu i predsedniku Saveza kulturno-umetničkih društava Srbije, gospodinu Miloradu Loniću, neumornom tragaocu za novim formama, običajima, svega onoga što je vezano za prošlost srpskog naroda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com