Tue10042022

Poslednja izmena:10:27:40 AM

Back KULTURA LIČNOSTI

Ličnosti

Stojan Maravić: Čovek koji kroz ples priprema mlade generacije za život

  • PDF

Stojan Maravić (dugi s desna) u društvu saradnika na Večeri modernih plesova u BajmokuPlesna grupa "Medžik" je 21. oktobra u Sportskoj hali u Bajmoku, organizovala „Veče modernih plesova“. Cilj ove revije je bio da članovi Kluba pokažu sugrađanima nivo dostinutih vešetina i umeća igranja tzv. Street plesove, Hip-hop i Break Dance-a, i na taj način pokušaju da prikupe donacije i sponzorstvo za odlazak na takmičenje osamnaest najboljih igrača u Prag, početkom novembra. Na koncertu je osim domaćina, učestvovalo još dvanaest plesnih grupa iz Bačkih Vinograda, Futoga, Subotice, Bečeja, Zrenjanina i gosti iz Mađarske, kojima su obuhvaćena deca od predškoslog uzrasta i starija, ukupno 180 učesnika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milica Tričković pobednik Festivala mode u Parizu

  • PDF

Sjajan uspeh srpskih modnih dizajnera u ParizuTokom prestižne Nedelje mode u modnoj prestonici sveta, Parizu, ove jeseni prvi put organizovano je i takmičenje u sklopu festivala Fil Rouge - Festival De Mode Slave, odnosno festival koji je predstavio najbolje dizajnere iz slovenskih zemalja. Na poziv čuvenog Donalda Potara, nekadašnjeg generalnog direktora modne kuće Žan Pol Gotje, Serbia Fashion Week predstavio je neke od najboljih srpskih dizajnera kao što su Milica Tričković, Vasilije Kovačev, Sanja Veličković i Ivana Nikolić Stanković. Serbia Fahion Week sa ponosom objavljuje da je pobednik ovog takmičenja u kojem je učestvovalo više od 30 dizajnera iz različitih zemalja, laskavu titulu najboljeg ponela upravo srpska dizajnerka Milica Tričković!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marijana Đorđević Obradović: Umetnost izatkana od raznih sila

  • PDF

Marijana Đorđević Obradović oduševljena likovnom kolonijom kod Miljevića u Starim LedincimaMarijana Đorđević Obradović iz Beograda pripada dolazećoj generaciji slikara. Njeno prvobitno opredeljenje bilo je vezano za ekonomiju, kasnije završava i master akademske studije na FDU u Beogradu. Kao diplomirani ekonomista 2007. osniva produkcijsku kuću Crossroads i bavi se produkcijom filmova i reklama, snima autorske emisije (Moljac), kratkometražne filmove („Trudnoća na točkovima“, „Grad na dva točka“), bavi se dizajnom...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Janoš Mesaroš: Huni krivi za bele konje na mojim slikama

  • PDF

Janoš MesarošJanoš Mesaroš je po drugi put prihvatio ulogu selektora jedne od omiljenih slikarskih kolonija, u režiji domaćinstvu porodice Mie i Dragana Miljevića, u Etno kući „Podrum Miljević“ u Starim Ledincima, krajem septembra. Nije jednostavno dovesti nekolicinu bardova da zadovoljavaju sve kriterije, da su i dobri ljudi, i dobri slikari, i da sve funkcioniše - ali on drugačije ne zna. Vođeni tim kriterijumom ovoga puta na koloniji su učestvovali: Šlajf Šandor, Vojin Tišma, Marijana Obradović Đorđević, Olivera Protić, Saša Dobrić. I kako kaže svetski priznat, a naš slikar, svi su ispunili postavljene uslove i Slikarska kolonija „Podrum Miljević“ je funkcionisala tokom pet dana na opšte zadovoljstvo i umetnika i domaćina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Predragu Dašiću uručen Orden Ukrajinske tehnološke akademije (UTA)

  • PDF

Profesor Dašić sa vrednim međunarodnim priznanjemDana 16.09.2017. godine na Zlatiboru, u okviru 17. međunarodne konferencije RaDMI-2017, predsednik Ukrajinske tehnološke akademije (UTA) Prof. dr Igor I. Polovnikov uručio je Orden za nauku te akademije, koja je međunarodno priznata od strane UNESCO-a.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Elizabeta Berček: Kratak osvrt na roman Salaš u Samkovoj dolini

  • PDF

Elizabeta BerčekJasno, sažeto, nadasve interesantno, prvi je utisak koji čitaocu ostavlja ljubavna priča Ljubice Miloradov, „Salaš u Samkovoj dolini“. Nije ni malo jednostavno na tako iskren način opisati ljubavni život jedne devojke tokom decenije njenog stasavanja, kako je to učinila u ovoj pitkoj priči autorka. I kao što biva u maloj sredini opterećenoj „šta će drugi reći“ stvarima, taj život, nikada nije tekao pravolinijski, u njega su se uplitale i preplitale razne „situacije“, kojima je podložno ovo turbulentno područje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prolećno druženje kod Lise Brown

  • PDF

TOPSRBIJA je kao medijski partner u ime FIMEK-a uručila gospođi Lisi Brown prigodnu zahvalnicuU subotu, 27. maja, u Krčedinu, priređeno je druženje, koje je za svoje prijatelje iz celog sveta priredila vlasnica imanja, gospođa Lisa Brown, a povodom proslave starog običaja radosti rađanja, koje se uvek vezuje za proleće, a koje bi se moglo nazvati - Pozdrav proleću. Potpunom diživljaju, kumovao je i naziv imanja - Vila Ravijojla, mitskog bića koje živi u prirodi, a za njeno rađanje iz rose, potrebna su tri elementa, koja se u prirodi istovremeno dešavaju: kiša, sunce i duga.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Javor Radovanković, najveći promoter srpskog turizma u Rumuniji

  • PDF

Javor RadovankovićZadovolji i domaćini i gosti, a ponajviše građani Temišvara, jer su imali priliku da proprate sve što je Turistička organizacija Vojvodine pripremila kako bi na najlepši mogući način predstavila turističke, kulturne i vinsko-gastronomske potencijale Pokrajine. To bi bio osnovni utisak sa ove promotivne manifestacije održane u tzv. rumunskom Banatu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Svetlana Horvat: Modu treba posmatrati kroz prizmu kreativne umetnosti i biznisa

  • PDF

Ovako je bilo lane na završnoj večeri prolećnog SFWPred nama je aprilsko izdanje Serbia Fashion Week-a, najvećeg i najznačajnijeg festivala mode u regionu, koje će biti održano od 24. do 29. aprila u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma. Predsednica SFW-a i Nacionalne komore za modu Srbije gospođa Svetlana Horvat je na konferenciji za medije održane uoči predstojećeg događaja govorila o značaju manifestacije za grad i celu državu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Candirove fotografije pričaju, misle, osećaju

  • PDF

Martin Candir u društvu Patrijarha srpskog IrinejaZa svet fotografije zainteresovao ga je otac, često fotografišući njega i sestru za porodični album. Prvu fotografiju, bitnu za njegov potonji rad, snimio je 1974., kao učenik dizajnera fotografije i pedagoga, čuvenog Ivice Karlavarisa u Srednjoj umetničkoj školi. U to vreme uveliko je zarađivao prateći na turnire po čitavoj Jugoslaviji sportiste, olimpijce, boksere braću Tadiju i Slobodana Kačara, karatistu Dušana Dačića, džudistu Slavka Obadova... Godine 1979. postaje otac jednoj Sari i sa dvadeset jednom godinom brine o egzistenciji porodice. Mnogo godina kasnije na svet je došao i jedan Matija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com