Tue08162022

Poslednja izmena:07:35:00 AM

Back KULTURA LIČNOSTI

Ličnosti

Vasilije Kovačev oduševio na Njujorškoj nedelji mode

  • PDF

Nastup na SFW u Novom Sadu otvorio Vasiliju Kovačevu vrata svetske modeJedan od naših najistaknutijih dizajnera, gospodin Vasilije Kovačev, prikazao je svoju novu kolekciju tokom New York Fashion Weeka, 12. februara, u prelepom zdanju The Angel Orensanz Foundation u Njujorku. Njujorčani, mediji, svetske zvezde i brojni posetioci ove prestižne Nedelje mode nisu krili svoje oduševeljenje kolekcijom i ispratili je gromoglasnim aplauzima!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zvonko Marković dobio prestižnu nagradu u Francuskoj

  • PDF

Zvonko MarkovićIstaknuti modni dizajner Zvonko Marković, nezaustavljivo osvaja svetsku modnu scenu, a sada je za njegov rad stiglo i prestižno priznanje: nagrada Talents du luxe et de la creation! Nakon što je održao revije na Nedelji visoke mode u Parizu, Nedelji mode u Njujorku i obukao neke od najpoznatijih žena sveta, Zvonko je trijumfovao na najvažnijoj dodeli nagrada u industriji luksuza. O njenom značaju govori i činjenica da joj je pokrovitelj Audrey Azoulay, francuska ministarka kulture i komunikacija. Ono što je jako zanimljivo je da kada pogledate listu nominovanih, vidite samo francuska imena i među njima našeg Zvonka Markovića.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vasilije Kovačev: Vojvodina inspiracija za modnu reviju

  • PDF

Vasilije KovačevPošto je doživeo ovacije na septembarskom New York Fasion Week-u, koji smatra krunom svog petnaestogodišnjeg rada, Zrenjaninac, Vasilije Kovačev je svoju kolekciju za proleće/leto 2017. pod nazivom „Šapat jutarnjih zvezda“ prikazao i na SFW-u. Inspiraciju je našao u svojoj rodnoj Vojvodini, njenim suncem okupanim poljima, ljudima koji u njoj žive i jednoj ljubavnoj priči.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Slikar sa fotoaparatom

  • PDF

Dragoljub ZamurovićNa izložbi u Ulmu, gde je priređena izložba njegovih fotografija, gospodin Dragoljub Zamurović je od generalnog koordinatora Saveta podunavskih gradova i regija za promociju i afirmaciju evropskih vrednosti i standarda, gospodina Petra Langera, saznao da je prihvaćena kandidatura Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. Gospodin Langer je skočio i počeo da ga ljubi, a on isprva bio u neverici, smatrajući to ravno dobitku na loto-u. Priča oko kandidature bila mu je bliska iz više, uvek lepih, razloga. Dok je profesionalno boravio u Osijeku, bio je svedokom kako je zamenik gradonačelnika tog grada, gospodin Vladimir Ham, i prvi čovek osiječke kandidature za Evropsku prestonicu kulture 2020, iskoristio sve svoje iskustvo da pomagao Novom Sadu da je dobije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Boško Negovanović: U zagrljaju Srema

  • PDF

Boško NegovanovićSa stasom najvećeg šarmera i ponašanjem pravog džentlmena, prepoznatljivog glasa besprekorne dikcije, novinar i voditelj Boško Negovanović, bio je jedna od najomiljenijih ličnosti novinarskog miljea bivše Jugoslavije, potom Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

*Milan Varadinac predstavio Dečje igre u Kumanu

  • PDF

Milan VaradinacOsma knjiga Milana Varadinca, svojevrsnog hroničara Kumana i kumanačkog života, pod nazivom „Dečje igre u Kumanu“ predstavljena je u subotu 26. novembra u kumanačkom Zadružnom domu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ELM Jewelry by Vesna Milošević: Trajanje i rast sa SFW-om

  • PDF

Aplauzi za Vesnu Milošević- Serbia Fashion Week treba da pomogne na razvoju i afirmaciji naših dizajnera, da se postepeno stvaraju realni uslovi za obnavljanje naše tekstilne industrije – između ostalog isticala je Svetlana Horvat, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i osnivač SFW-a, u njegovim počecima. Posle šestog zvaničnog, i sedmog nezvaničnog izdanja, ako se računa i nulti iz jeseni 2013., Novosadska nedelja moda te ciljeve konstantno potvrđuje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milena Radović: Zavodljiva lepota savremene žene

  • PDF

Milena RadovićNepunih mesec dana pošto je svoju kolekciju predstavila na Fasion Week-u u St Peterburgu, dizajnerka iz Beograda, Milena Radović, stigla je na jesenje izdanje SFW-a, koje je od 7.–12. Novembra, održano u Mastar centru Novosadskoj sajma i na kojem je prisutna već treću godinu. Njena revija, prikazana na aprilskom izdanju SFW-a, u novembru je zatvorila St.Petersburg Fashion Week, što je posebno priznanje našoj dizajnerki.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milica Tričković, mlada Nišlijka sprema za veliku modnu scenu

  • PDF

Milica TričkovićKolekciju modne dizajnerke Milice Tričković, pod nazivom “Queue” (Red), novosadska publika će imati priliku da vidi u sredu, 09. novembra, u okviru Serbia Fashion Week-a, u Master centru Novosadskoj sajma. Ova mlada Nišlijka, dobro je već poznata publici SFW-a, na kojem nastupa po četvrti put, što je dobra preporuka, ali i garant da je sa dvadeset osam godina već spremna za velike scene širom sveta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ana Vasiljević: Komotna i komforna odeća je odeća budućnosti

  • PDF

Ovacije publike za reviju Ane VasiljevićDrugog dana Serbia Fashion Week-a, nastupila je miljenica novosadske publike, Ana Vasiljević, modna dizajnerka i docent na Fakultetu digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan. Njena kolekcija za jesen/zimu 2016/2017., pod nazivom „Limitless“ izazvala je različita tumačenja ali, kao i uvek, kada je ova umetnica u pitanju, najviše ocene za prikazano.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com