Fri03312023

Poslednja izmena:11:05:16 AM

Back KULTURA LIČNOSTI

Ličnosti

Milena Radović: Zavodljiva lepota savremene žene

  • PDF

Milena RadovićNepunih mesec dana pošto je svoju kolekciju predstavila na Fasion Week-u u St Peterburgu, dizajnerka iz Beograda, Milena Radović, stigla je na jesenje izdanje SFW-a, koje je od 7.–12. Novembra, održano u Mastar centru Novosadskoj sajma i na kojem je prisutna već treću godinu. Njena revija, prikazana na aprilskom izdanju SFW-a, u novembru je zatvorila St.Petersburg Fashion Week, što je posebno priznanje našoj dizajnerki.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milica Tričković, mlada Nišlijka sprema za veliku modnu scenu

  • PDF

Milica TričkovićKolekciju modne dizajnerke Milice Tričković, pod nazivom “Queue” (Red), novosadska publika će imati priliku da vidi u sredu, 09. novembra, u okviru Serbia Fashion Week-a, u Master centru Novosadskoj sajma. Ova mlada Nišlijka, dobro je već poznata publici SFW-a, na kojem nastupa po četvrti put, što je dobra preporuka, ali i garant da je sa dvadeset osam godina već spremna za velike scene širom sveta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ana Vasiljević: Komotna i komforna odeća je odeća budućnosti

  • PDF

Ovacije publike za reviju Ane VasiljevićDrugog dana Serbia Fashion Week-a, nastupila je miljenica novosadske publike, Ana Vasiljević, modna dizajnerka i docent na Fakultetu digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan. Njena kolekcija za jesen/zimu 2016/2017., pod nazivom „Limitless“ izazvala je različita tumačenja ali, kao i uvek, kada je ova umetnica u pitanju, najviše ocene za prikazano.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sofija Blažin, žena zbog koje Novi Bečej nazivaju velikom baštom

  • PDF

Sofija BlažinDa li bi Tiski kej i Novi Bečej bili tako privlačna turistička destinacija da nisu tako lepo uređeni? Da nema toliko mnogo zelenih površina i cvetnih žardinjera? Na ova pitanja je lako odgovoriti, zato i ne pokušavamo da zamislimo ovaj živopisni gradić bez svog dekora. Tvorac ideje ovakvog ruha Novog Bečeja je Sofija Blažin, inženjer pejzažne arhitekture iz JP „Komunalac“ u Novom Bečeju. Ona sa svojim timom radi tokom cele godine, a rezultati su najuočljiviji u vreme najveće novobečejske manifestacije – Velikogospojinskih dana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Narodski slikar Janoš Mesaroš

  • PDF

Janoš Mesaroš u društvu Miodraga Rudana i Elizabete BerčekČovek nije slepac koji sanja da vidi. Videti se može i dodirom, najjasnije srcem. Zato se priče ispričane crtežom i bojama najduže pamte. One, ispričane u vinogradu svoga oca u Novom Bečeju, od dokonih ljudi na putu u crkvu ili iz nje, uz fićok rakije ili čašu vina, uokvirio je na svojim slikama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nebojša Đuranović: Slike u bojama tonske lestvice

  • PDF

Nebojša ĐuranovićSlikar Nebojša Đuranović (1968. u Beogradu) diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna (grafika knjige) u Beogradu.
Slike Nebojše Đuranovića izlagane su u celom svetu, na petnaestak samostalnih i nebrojano grupnih izložbi. U početku umetničke karijere bavio se isključivo crtežom. Jedan je od onih stvaraoca, iako klasičan u izrazu, koji neposredno komunicira sa delima evropskih majstora različitih umetničkih škola, koji u svoj rad unosi savremenost i autentičnost, shodno prostoru i vremenu u kome deluje, gradeći na taj način veze sa identitetom sopstvenog izraza. Korišćenje tradicionalnih vrednosti uklopljenih u savremene tokove, kao vid dijaloga između poznatog i autentičnog i imanentnog autoru, za ishodište imaju slobodu razmišljanja i rasuđivanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prometejov Dnevnik Ivana Brankovića

  • PDF

Prometejov Dnevnik Ivana BrankovićaIvan Branković je pisac mlađe generacije. Rođen je 1983. u Valjevu, od 2002. živi u Beogradu. Svoj roman prvenac „Prometejev Dnevnik“ objavio je 2014, a sada sprema njegov nastavak. Pored romana ima i nekoliko kratkih priča od kojih je jedna objavljena u zborniku radova književnog udruženja „SKOR“ čiji je član.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dejan Deki Milivojević, slikar: Žena, uvek nova inspiracija

  • PDF

Dejan Deki MilivojevićDejan Deki Milivojević, slobodni umetnik iz Jagodine, pripada srednjoj generaciji slikara, onoj koja dosta pamti, i još je uvek dovoljno otvorenoj za nove senzacije.
O sebi daje samo šture inforamcije, one što mora, sve ostalo zapisano je na njegovim slikama. Član je ULU-a i ULUPUDS-a, samostalno je izlagao u Beogradu (Galerija SKC, Klub Narodnog pozorišta), u Majdanpeku (Galerija Centra za kuluturu), Mostaru (Galerija Doma vojske)..., i na preko 50 grupnih izložbi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Svetska turneja SFW se nastavlja - Vasilije Kovačev na FEERIC Fashion Weeku

  • PDF

Vasilije KovačevFEERIC Fashion Week se održava od 16. do 24. jula u Rumuniji, u Alba Juliji i Sibiu, gradu koji je 2007. godine poneo prestižnu titulu Evropske prestonice kulture. Serbia Fashion Week, deo je programa kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. (EPK2021), te je potpisan ugovor o saradnji sa Feeric Fashion Weekom, koji je deo programa Sibiu EPK 2007. Serbia Fashion Week promoviše modu kao umetnost koja je važan deo kulture jednog grada. Putem saradnje Serbia Fashion Weeka i Nedelje mode iz grada koji je već osvojio titulu Evropske prestonice kulture, Novi Sad i srpska moda pozicioniraće se još jednom na mapi velikih Nedelja mode Evrope i sveta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Likovni intermeco Dragane Simić

  • PDF

Dragana SimićZa nekog je vojvođanska ravnica monotona i dosadna. Za druge, taj produženi horizont, daje mogućnost uspostavljenja novih relacija. Za umetnike, koji znaju da gledajući vide, slušajući čuju, dodirujući osećaju, snažnijim intenzitetom od onih koji nisu rođeni sa tim talentima, ona je nepresušna inspiracija, i u fatamorgani jutarnjih izmaglica i dugih večernjih zalazaka, imaju privilegiju da otkriju njenu skrivenu stranu. Ako na njoj i od nje žive, veza je još jača, a razotkrivanje potpuno.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com