Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM

Planinski turizam

Zlatiborski delikatesi na Festivalu srpske trpeze

  • PDF

Još jedna uspešna promocija Zlatibora            Tokom vikenda 10. i 11. septembra održan je treći po redu Festival srpske trpeze u organizaciji udruženja "Čuvari ognjišta" u Beogradu na platou TC BIG Rakovica. Na ovoj jedinstvenoj manifestaciji koja objedinjuje našu kulinarsku tradiciju, izvornu muziku i kulturno nasleđe učestvovala je i Turistička organizacija Zlatibor.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

VESTI SA ZLATIBORA

  • PDF

Nove atrakcije na najposećenijoj srpskoj planini.            Gold gondola, nezaobilazna atrakcija koja je postavila Zlatibor na mapu svetskih destinacija, kao najduža jednosegmentna panoramska gondola na svetu ljubiteljima planinskog odmora omogućava da uživaju u vožnji tjubingom na međustanici svakog radnog dana od 10 do 17 časova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatiborska kupališta

  • PDF

Najpoznatije i najpopularnije kupalište: Olimpijski bazen hotela OLIMP            Planinski raj tokom letnjih vrućina...Tako opisuju Zlatibor, koji je i ovog avgusta prepun turista iz Srbije i inostranstva. Ovde ih, pored mnoštva sadržaja, atrakcija i uslova za aktivan odmor u prirodi, kao magnet privlače raznovrsna kupališta i bazeni na otvorenom. Lepo uređeni i sa čistom vodom, najbolja mesta za osveženje kad žega pritisne.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zoran Jelenković: Nekoliko kopaoničkih slika za pamćenje

  • PDF

Učesnici takmičenja u ručnom branju borovnica            Vreme dobrih vibracija na najlepšoj srpskoj planini - Kopaoniku, poslednjih 13 godina je letnja sezona, oplemenjena sadržajnim manifestacijama. Jedna se održava krajem jula - Dani borovnica, koja okuplja ljubitelje ovog izuzetno moćnog, za naše zdravlje bobičastog voća, a druga krajem letnje turističke sezone - Dani vrganja. Organizatori obe, od samog početka uz Turističku organizaciju Raška i Turističku organizaciju Brus, su MK Resort i Nacionalni park „Kopaonik“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Frajle šarmirale publiku na Kraljevom trgu

  • PDF

Frajle oduševile zlatiborsku publiku            Ženski akustični bend „Frajle” u utorak 9. avgusta predstavio se publici na Zlatiboru. Veliki broj ljudi  koji se okupio na Kraljevom trgu u ovoj prijatnoj večeri na „zlatnoj planini” imao je priliku da  oko sat ipo vremena uživa u njihovom raznovrsnom repertoaru.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Povećanje broja turista i u ovoj godini na Zlatiboru

  • PDF

Zlatiborsko jezero            Sadržajan letnji odmor na Zlatiboru za sve generacije privukao je i ovog leta veliki broj turista. Planina je od jula značajno posećenija i na početku  avgusta kapaciteti su gotovo sasvim popunjeni. A da je ova planinska destinacija vrlo posećena govore podaci na uzorku Turističke organizacije Zlatibor prema kojima je u prvih šest meseci 2022. godine na „zlatnoj planini“ evidentirano preko 165.000 dolazaka u registrovanom i neregistrovanom smeštaju i ostvareno više od 480.000 noćenja, što predstavlja rast od 15 odsto u odnosu na isti period 2021. Taj napredak turističkog mesta daje podstrek zlatiborskim hotelijerima i ugostiteljima da održavaju uslugu na zavidnom nivou i rade na unapređenju sadržaja namenjenih brojnim turistima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vesti sa Zlatibora

  • PDF

Sabor trubača u Guči najavljen na Zlatiboru            U okviru promocije Dragačevskog 61. Sabora trubača u Guči, koji će se održati u periodu od 05. do 07. avgusta, posetioci zlatne planine imali su priliku da u subotu, 30. avgusta na Kraljevom trgu na Zlatiboru upoznaju predstavnike Turističke organizacije „Dragačevo“. Svoju ponudu kao i predstojeću veliku manifestaciju promovisali u saradnji sa Turističkom organizacijom Zlatibor. Svim zainteresovanim prolaznicima su predstavili program predstojećeg 61. Sabora trubača u Guči kao i ponudu jednog od najpoznatijih restorana, Broćića avlije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

KUD-ovi iz Gruže igrali za zlatiborsku publiku

  • PDF

Najveće simpatije publike poneli su najmlađi             Zlatiborsko „Kulturno leto” u organizaciji opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor se nastavlja, a veče 26. jula bilo je u znaku folklora i kulturno-umetničkih društava iz Gruže. Za zlatiborsku publiku ove prijatne julske večeri igrali su KUD „Gruža” i KUD „Vuk i Naum” predstavivši se zlatiborskoj publici živošću pokreta, koreografijama i nošnjama raskošnih boja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Veče folklora i narodne tradicije na Kraljevom trgu

  • PDF

Srpskim kolom otvoreno Zlatiborsko kulturno leto 2022            Veče 22. jula u okviru programa zlatiborskog „Kulturnog leta 2022” kao i ranijih godina bilo je rezervisano za godišnji koncert Udruženja za negovanje narodne tradicije „Zlatibor”. Bila je to prilika da se publika okupljena na Kraljevom trgu u organizaciji Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor upozna sa radom ovog udruženja kroz koji članovi
udruženja teže očuvanju kulturnog nasleđa, narodnih običaja, pesama i igara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bogat i više nego zanimljiv program zlatiborskog Kulturnog leta

  • PDF

Svakodnevno za svakog po nešto            Koncertom simfonijskog orkestra „Virtouzi“ pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđićau petak, 15. jula, na Kraljevom trgu na Zlatiboru, zvanično je počela manifestacija „Kulturno leto“. Festivalski orkestar „Virtouzi” čine izabrani najvrsniji instrumentalisti iz naše zemlje, pokazali su zlatiborskoj publicisvoju virtuoznost i energiju i nakon portpirija sadržanog od numera klasične, preko latino muzike, za kraj nastupa, na bis odsvirali numere „Zajdi, zajdi“, Eduardo di Kapua „O sole mio”, Ofenabahov „Kan kan“, „Pukni zoro” i „Marš na Drinu”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com