Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM

Planinski turizam

Objavljeno martovsko izdanje Elektronskih novina Turističke organizacije Zlatibor

  • PDF

Svašta nešto zanimljivog za pročitati            Turistička organizacija Zlatibor objavila je novo izdanje Elektronskih novina. Ovaj broj otvara uvodnik Miroslava Tucovića, predsednika Turističkog udruženja Gostilje. Tema broja donosi priču o živopisnim zlatiborskim sela, oazama mira, zelenila i gostoprimstva koja su nesvakidašnji raj za ljubitelje mirnog odmora u prirodnom okruženju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vladimir Živanović: Zlatibor jači nego ikad ušao u 130. godinu turizma

  • PDF

Vladimir Živanović            „Ušli smo u godinu u kojoj Zlatibor obeležava 130. godišnjicu organizovanog turizma. Toliko je prošlo od Preobraženja 1893. kada je kralj Aleksandar Obrenović, pesmom i igrom dočekan od Zlatiboraca, odobrio da primaju goste u ovim lepotama i dao novac da se ozida dan-danas živa Kraljeva česma. ''Zlatna planina'' od tog davnog vremena stalno  napreduje, turizam joj donosi dobar glas, razvoj i blagostanje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ponuda Zlatibora predstavljena na Sajmu turizma i aktivnog odmora u Štutgartu

  • PDF

Zlatiborski kamp atraktivan turistima            Turistička organizacija Zlatibor učestvuje na Sajmu turizma i aktivnog odmora u Štutgartu (,,CMT Messe Stutgart“), jednom od najvećih i najznačajnijih sajamskih manifestacija ovog tipa u Nemačkoj. Održava se od 14. do 22. januara, a svim zainteresovanim posetiocima je predstavljena sadržajna ponuda  najposećenije planine Srbije.
            Na ovom sajmu učestvuje preko 2.000 izlagača koji u 10 izložbenih hala promovišu najaktraktivnije destinacije iz celog sveta. Kao i prethodnih godina, prestižni skup u Štutgartu karakteriše bogata ponuda za kamping turizam, biciklizam, planinarenje i ostale vidove aktivnog turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novogodišnji praznici uz mnoštvo popularnih izvođača na Zlatiboru

  • PDF

Sperman novogodišnji spektakl na Zlatiboru            Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor po tradiciji s posebnom pažnjom pripremaju obeležavanje novogodišnjih praznika na najposećenijoj planini Srbije. Zlatiborski doček Nove godine uz atraktivne zabavno-muzičke sadržaje s poznatim izvođačima na Kraljevom trgu uvek okuplja hiljade posetilaca. Tako je za doček 2023. godine i najbolji provod u novogodišnjoj noći na Zlatiboru ustanovljen raznovrstan program u vidu dva koncerta na pozornici Kraljevog trga, sa repertoarom za sve ukuse.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kopaonik - sinergija trendova, ponude i tražnje

  • PDF

Radenko Cvetić            Kopaonik nisu samo njegove brojne, predivne i svim kategorijama skijaša prilagođene ski staze. Otkrivanje čari Kopaonika i potkopaoničkog kraja, njegovih plodova, aktivnosti tokom letnje sezone nije nov, ali je svakako izazovan zadatak tamošnjih turističkih poslenika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Predstavnici turističkih agencija iz regiona u poseti Zlatiboru

  • PDF

Zajednički snimak pred Gold gondolom            Zlatibor, nije samo omiljeno odredište domaćih turista, već je po svojim sadržajima prepoznat i u regionu. Domaćinski dočekuje mnogobrojne turiste iz regiona pored najduže panoramske gondole na svetu, preuređenog Kraljevog trga, obnovljenog jezera... Tokom 27. i 28. novembra Zlatibor su posetili i predstavnici turističkih agencija iz regiona u organizaciji hotela „Zlatibor Mona”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Na Zlatiboru oktobar berićetan

  • PDF

Dino park magnet za najmlađe            Zlatibor spremno čeka posetioce tokom čitave godine, dok je jesen pravo vreme za miran odmor na planini raznovrsnih sadržaja, kvalitetnog programa i izuzetnih prirodnih blagodeti. Ovaj period je ljubiteljima najposećenije srpske planine možda i najpogodnije vreme za boravak u prirodi: prijatna temperatura, blago sunce, nestvarne boje Zlatibora pravi su recept za odmor i uživanje. Tome pogoduje što vrhunski hoteli, kvalitetan privatan smeštaj, odmarališta, konačišta, seosko-turistička domaćinstva konstantno rade na unapređenju svoje usluge, a to posetioci prepoznaju i redovnim dolascima doprinose odličnoj popunjenosti kapaciteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Postavljanje turističke signalizacije na Zlatiboru

  • PDF

Turistička signalizacija za bolje informisanje turista            Na najposećenijoj planini Srbije poslednji meseci 2022. godine u znaku su projekta koji se odnosi na označavanje turističke destinacije Zlatibor i odredišta na teritoriji opštine Čajetina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatibor zbog brojnih atrakcija i aktivnosti pun gostiju

  • PDF

Vladimir Živanović            Početak izgradnje „Zlatnog grada“, novih stadiona, golf terena, auto-motodroma, uređenja zelenih površina, parkova i biciklističkih staza uz postojeću, turističku infrastrukturu, opravdava poziciju Zlatibora kao vodeće turističke destinacije, kada je planinski turizam u pitanju, i ne samo planinski.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vesti sa Zlatibora

  • PDF

U svako doba čarobni Zlatibor            Turistička organizacija Zlatibor objavila je da će u  predstojećem jesenjem periodu Informativno-turistički centar u okviru poslovne zgrade Turističke organizacije Zlatibor raditi svakog dana od 08:00 do 20:00 časova, dok će Info centar na Kraljevom trgu raditi svakog dana od 09:00 do 17:00 časova. Za sve informacije posetioci zlatne planine mogu se informisati i na broj +381 31 845 103 i +381 31 846 088.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com