Fri12012023

Poslednja izmena:08:03:58 PM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM

Planinski turizam

Zlateks, turistička agencija koja će vam pokazati sve lepote Zlatibora

  • PDF

Ekipa TA Zlateks, ZlatiborOd dana kada je kralj Aleksandar I Obrenović posetio Užice, i tom prilikom u kraljevu čast bio priređen poljski ručak kraj izvora Kulaševac na Zlatiboru 20. avgusta 1893. godine, položen je kamen temeljac danas najposećenijoj planinskoj turističkoj destinaciji u Srbiji. Posle 120 godina, Zlatibor je nekoliko puta doživljavao uzlete, za ratih vremena stagnacije, ali nikada padove, stalno se menjajući, i to na bolje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Slobodan Unković: Zlatibor, svetski turistički centar

  • PDF

Prof dr Slobodan UnkovićObraćajući se prisutnim zvaničnicima i gostima na svečanosti povodom obeležavanja 120 godina organizovanog turizma na Zlatiboru, direktor Departmana za poslediplomske studije i međunarodnu saradnju Univerziteta Singidunum, prof. dr Slobodan Unković, emeritus, evocirao je vreme od pre 55 godina, kada je u avgustu 1958. godine, kao student prve godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, posetio Zlatibor. Tada je dolazak na Zlatibor bio pravi podvig, jer se od Beograda do Užica išlo „čirom“, a onda još 2,5 sata, makadamskim putem, kamionima do tada Kraljevih Voda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milan Stamatović, predsednik SO Čajetina o pravcima daljeg razvoja Zlatibora

  • PDF

Milan StamatovićNa dan kada je pre 120 godina srpski kralj Aleksandar I Obrenović boravio na Zlatiboru, u Hotelu „Mona“, uz ugledne zvanice i mnogobrojne goste, obeležen je značajni jubilej za turizam ovoga kraja, ali i čitave Srbije. Obraćajući se prisutnim zvanicama, predsednik opštine Čajetina, gospodin Milan Stamatović izrazio je zadovoljstvu i čast da je u vreme njegovog mandata obleležen ovaj veliki jubilej, ali i istakao obavezu da se, daljim sistematskim i planiskim projektima Zlatibor razvija, ne samo prema precima već i prema našim potomcima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatibor obeležio 120 godina organizovanog turizma

  • PDF

Zajednički snimak nagrađenih sa predstavnicima opštine ČajetinaNije slučajno što je 20. avgust izabran za Dan obeležavanja 120 godina organizovanog turizma na Zlatiboru. Pre tačno dvanaest decenija, 20. avgusta 1893. godine, kralj Aleksandar I Obrenović, boravio je na ovoj planini, i u čast njevog boravka podignuta je spomen česma, i danas mesto susretanja, putokaz, smernica za sve što se događa na Zlatiboru.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Web shop Skijališta Srbije počinje sa radom

  • PDF

Pogled na Pančićev vrhBrzo, sigurno i bez čekanja posetioci imaju priliku da kupe karte za sve sadržaje koji su u letnjoj ponudi aktivnog odmora na domaćim planinama. Naručene karte preko web shop-a mogu da se podignu na Kopaoniku (prodajno mesto u Upravnoj zgradi "Skijališta Srbije", prodajno mesto "Žica"), na Zlatiboru (prodajno mesto na Torniku), na Staroj planini (prodajno mesto na polazu gondole "Jabučko ravnište"), kao i u Beogradu (prodajno mesto u “Beosportu”, Sava centar), stoga što je neophodno da se prilikom kupovine karata naznači mesto preuzimanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dejan Petrović sa Big bendom otvorio Zlatiborsko leto 2013.

  • PDF

Pogled na zlatiborski Kraljev trgU godini jubileja, sinoć je na Kraljevom trgu na Zlatiboru, koncertom Dejana Petrovića i Big benda, otvorena manifestacija „Zlatiborsko leto 2013.“ Zlatiborska publika je više od dva sata uživala uz domaće i strane hitove u izvedbi prve trube sveta i njegovog benda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Biciklističke rute u turističkoj regiji Zapadna Srbija

  • PDF

Odlični putevi i prelepa priroda, raj za ljibitelje biciklizmaNa prostoru turističke regije Zapadna Srbija, kroz projekat koje je finansiralo Ministarstvo privrede i finansija, Sektor za turizam, i Regionalna razvojna agencija Zlatibor kroz PSD program koji finansira Vlada Švajcarske, obeleženo je 15 biciklističkih ruta, ukupne dužine oko 400km za ljubitelje prirode i aktivnog odmora. Na ovaj način, spojene su turističke destinacije markiranim stazama, a turistima i lokalnom stanovništvu omogućeno je da izaberu stazu prema svojim fizičkim mogućnostima i atrakcijama koje nameravaju da posete duž staze. Planina Zlatibor je spojena sa Tarom preko Mokre Gore, Divčibare sa prostorom Užica, Kosjerića i Požege. Arilje i Ivanjica spojeni su sa Golijom, Uvcom, Pešterom, Zlatarom i Prijepoljem.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zvanično počela letnja sezona na Kopaoniku

  • PDF

Letnja ponuda Kopaonika zanimljivija i sadržajnija nego ikada ranijeSkijaška sezona 2012/13. godine na Kopaniku bila je izuzetna u svakom pogledu. Počela je najranije od kada Skijališta Srbije postoje zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje i trajala neverovatnih 153 dana rada. Za 5 meseci rada prodato je oko 355 hiljada skijaških dana, a na stazama ovog ski centra u toku jednog dana skijalo je više od 7 hiljada skijaša.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosti sa Zlatibora

  • PDF

Pogled na borovu šumu u kojoj će biti smešten novi auto kampZlatibor godišnje poseti preko 250 000 posetilaca, koji ostvare više od 1.000.000 noćenja u 20.000 ležaja visoke kategorije, u hotelima, odmaralištima, konačištima, pansionima, vilama. No, zaposleni u Turističkoj organizacija Zlatibor se ne zadovoljavaju ovim brojkama, već stalnim promocijama nastoje da u ovoj godini jubileja, kada proslavljaju 120. godina od početka organizovanog turizma na “Zlatnoj planini”, dovedu što više gostiju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatibor oduvek bio na skijama

  • PDF

Opšina Čajetina, TO Zlatibor i Smučarski klub Zlatibor u sklopu obeležavanja 120 godina turizma organizovali su skup "Zlatibor na skijama" u petak 31. maja 2013. godine u kongresnoj sali hotela Mona.
Skup je bio izuzetno posećen. Više od 100 ljudi, nekadašnjih i sadašnjih takmičara i trenera, predstavnika norveške ambasade, prijatelja iz Republike Srpske, Beograda, Sjenice, ljubitelja smučarskog trčanja okupilo se da se podseti da su se u zlatiborskim selima pravile skije u radionicama majstora kovača i stolara, da su sva seoska deca znala skijati, da se podsete na prve zabeležene dolaske turista koji su zbog skijanja po snežnim zlatiborskim vrhovima '30 godina prošlog veka dolazili na „zlatnu planinu“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com