Wed05312023

Poslednja izmena:10:16:35 AM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM

Planinski turizam

Kopaonička škola zdravlja u Mujen Lux-u

  • PDF

Veliko interesovanje za školu zdravljaCiklus besplatnih akreditovanih KME, koje Festival zdravlja Beograd organizuje u toku leta u saradnji sa hotelom MUJEN LUX na Kopaoniku (adresa Vikend naselje bb), pod nazivom KOPAONIČKA ŠKOLA ZDRAVLJA, biće održan u subotu, 22. jul 2017. godine u 12 časova. Tema stručnog sastanka А-1-495/17 je "Farmakoterapija antioksidantima i adaptogeno antiinflamatorno delovanje", a predavač je dr Nina Raičić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ranko Milanović: Tara, najsigurnije stanište za 50-tak mrkih medveda uskoro turistička atrakcija

  • PDF

Ranko MilanovićNajlepša planina zapadne Srbije - Tara, prosečne nadmorske visine 1.000 - 1.200 metara, sa najvišim vrhom Kozji rid (1.592) i najnižom kotom na kojoj se nalazi jezero Perućac (291), 13. jula 1981. godine je, odlukom Narodne skupštine SR Srbij,e proglašena Nacionalnim parkom, a briga o njoj poverena JP Nacionalni park „Tara“. Pretpostavlja se da su obronke Tare na severnoj strani u tercijeru zapljuskivali talasi Panonskog mora, što objašnjava opstanak nekih retkih vrsta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvoren Turističko informativni centar na novoj lokaciji na Kopaoniku

  • PDF

Sve informacije o dešavanjima na KOP-u i u opštini Raška, na jednom mestuU vreme kada se na Kopaoniku nalazi rekordan broj skijaša što obećava i rekordnu sezonu po broju prodatih karata, ali i po finansijskoj dobiti, Turističko sportska organizacija Raška ponovo je otvorila Turističko informativni centar, koji je bio otvoren, pa izmešten sa glavnog šetališta zbog građevinskih radova na susednoj parceli. Novina je da je objekat sada nešto veći od prethodnog, kao i da će se u sklopu Info centra nalaziti prodajno mesto Skijališta Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatibor pripremio spektakularnu ponudu za novu sezonu

  • PDF

ZlatiborVelika kampanja Turističke organizacije Zlatibor vezana za promociju zimske sezone 2016/17, ulazi u završnicu. Nakon promocije na 8. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu, Konferencije za medije u prostorijama UNS u Beogradu, nastupa na Sajmu “Priroda i zdravlje” u Ljubljani, te predstavljanja na Sajmu turizma u Sankt Petersburgu, drugom po veličini ruskom gradu, jasno je da će to doneti odličan “feed back”, te da će Zlatibor i ove godine biti regionalna prestonica zimskog turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hotel Rtanj vrvi od mladosti i radosti doživljanim

  • PDF

Mladi i oni koji se tako osećaju, oduševljeni Hotelom RtanjVisoke temeperature u gradovima i nižim predelima, sve više nagone ljude da letnje vreline zamene za čist i znatno svežiji planinski vazduh. Sve duža i vrelija leta s jedne strane, i ogroman trud turističkih radnika Kopaonika da ožive letnju sezonu, s druge, učinili su da se ova letnja turistička sezona na Kopaoniku, već sada, krajem jula i početkom avgusta, može smatrati uspešnom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jelica Tošić: Zlatibor - savršen izbor

  • PDF

 Veliko interesovanje predstavnika medija za turističku ponudu ZlatiboraRegionalni sajam omladinskog turizma - YOUTH FAIR, održan 05. i 06. jula 2016. godine, na Trgu slobode u Novom Sadu pod sloganom“Opening doors”, na simboličan način otvorio vrata i poželeo dobrodošlicu i još bolju saradnju svim turističkim radnicima koji se bave omladinskim turizmom u zemlji i regionu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Holanđani otvorili kamp sezonu na Zlatiboru

  • PDF

Holandski turisti oduševljeni kampom i ZlatiboromKamp na Zlatiboru ugostio je prve kampere ove sezone. Gosti u kampu su članovi holandskog kamp kluba NKC, koji su drugu godinu za redom na Zlatiboru. Grupa broji 36 turista, koji su stigli sa osamnaest kamp vozila. Gosti iz Holandije, u pratnji licenciranog turističkog vodiča Turističke organizacije Zlatibor posetili su Muzej „Staro selo“ u Sirogojnu, gde su se upoznali sa istorijom i tradicijom zlatiborskog kraja. U planu je poseta Stopića pećini i Mokroj Gori.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi sadržaji za još privlačniji Zlatibor

  • PDF

Drvena skulptura Kiridžija začas postala simbol ZlatiboraNajposećenija planinska turistička destinacija u Srbiji - Zlatibor, ulazi u novu sezonu sa novim sadržajima. U prirodnom ambijentu biće smešten najveći zabavni park u našoj zemlji - dino park, sa 20 dinosaurusa u prirodnoj veličini, avantura park, igraonica, prodavnice suvenira, peint-bol poligon, ugostiteljski objekti. Počela je i izgradnja kulturno-omladinskog centra sa pozorištem, bioskopom, medija centrom, koji bi trebao da bude središte kulturnog života Zlatibora. Počela je i izgradnja gondole, trase dužine oko 9 km, sa tri stanice: početne na Zlatiboru, međustanice Ribnica i krajnje na Torniku. Gondola će prevoziti 600 osoba na sat (uz mogućnost povećanja do 1.000), a vožnja (brzinom 6m/sec) će trajati 25 minuta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rtanj, harizmatični hotel u srcu turističkog Kopaonika

  • PDF

Srećko LazarevićHotel „Rtanj“ je, da li zbog položaja objekta, zaposlenih u njemu ili nečeg trećeg, sasvim posebno i po svemu harizmatično mesto u srcu turističkog Kopaonika. Ljubitelji ove planine, zagriženi skijaši, snouborderi nazivaju ga rajskim. Poseban odnos prema „Rtnju“ izgradili su oni koji ovde dolaze na odmor sa svojim porodicama. Ukratko, „Rtanj“ je, kao jedan od najstarijih hotela na Kopaoniku (prvi put otvoren 1958., obnovljen 2013.), izborio status kultnog mesta u kojem svako nađe neko opravdanje da, u vreme svog boravka na Kopaoniku, za svoju bazu odabere „Rtanj“, i to smatra privilegijom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sretenjski rekord na Kopaoniku

  • PDF

Veštačko osnežavanje omogućava svakodnevno skijanjeU ski centru Kopaonik je u toku noći i jutra napadalo oko 10 centimetara snega. Padavine još uvek traju na planini, a dodatni snežni pokrivač najavljuje dosta bolje uslove za skijanje i zimske sportove tokom predstojećeg vikenda. Skijašima i borderima je u petak, 26. februara, na raspolaganju je 15 žičara, 12 staza i 10 ski puteva na kojima ima do 30 centimetara utabanog snega. Onog momenta kada se temperatura spusti na neophodan minus, sistemi za veštačko osnežavanje prave dodatne količine snega, kako bi staze bile što kvalitetnije pripremljene.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com