Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM

Planinski turizam

Novosti sa Zlatibora

  • PDF

Pogled na borovu šumu u kojoj će biti smešten novi auto kampZlatibor godišnje poseti preko 250 000 posetilaca, koji ostvare više od 1.000.000 noćenja u 20.000 ležaja visoke kategorije, u hotelima, odmaralištima, konačištima, pansionima, vilama. No, zaposleni u Turističkoj organizacija Zlatibor se ne zadovoljavaju ovim brojkama, već stalnim promocijama nastoje da u ovoj godini jubileja, kada proslavljaju 120. godina od početka organizovanog turizma na “Zlatnoj planini”, dovedu što više gostiju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatibor oduvek bio na skijama

  • PDF

Opšina Čajetina, TO Zlatibor i Smučarski klub Zlatibor u sklopu obeležavanja 120 godina turizma organizovali su skup "Zlatibor na skijama" u petak 31. maja 2013. godine u kongresnoj sali hotela Mona.
Skup je bio izuzetno posećen. Više od 100 ljudi, nekadašnjih i sadašnjih takmičara i trenera, predstavnika norveške ambasade, prijatelja iz Republike Srpske, Beograda, Sjenice, ljubitelja smučarskog trčanja okupilo se da se podseti da su se u zlatiborskim selima pravile skije u radionicama majstora kovača i stolara, da su sva seoska deca znala skijati, da se podsete na prve zabeležene dolaske turista koji su zbog skijanja po snežnim zlatiborskim vrhovima '30 godina prošlog veka dolazili na „zlatnu planinu“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosti sa snežnog Kopaonika

  • PDF

Učesnici Jeep biznis trkeKopaonik se vratio na mapu evropskih ski centara, zahvaljujući investicijama realizovanim u prethodnih nekolikog godina, izjavio je v.d. generalnog direktora Skijališta Srbije, Dejan Ljevnaić. On je rekao Tanjugu, na Kopaonik biznis forumu 2013., da su skijaši prepoznali kvalitete i prednosti staza na ovoj planini. Skijališta Srbije su, prema njegovim rečima, imala najbolju sezonu u poslednjih nekoliko godina, s obzirom da je to preduzeće već krajem februara premašilo prihode u odnosu na sve prethodne seozone.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dejan Ljevnaić: Kvalitet staza i potrebe skijaša prioritet Skijališta Srbije

  • PDF

Ski centar Kopaonik će dobiti još 10 kilometara uređenih stazaGlavni prioritet Skijališta Srbije je kvalitet staza, bezbednost instalacija i skijaša i osluškivanje potreba korisnika skijališta - izjavio je generalni direktor Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić odgovarajući na pitanja korisnika web portala Infokop.net. U skladu sa našom dobrom poslovnom saradnjom sa Infokopom i JP Skijalištima Srbije, ljubiteljima skijanja na Kopaoniku, prenosimo intervju sa ovog portala, odnosno odgovore prvog čoveka Skijališta Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Arsen Đurić: I posle 20 godina Zlatibor bez konkurencije

  • PDF

Arsen ĐurićOve godine Zlatibor, naš najstariji i naposećeniji turistički planinski centar, proslavlja veliki jubilej, 120 godina organizovanog turizma. Postoje podaci da su gosti dolazili na ovu planinu od 1750. godine, ali zvanično, za početak turizma smatra se poseta kralja Aleksandra I Obrenovića, koji je 20. avgusta 1893. godine boravio na Zlatiboru, o čemu svedoči Kraljeva česma u samom centru mesta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dvanaest decenija turizma na Zlatiboru

  • PDF

Zlatibor najlepša i najposećenija planina u Srbiji„S ponosom i zadovoljstvom slavimo u ovoj godini izuzetan jubilej - 120 godina organizovanog turizma na Zlatiboru. Obeležavamo godišnjicu koja verno svedoči o dugom trajanju i postojanosti onoga što istinski vredi. Podsećamo se pređenih deonica tog uvek uzlaznog puta: započetog skromnim turističkim počecima kad su prvi gosti otkrivali ove lepote, sve do ovovremenog prestižnog zvanja najposećenije planine naših prostora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosti sa Kopaonika

  • PDF

Na Kopaoniku je ove zime mnogo toga po meri skijaša. Trenutno, snega ima dovoljno, van staza više od 70 cm, na stazama, utabanog, od 20-60 cm, ali će ga narednih dana napadati još. Temperatura će narednih dana biti stalno u minusu uz veliku verovatnoću za snežne padavine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Na Kopaoniku otvoren Samsung Snow park

  • PDF

Još više skijaških radosti na KopaonikuNa Kopaoniku je danas padao sneg, koji sada dostiže visinu preko 80 santimetara, dok ga je na stazama od 20-60 cm. Temperatura iznosi -6 stepeni , uz vetar od 5-10 m/s. Vidljivost je dobra i iznosi 500 m. Svih 25 staza su u funkciji, s tim da staze Bela reka I I II služe samo za izvlačenje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Skijališta Srbije najavila tri skijaške nedelje sa popustima

  • PDF

Tokom Božićnih praznika u ski centrima u Srbiji palo je oko 30 centimetara novog snega. Van staza na Kopaoniku ima 75 centimetara snega, dok na stazama ima do pola metra utabanog snega. Na ovom skijalištu radi 23 žičare i trenutno skija na hiljade skijaša. Sneg je pao i na Torniku na Zlatiboru gde je van staza visina snežnog pokrivača oko 25 centimetara, dok utabanog snega na stazama ima 25-30 centimetara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosti iz JP Skijališta Srbije

  • PDF

Zaštitne kacige obavezne i besplatne za svu decu do 14 godina starosti.Besplatne kacige uz dečiju ski kartu na Kopaoniku
U želji da podignu sigurnost i bezbednost dece na stazama na Kopaoniku na još viši nivo, Skijališta Srbije su od ove sezone obezbedila besplatno korišćenje kaciga za najmlađe skijaše i bordere. Mališani će kacige moći da preuzmu uz kupovinu dečije ski karte i da ih koriste, potpuno besplatno, za vreme važenja ski karte. Kacige se preuzimaju u prodajnom mestu „Žica“ u ski centru Kopaonik, gde se i vraćaju nakon završetka skijanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com