Thu06012023

Poslednja izmena:11:05:23 PM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM

Planinski turizam

Veče folklora i narodne tradicije na Kraljevom trgu

  • PDF

Srpskim kolom otvoreno Zlatiborsko kulturno leto 2022            Veče 22. jula u okviru programa zlatiborskog „Kulturnog leta 2022” kao i ranijih godina bilo je rezervisano za godišnji koncert Udruženja za negovanje narodne tradicije „Zlatibor”. Bila je to prilika da se publika okupljena na Kraljevom trgu u organizaciji Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor upozna sa radom ovog udruženja kroz koji članovi
udruženja teže očuvanju kulturnog nasleđa, narodnih običaja, pesama i igara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bogat i više nego zanimljiv program zlatiborskog Kulturnog leta

  • PDF

Svakodnevno za svakog po nešto            Koncertom simfonijskog orkestra „Virtouzi“ pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđićau petak, 15. jula, na Kraljevom trgu na Zlatiboru, zvanično je počela manifestacija „Kulturno leto“. Festivalski orkestar „Virtouzi” čine izabrani najvrsniji instrumentalisti iz naše zemlje, pokazali su zlatiborskoj publicisvoju virtuoznost i energiju i nakon portpirija sadržanog od numera klasične, preko latino muzike, za kraj nastupa, na bis odsvirali numere „Zajdi, zajdi“, Eduardo di Kapua „O sole mio”, Ofenabahov „Kan kan“, „Pukni zoro” i „Marš na Drinu”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Izobilje prirodnih lepote i ljudske dobrote

  • PDF

Dragan Đurđević            Mitrovo polje je predeo nestvarne lepote, u podnožju Goča i Željina, sa pogledom na Kopaonik i srednjovekovni grad Koznik, između reka Rasine sa izvorištem na Željinu i Zagrže sa izvorištem na južnim obroncima Goča. Borove šume i vetrovi koji stalno pirućkaju, obezbeđuju čist vazduh, a termomineralni izvori kristalnu vodu. Kolaž proplanaka, pašnjaka, šuma sa stanicama za odmor, poput etno restorana i pastrmskih ribnjaka, idealana su turistička destinacija za miran i prirodom bogato ispunjen odmor. Ovo potplaninsko mesto vrlo je atraktivno i za planinarenje obeleženim stazama koje vode do Željina i Ljuktena (1219m), jednog od vrhova planine Goč, ili do Vranje stene (1097m), posebno atraktivne „zbog svoje florografije, serpentinske geološke građe i južne strane koja kao klif čini ambis od preko 100m“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aprilsko izdanje Elektronskih novina Turističke organizacije Zlatibor

  • PDF

Brojne zanimljivosti u novom izdanju novina TO Zlatibor            Turistička organizacija Zlatibor objavila je šesnaesto izdanje elektronskih novina. Ovaj broj otvara uvodnik Stajina Nedovića, trenera košarkaškog kluba „Zlatibor'', prvaka Košarkaške lige Srbije, dok tema broja donosi priču o najznačajnijoj turističkoj manifestaciji jugoistočne Evrope, 43. Međunarodnom sajmu turizma u  Beogradu, gde je bogatu turističku ponudu predstavio i Zlatibor.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Martovsko izdanje Elektronskih novina Turističke organizacije Zlatibor

  • PDF

Naslovna strana najnovijeg izdanja            Turistička organizacija Zlatibor objavila je petnaesto izdanje elektronskih novina. Ovaj broj otvara uvodnik Danijele Andžić, vlasnice agencije za turizam i nekretnine „Zlatibor turs'' i menadžerke u „Zlatiborskim konacima'',  dok nam tema broja donosi priču o novim izazovima najposećenijeg speleološkog objekta, Stopića pećine. Tu je zanimljiva priča o roniocima ronilačkog kluba S.D.T. „Svet Ronjenja” koji su istraživali bigrene kade Stopića pećine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatibor za goste sa kućnim ljubimcima

  • PDF

Vila Pina jedna od Pet frendly smeštaja            Poslednjih godina, Zlatibor sve češće posećuju gosti sa kućnim ljubimcima, uglavnom psima. Dok je nekada bio izazov pronaći objekat koji prima kućne ljubimce, danas turisti mogu birati između hotelskog i privatnog smeštaja. Takođe, sve je više restorana i kafića u kojima su kućni ljubimci dobrodošli, pa ako ste razmišljali da li da svog ljubimca povedete sa sobom na odmor, više nema dileme. Uz to, prelepa priroda i mnogo staza za pešačenje, učiniće da vaš odmor na Zlatiboru sa kućnim ljubimcem bude nezaboravan. Ovo su samo neki od predloga za odmor na Zlatiboru sa kućnim ljubimcem.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zdravlje uz zlatiborsku „ružu vetrova“

  • PDF

Udahni Zlatobor - udahni zdravlje            Svi smo svesni da je dobro zdravlje najvažnija stvar za dug i srećan život, ali čini se da nikad nismo bili toliko suočeni sa činjenicom, koliko je važno da jačamo svoj organizam, kao sada. U situaciji kada ceo svet vodi borbu sa opasnim virusom prisetili smo se rečenice naših baka kako „zdravlje na usta ulazi“ i njenih tradicionalnih recepata za jačanje imuniteta i oporavak organizma. Ali, da li ste znali da je Zlatibor sa svojom „ružom vetrova“ vazdušna banja i da boravak na Zlatiboru ima višestruke benefite po zdravlje? Za dobro zdravlje i dobar imunitet, ali i uspešan oporavak od raznih bolesti, pa i virusa korona, boravak na Zlatiboru je takođe poznat narodni lek.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatibor je savršeno mesto za pripreme sportista i aktivni odmor rekreativaca

  • PDF

Veliki broj ekipa iz zemlje i inostranstva na pripremama na Zlatiboru            Idealna nadmorska visina od 1000 metara, veliki broj sunčanih dana, mnogobrojni sportski tereni i prateća infrastruktura, povoljna klima, čist vazduh - razlozi su zbog kojih vrhunski  sportisti biraju Zlatibor kao svoju bazu za pripreme. U samom centru najposećenije srpske planine nalaze se sportski parkovi, trim staze, ljubitelje biciklizma čekaju uređene staze različite zahtevnosti, a blage padine omogućavaju da trčanje u prirodi bude pravo uživanje. Na Zlatiboru se susreću kontinentalna i mediteranska vazdušna struja, što pogoduje opštem zdravlju organizma, kao i sportskim aktivnostima. Ovo su neki od predloga za profesionalne sportiste i rekreativce na Zlatiboru.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kulturni centar udahnuo nove vrednosti Zlatiboru

  • PDF

Kulturni centar Zlatibor            Zlatibor, najposećenija planina Srbije, uvek se prepoznavao po blagotvornoj prirodi, mnogobrojnim atrakcijama, vrhunskim smeštajnim kapacitetima, sportskim terenima, poznatim restoranima… A poslednjih godina, s obzirom na sve učestalija dešavanja u kulturi, prednjači među turističkim centrima po raznovrsnim izložbama, koncertima, festivalima, pozorišnim predstavama, filmskim projekcijama, predavanjima i drugim kulturnim događajima. U prvom redu zahvaljujući novom multifunkcionalnom zdanju Kulturnog centra Zlatibor, kao i dobroj organizaciji tih programa i sadržaja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatiborski lokaliteti dostupni turistima i u vansezoni

  • PDF

Čarobna Stopića pećina            Zlatibor je i ovog leta opravdao titulu najposećenije planine u Srbiji – tokom letnjih meseci bio je pun turista, oko 25.000 dnevno ovde ih je boravilo. A oni koji se odluče da odmor na Zlatiboru provedu tokom oktobra mogu očekivati jednako kvalitetan i sadržajan boravak.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com