Tue12052023

Poslednja izmena:11:36:23 AM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM

Planinski turizam

Kamp Zlatibor imao uspešnu sezonu

  • PDF

Sa ovogodišnje Bubijade            Još jedna uspešna letnja sezona za zlatiborski kamp završena je u petak 01. novembra 2019. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vila Pina - gospa u najboljim godinama

  • PDF

Vila Pina - biser Zlatibora            Ne samo da odoleva izazovima novog vremena, modernim arhitektonskim rešenjima i dizajnerskim poduhvatima konkurentnih smeštajnih jedinica sličnog tipa, već  svojom koncepcijom zasnovanom na autentičnosti i tradiciji, i apostrofiranjem njihovih vrednosti, privlači goste koji se odlučuju da svoj boravak na Zlatiboru za smeštaj u njoj. Jer, tradicija je ovde u znaku urbanog i prefinjenog, sa primesama patine oplemenjene prirodnim elementima u eksterijeru i enterijeru, uz praćenje  savremenih trendova turističkog poslovanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uz zvuke trube dočekana Srpska Nova godina u Jablanici

  • PDF

Sa Dočeka u prelepom zlatiborskom selu Jablanica            Za sve turiste  kojima su  bliski običaji i tradicija kao i svake godine priređen je tradionalni doček srpske Nove godine u jednom od najvećih zlatiborskih sela Jablanici.
Program je počeo oko 18 časova paljenjem ostataka badnjaka, da bi potom usledio program za decu. Predstavom ”Lepi Zeka”, glumci narodnog pozorišta iz Užica zabavljali su najmlađe da bi ih do oduševljenja dovela pojava “Božić Bate” po završetku predstave.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatibor spreman za obe Nove godine

  • PDF

Novogodišnja noć iz bajke Kraljevom trgu            Godinu u kojoj je Zlatibor obeležavao 125 godina od početka organizovanog turizma, Turistička organizacija Zlatibor završiće spektakularnim vatrometom  tačno u ponoć 31. januara, kada će posetioce najposećenije srpske planine imati priliku da je vide u svoj svojoj raskošnoj lepoti. Zabava na više mesta počela je još u petak, a u poslednjem danu 2018. trajaće od jutra do sutra, tačnije do 14. januara. I duže, jer biti na Zlatiboru je praznik za svakog posetioca, zbog čega mu se uvek vraćaju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

RESTORAN SA KONAČIŠTEM KRISTAL ZLATIBOR

  • PDF

Restoran sa konačištem Kristal za vaš savršen odmor na ZlatiboruRESTORAN SA KONAČIŠTEM KRISTAL ZLATIBOR se nalazi na najsunčanijoj padini Zlatibora i to samo nekoliko minuta lagane šetnje od centra, pijace, ski lifta i autobuske stanice. Svi važni lokaliteti i objekti su blizu, a ipak gost se nalazi dovoljno daleko od buke i sezonske gužve.
Ceo objekat je autentičnog stila u kome dominira drvo, kako u eksterijeru, tako i u svih 10 apartmana koji se razliku i po boji i po stilu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prvi SKI opening na Kopaoniku oživeo planinu

  • PDF

Skijaši i zvanično otvorili sezonuU četvrtak, 06. decembra 2018. godine, zvanično je započeo prvi Ski opening na Kopaoniku. Vreme je bilo pretežno sunčano i hladno. Duvao je slab istočni vetar. Maksimalna temperatura je bila -2°C.
Zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje i povoljnim vremenskim uslovima, u funkciji su pored Karaman grebena i žičare Krst i Malo jezero kao pripadajuće staze 2, 3 ,7 i 7a, a nezvanično i Pančićev vrh 4b. Pripremaju i staze uz žičaru Mali Karaman. Visina snežnog pokrivača je 4 cm, a na snega na stazama ima od 10 do 30 cm.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novogodišnji koncerti na Kraljevom trgu

  • PDF

Bogat program za doček Nove godine na ZlatiboruZimska sezona je na pragu, a predstavnici turističke privrede Zlatibora su već osmislili glavninu programa i dešavanja koje će ponuditi turistima koji odluče da praznike, odmore i raspust provedu na turističkoj destinaciji koja spada među najposećenije u Srbiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvorena ski sezona 2018/2019. na Kopaoniku

  • PDF

Igre na snegu su počeleSki centar Kopaonik počeo je sa radom u utorak, 4. decembra 2018. godine. Kao i proteklih godina, prvog dana nove ski sezone skijanje je besplatno. Za skijaše i bordere pripremljene su staze 7 i 7a uz žičaru Karaman greben. Loši vremenski za uslovi za skijanje, nisu sprečili najvernije ljubitelje skijanja da se oprobaju na snegu prvog skijaškog dana u sezoni 2018/2019. Samo zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje, na otvorenim stazama ima do 20 cm utabanog snega.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvaranje skijališta Kopaonik u utorak, 4. decembra

  • PDF

Sve je spremno i za noćno skijanje na PančićuU utorak, 4. decembra 2018. godine, počinje ski sezona na Kopaoniku. Prvog dana sezone skijanje će biti besplatno i radiće Karaman greben sa pripadajućim stazama 7 i 7a. Od srede, 5. decembra, do nedelje, 9. decembra važiće popust od 20% na ski karte. Radno vreme ski centra Kopaonik je od 9 do 15.30 časova. 
Pored Karaman grebena pripremaju i staze uz žičare Pančićev vrh, Krst, Malo jezero i Mašinac.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ski opening Kopaonik ove godine u dva termina, od 6-9. i 13-16. decembra

  • PDF

Odbrojavanje do početka ski sezone je počeloTradicionalno otvaranje nove ski sezone 2018/2019. na Kopaoniku, održaće se u dva termina od 6 do 9. i od 13. do 16. decembra 2018. godine, uz popust na ski karte u visini od 20% u prvom terminu i od 30% u drugom terminu. Za razliku prethodnih godina kada se Ski opening održavao u prvoj nedelji decembra, ove godine je odlučeno da se manji popusti na otvaranju ski sezone daju i prvog i drugog vikenda decembra meseca. To praktično znači da će se formalno ove godine "otvarati sezona" tokom dva vikenda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com