Sat11282020

Poslednja izmena:01:09:00 PM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM

Planinski turizam

Ribnica, prvo turističko naselje na Zlatiboru

  • PDF

Jezero Ribnica, jadan od bisera ZlatiboraSnežana i Milisav Đenić
Svetlopisom kroz prvu srpsku vazdušnu banju (Čajetina 2013.)

Užički advokat Aleksa Popović (1844-1915) postavio je temelje prvog turističkog naselja na Zlatiboru, o čemu piše Politika od 10. septembra 1905. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Veridba na izletu sa TA Zlateks

  • PDF

Izleti sa Zlateksom za potpuni doživljaj ZlatiboraJoš je Sv. Avgustin (354.-430.) govorio da je svet knjiga i da onaj ko ne putuje, pročitao samo jednu njegovu stranicu. Najlepše je pak putovanje, kada putujete svojom zemljom kao stranac. To su shvatili i turistički radnici Zlatibora i svojim gostima u okviru odmora omogućili kraća putovanja - izlete, kako bi se što više njih upoznalo sa izvornim lepotama planine Zlatibora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Iz intervjua direktora Skijališta Srbije Dejana Ljevnaića za portal InfoKop.net

  • PDF

Dejan Ljevnaić i Nevena IgnjatovićGlavni prioriteti Skijališta Srbije su kvalitet staza, bezbednost instalacija i skijaša, osluškivanje potreba korisnika skijališta i unapređenje skijanja kao sporta uopšte. Ovo su najvažniji zaključci iz opširnog intervjua nama prijateljskog portala InfoKop.net sa generalnim direktorom JP "Skijališta Srbije", Dejanom Ljevnaićem, koji delimično donosimo na stranicama TopSrbija.com.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sneg najavio početak skijaške sezone na Zlatiboru

  • PDF

Pogled na ski stazu na TornikuSvečani početak skijaške sezona u ski centru Tornik na Zlatiboru polako se bliži, a sve one koji dođu 27. decembra na najposećeniju srpsku planinu, za kada je planirano zvanično puštanje u rad skijališta, očekuje veliko iznenađenje. Za tu priliku, Skijališta Srbije i Turistička organizacija Zlatibora organizuju koncert iznenađenja, a u periodu trajanja manifestacije "Ski opening”, od 26. do 29. decembra, važiće popust od 70 posto na cenu ski karata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Beograđani otkrili Aktivnu Frušku

  • PDF

Sanja Lauš (druga s desna) kaže da je sve lakše u dobrom društvuUdruženje “Aktivna Fruška” u Starim Ledincima je neprofitna nevladina organizacija, osnovana 2010. godine radi promovisanja aktivnog boravka i rekreacije na Fruškoj gori, očuvanja i zaštite prirode i volonterzima. Za minule tri godine bračni par Lauš, Sanja i Dragan, osmislili su i sproveli brojne aktivnosti na teritoriji Fruške Gore, promovišući je kao destinaciju toliko bogatu na kojoj Vam nikada neće biti dosadno u svako godišnje doba. Da bi to postigla „Aktivna Fruška“ nudi dobro osmišljene programe, poput rekreativnog jahanja (školu jahanja i terensko jahanje), pešačkih tura i više zanimljivih projekata tipa „ofruškivanja“ kako lokalnog stanovništava, tako i šire zajednice na spoznaji o njenim prirodnim, istorijskim, kulturnim i drugim vrednostima. Sanju Lauš pitamo o aktivnostima „Fruške“ u 2013 godini?

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Danas počinje sezona skijanja na Kopaoniku

  • PDF

Kreću zimske čarolije na snežnom KopaonikuNajranije od kada postoji, Ski centrar Kopaonik će 27. novembra ove godine otvoriti skijašku sezonu, što zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje, niskim temperaturama, ali i snežnom pokrivaču od 30-ak i više santimetara, koji je i noćas padao neprekidno. Tako će prvi skijaši i borderi imati priliku da već od srede, 27. novembra, započnu ovogodišnje skijanje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sneg na Kopaoniku najavio dobru skijašku sezonu

  • PDF

Za osam dana počinje sezona skijanja na KopaonikuTemperatura vazduha na Kopaoniku, u ponedeljak, 25. novembra 2013. godine, bila je od -4 do -6°C, što ispunjava uslove za proizvodnju veštačkog snega, pa je u tamošnjem Ski centru pušten u rad sistem za veštačko osnežavanje. Trenutno se osnežavaju staze Karaman greben (staze 7 i 7a) i Pančićev vrh (staza 4b). Staze Karaman greben i Pančićev vrh osnežava 50 žirafa i 10 topova. Visina prirodnog snega je oko 23 centimetara. Otvaranje skijaške sezone na Kopaoniku planirano za 5. decembar, a prodaja ski karata počinje na 28. po redu sajmu Expo-zim (28.11.-01.12.2013.) na Beogradskom sajmu, gde već tradicionalno, skijaši i boderi mogu da kupe karte sa popustom od 10 posto.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Проведите мини одмор на Златибору

  • PDF

Хотел Олимп нуди попуст за викенд од 25 одстоЗлатиборски хотелијери су припремили одговарајуће промотивне пакете за предстојећи државни празник, Дан примирја у Првом светском рату - 11. Новембар, који нам ове године доноси и продужени викенд. Уживајући у шетњама на свежем планинском ваздуху и новембарском сунцу, три нерадна дана можете провести опуштајући се у велнес и спа центрима на Златибору - саунама, парним купатилима или крај базена...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlateks, turistička agencija koja će vam pokazati sve lepote Zlatibora

  • PDF

Ekipa TA Zlateks, ZlatiborOd dana kada je kralj Aleksandar I Obrenović posetio Užice, i tom prilikom u kraljevu čast bio priređen poljski ručak kraj izvora Kulaševac na Zlatiboru 20. avgusta 1893. godine, položen je kamen temeljac danas najposećenijoj planinskoj turističkoj destinaciji u Srbiji. Posle 120 godina, Zlatibor je nekoliko puta doživljavao uzlete, za ratih vremena stagnacije, ali nikada padove, stalno se menjajući, i to na bolje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Slobodan Unković: Zlatibor, svetski turistički centar

  • PDF

Prof dr Slobodan UnkovićObraćajući se prisutnim zvaničnicima i gostima na svečanosti povodom obeležavanja 120 godina organizovanog turizma na Zlatiboru, direktor Departmana za poslediplomske studije i međunarodnu saradnju Univerziteta Singidunum, prof. dr Slobodan Unković, emeritus, evocirao je vreme od pre 55 godina, kada je u avgustu 1958. godine, kao student prve godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, posetio Zlatibor. Tada je dolazak na Zlatibor bio pravi podvig, jer se od Beograda do Užica išlo „čirom“, a onda još 2,5 sata, makadamskim putem, kamionima do tada Kraljevih Voda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com