Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM

Planinski turizam

Srpska nova godina na Zlatiboru u znaku spektakla i tradicije

  • PDF

Sa dočeka na Kraljevom trgu            Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor su za turiste i sugrađane na Kraljevom trgu organizovali spektakularan koncert Bojana Marovića i trubačkog orkestra Dejana Jevđića, uz učešće iskusne pevačice Mirjane Aleksić, povodom tradicionalnog dočeka Srpske nove godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novogodišnje vesti sa Zlatibora

  • PDF

Čarolija Zlatibora            Doček Nove godine na zlatiborskom Kraljevom trgu, uvek sa hiljadama ljudi koji ovde prisustvuju sjajnim koncertima, biće ovog puta organizovan bez najavljenog vatrometa.        Najposećenija srpska planina uvažila je inicijative organizacija za zaštitu životinja sa apelima na građane da prestanu sa korišćenjem nebezbednih pirotehničkih sredstava koja negativno utiču na okolinu. Zlatibor je odlučio da se priključi gradovima u Srbiji koji takođe podržavaju ovu inicijativu među kojima su: Beograd, Niš, Novi Sad, Jagodina, Užice, Šabac, kao i grad Novi Pazar.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

El Paso - mali grad velikih ideja koji budi maštu

  • PDF

Milija Čumić u jedinstvenom ambijentu El Pasa    Još jedna atrakcija na Zlatiboru koja mami turiste željne novih doživljaja koju obavezno treba posetiti. Originalni El Paso je grad u američkoj saveznoj državi Teksas, na reci Rio Grande. „El Paso city“ je kaubojsko selo smešteno u Vodicama, 14 km od turističkog centra Zlatibora, pored magistralnog puta koji vodi za Crnu Goru i već četiri godine privlači posetioce, radoznale da vide nešto kulturološki drugačije, novo, izazovno.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

130 godina turizma na Zlatiboru iz ugla svedoka

  • PDF

Bivši i sadašni direktori TO Zlatibor - Arsen Đurić i Vladimir Živanović    Na Svečanoj akademiji povodom obeležavanja 130 godina od zvaničnog početka turizma na Zlatiboru, mogle su se čuti brojne lepe reči. Bio je to svojevrstan pregled ostvarenih najuspešnijih projekata i najava planova za buduće.
    Onima koji su dali poseban doprinos tom razvoju, organizatori, Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor, dodelila je priznanja: pesnicima Ljubivoju Ršumoviću i Mihailu Ćupoviću, kao i slikaru Božidaru Kovačeviću. Specijalna nagrada dodeljena je Arsenu Đuriću, koji se, evocirajući vreme neposrednog rada u TO, emotivnim govorom obratio publici.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prestonica srpskog planinskog turizma obeležila 130 godina organizovanog turizma

  • PDF

Marija Labović u društvu Milana Stamatovića, Arsena Đurića i Vladimira Živanovića    Svečanom akademijom povodom 130 godina turističke tradicije na Zlatiboru, a na Preobraženje, u Kulturnom centru Zlatibor, svečano, dostojanstveno, uz brojne zvanice, priređen je omaž vremenu razvoja i dometa turizma danas ove, predvodnice planinskog turizma u našoj zemlji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bogato Zlatiborsko kulturno leto

  • PDF

Nastup festivalskog orkestra “Virtuozi"             U godini jubileja, kada Zlatibor proslavlja 130 godina organizovanog turizma, letnja turistička sezona biće ispunjena brojnim koncertima, kulturnim događajima i tradicionalnim manifestacijama. Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor pripremili su bogat program ''Zlatiborskog kulturnog leta''. Najveći broj manifestacija održavaće se na letnjoj pozornici Kraljevog trga, pored jezera koje je tokom proteklog perioda rekonstruisano i opremljeno novom multifunkcionalnom fontanom. Tu će, svakako, najviše pažnje privući koncerti poznatih muzičara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Reportaža o Zlatiboru na Nacionalnoj televiziji Grčke

  • PDF

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović u intervjuu za grčku TV            Ekipa grčke nacionalne televizije TV ERT 3 nekoliko dana je boravila na Zlatiboru, gde su snimali svoju putopisno dokumentarnu emisiju "Balkania Express". Ovo je jedna od najgledanijih putopisnih emisija koja se emituje, ne samo u Grčkoj, već i širom Evrope. Neke od proteklih sezona ove emisije imale su višemilionski auditorijum u mnogim evropskim zemljama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatibor - Samo najbolje je dobro

  • PDF

Vladimir Živanović            Perjanica srpskog turizma i destinacija koja služi za primer kako privući i zadržati gosta, je Zlatibor. Više je razloga za to. Jedan je bogato iskustvo, kaljeno unazad 130. godina, tačnije od boravka kralja Aleksandra Obrenovića, od kada se beleži zvaničan početak turizma na „zlatnoj planini“. Drugi, možda ključni, da su ovdašnji stanovnici razumeli da sve blagodeti prirode, sam položaj i mogućnosti koje mogu da se iskoriste privedu nameni i preobraze u turistički proizvod, i da sve ono što prati razvoj turizma, uradi pod motom: „Samo najbolje je dobro. I smeštaj, i hrana, i zabava, i korisno provedeno slobodno vreme i sportske aktivnosti i atrakcije za decu...“

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija Zlatibor objavila novo izdanje Elektronskih novina

  • PDF

Novi broj sa niz zanimljivih tekstova            Aprilski broj otvara uvodnik Nenada Crnčevića, predsednika Upravnog odbora Turističke organizacije Zlatibor, pod naslovom: "Zdravo mesto Zlatibor, za zdrave stilove života".

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatiboru potvrđeno zvanje turističkog mesta prve kategorije

  • PDF

Zlatibor            Ministarstvo turizma i omladine Srbije, odlučujući o kategorizaciji u domaćem turizmu, nedavno je  donelo rešenje kojim je Zlatibor proglašen za turističko mesto prve kategorije. Tako je u godini vrednog jubileja, kada  se obeležava 130 godina organizovanog turizma, država prepoznala posebne vrednosti „zlatne planine'' i zasluženo je uvrstila među vodeće turističke centre Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com