Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO

Aktuelno

Potpredsednik Milićević sa slovenačkim ministrima Pivec i Počivalšekom o tešnjem povezivanju privrede

  • PDF

Zajednički snimak predstavnika dve delegacije na sajmu u Gornjoj Radgoni            Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, na čelu delegacije AP Vojvodine, posetio je Međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam „Agra“ u Gornjoj Radgoni (27. do 29. avgust), i tom prilikom u odvojenim sastancima razgovarao sa slovenačkom ministarkom poljoprivrede, šumarstva i hrane Aleksandrom Pivec i ministrom za privredni razvoj i tehnologiju Zdravkom Počivalšekom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Berislava Ilić: Veliki pomaci i velike dileme u kontroli korišćenja i prometa divlje flore i faune

  • PDF

Berislava Ilić            U cilju doprinosa razvoju sistema zaštite prirode i omogućavanju racionalnog i domaćinskog korišćenja ovih prirodnih resursa u skladu sa potrebama njihovog očuvanja, u okviru „Dana borovnice“, manifestacije koju su po deseti put organizovali MK Mountain Resort, NP „Kopaonik“, TO Raška i TOO Brus, saradnik Zavoda za zaštitu prirode Srbije, gospođa Berislava Ilić, održala je predavanje koje se odnosilo na komercijalno gajenje divljih biljnih i životinjskih vrsta pod kontrolom sakupljanja i prometa, sa akcentom na borovnice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zoran Jelenković poslao najlepšu poruku sa desetih Dana borovnice

  • PDF

Zoran Jelenković uručio je najboljim proizvođačima prigodne nagrade            Bogatom ponudom domaćih proizvoda od borovnice i drugih plodova vrednih poljoprivrednih proizvođača iz podkopaoničkog kraja, pešačkom turom „Borovnici u pohode“, takmičarskim programom u kategoriji alkoholnih pića, sokova, slatka i želea, džemova i pekmeza, predavanjima na temu očuvanja i zaštite borovnica, te bogatim kulturno-umetničkim programom KUU „Kopaonička frula“, ispunjena su tri dana jedne od najposećenijih letnjih manifestacija „Dani borovnice“, održanoj u krugu turističkog centra „Konaci“ na Kopaoniku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nacionalni tim za preporod sela: Svim sredstvima pomoći oživljavanje sela

  • PDF

Branislav Gulan            Ministar zadužen za regionalni razvoj Srbije, Milan Krkobabić, danas je ukazao da je "Srbiji potrebna strategija za oživljavanje sela koja će se sprovoditi na lokalnom nivou i tu veliki doprinos mogu da daju razvojne agencije". Krakobabić je na sastanku Nacionalnog tima za preporod sela, na čijem je on čelu, s predstavnicima republičke i 16 lokalnih razvojnih agencija, rekao da te agencije mogu da pomognu i da se efikasno koriste svi raspoloživi finansijski fondovi za pomoć poljoprivrednicima i za razvoj seoske infrastrukture.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mladi preduzetnici u poljoprivredi menjaju lice Srbije

  • PDF

Fotografija Svetlane Dingarac uvodi nas u zanimljivi sadržaj novog broja revije TopSrbija-Najbolje iz Srbije            Srbija je zemlja umnih, vrednih i poštenih ljudi. Riznica ukusa njenih tradicionalnih proizvoda je svojevrsna ekskluziva koja ravnopravno parira najcenjenijim u svetu ukusima i mirisima. To je samo jedan od vrlo efikasnih načina da svako ko želi i može, upozna i doživi našu zemlju. Najveća zasluga za kvalitet srpskih gurmanluka pripada inovativnim majstorima njene pripreme, ali i znanju preteklom i sačuvanom u domaćinstvima, starim i nekoliko vekova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Počinje sezona kupanja na otvorenim bazenima SC Vojvodina

  • PDF

Na kupanje po starim cenama            Javno preduzeće ,,Sportski i poslovni centar Vojvodina“ obaveštava da u petak, 7. juna 2019. godine počinje nova sezona kupanja na otvorenim bazenima SC ,,Sajmište“.
Bazen će raditi prema istom  rasporedu kao i prethodnih godina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zvezdani triatlon - nastavak 8. juna

  • PDF

Prof. Tijana Prodanović sa PMF-a održaće zanimljivo predavanje            ZVEZDANI TRIATLON 2019. je prvi eko festival u Srbiji i širem regionu, čiji cilj je podizanje svesti o problem svetlosnog zagađenja životne sredine. Nevladina organizacija "Carpe Noctem" je idejni tvorac događaja, ali u organizaciji učestvuje više neprofitnih udruženja: DMI "Branislav Bukurov", Klub fizičara sa Prirodno-matematičkog fakulteta, NIDSBE "Josif Pančić", ADNOS i Udruženje prijatelja prirode "Gorski Smeško".

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Više od 150 učesnika na takmičenju Put oko sveta

  • PDF

Sa spektakla ispred novosadske Promenade            Sunčanu subotu ljubiteljima basketa obeležilo je takmičenje u igri „Put oko sveta“ koje je bilo održano na terenima ispred šoping centra Promenada. Najbolji basket 3x3 timovi sveta spremni su za turnir, a mladi Novosađani su se takmičili u popularnoj igri “Put oko sveta“, raspoređeni u 6 timova koje su predvodili naši reprezentativci u basketu, Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Stefan Stojačić, Dejan Majstorović i Marko Ždero, zajedno sa selektorom reprezentacije, Danilom Lukićem. U finalu se našlo 6 igrača, a vredne robne nagrade od zakupaca šoping centra Promenada - Extra Sports, Under Armour, Pro Fitness centra i Proteini.si odneli su Dušan Maksimović, Tarhan Toplica i Luka Milošević, pobednici ovog takmičenja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Banca Intesa i ove godine nagrađuje najuspešnije poljoprivrednike

  • PDF

Darko Popović            Banca Intesa je pokrenula sedmi po redu konkurs Intesa Farmer u okviru kojeg nagrađuje najbolje poljoprivredne proizvođače. Nagradni fond takmičenja iznosi 2,4 miliona dinara, a nagrade će biti dodeljene u kategorijama Intesa farmer godine, Intesa farmer inovator i Intesa mladi farmer.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Na terenima Promenade zagrevanje basketaša za spektakl u Novom Sadu

  • PDF

Prilika za druženje sa svetskim basketaškim šampionima            Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na takmičenje “Put oko sveta“ koje će biti održano u subotu, 18. maja 2019. godine, na terenima novosadskog šoping centra Promenada od 11 do 13 časova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com