Thu02092023

Poslednja izmena:10:56:12 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO

Aktuelno

Mesto gde plešu ždralovi - SRP Slano Kopovo Novi Bečej

  • PDF

Specijalni rezervat prirode Slano Kopovo kod Novog Bečeja ovih dana            Nestvarni predeli Specijalnog rezervata prirode „Slano Kopovo“ u svim godišnjim dobima, beleže zaista dugu i po mnogo čemu interesantnu istoriju. Kažu da je u davnoj prošlosti nemirna i pomalo divlja reka Tisa koja protiče kroz novobečejsku varoš, plavila nizijske predele, razlivala se kao mastilo po papiru ovim predelima i nanosila veliku štetu stanovnicima Novog Bečeja. Pored grandiozne Tise i mnoge manje, ali ništa beznačajnije rečice koje su se slivale sa Karpata, plavile su ovo područje i kao slikarskom četkicom ucrtavale u reljefne depresije ogromne bare koje su uz Tisu gospodarile novobečejskim atarom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

MOON FEST 2021 za vikend na Staroj planini

  • PDF

Pozvani ste na noćni uspon na najviši vrh Stare planine - Midžor u noći punog meseca            Turistička organizacija opštine Knjaževac organizuje Outdoor  festival na Staroj plinini - MOON FEST 2021, a glavna aktivnost na ovom događaju će biti - Noćni uspon na najviši vrh Stare planine u Srbiji - Midžor (2169 mnv) u noći punog meseca 24/25. jula 2021. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aleksandar Karakašević: Važno je ostaviti srce na terenu

  • PDF

Aleksandar Karakašević           Na pragu smo 32. Olimpijskih igrada koje će od 23. jula do 08. avgusta 2021. nositi zvanični naziv „Tokio 2020“. Žolt Pete, Marko Jevtović i Dimitrije Levajac čine srpsku trojku koja će na stonoteniskom olimpijskom turniru braniti boje naše zemlje. Njihov trener Miloš Đukuć veruje u ove momke, a Aleksandar Karakašević, predsednik Stonoteniskog saveza Srbije kaže da možda nije najvažnije osvojiti medalju, već ostaviti srce na terenu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Stonoteniska muška reprezentacija obećava borbu do poslednjeg daha na OI

  • PDF

Miloš Đukić (levo), Žolt Pete, Marko Jevtović, Dimitrije Levajac            Stonoteniska reprezentacija Srbije koja će nastupiti na Olimpijskim igrama, od 23. jula do 08. avgusta u Tokiu, završila je poslednje pripreme u Sportskom centru u Beočinu. Žolt Pete, Marko Jevtović i Dimitrije Levajac uz trenera Miloša Đukića i predsednika Stonoteniskog saveza Srbije Aleksandra Karakaševića, puni vere i optimizma obećali su da će dati sve od sebe i na taj način se zahvaliti za najbolje do sada organizovane pripreme. Do početka igara, 24. jula predstoje dva testiranja i karantin od nedelju dana. A onda da nastave seriju podviga. Jedan su učinili samim plasmanom među 16 najboljih na planeti. Drugi će biti da se pokažu u svom najboljem izdanju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nove mere JP Vojvodinašume na Ribarskom području Gornje Podunavlje

  • PDF

Direktor JP Vojvodinašume Roland Kokai uručio je akreditacije volonterima ribočuvarima            Rekreativni ribolovci sa Ribarskog područja „Gornje Podunavlje“ pokrenuli su peticiju kojom traže ukidanje privrednog ribolova na Dunavu u SRP „Gornje Podunavlje“, zbog kako se navodi velikih šteta koje privredni ribolov nanosi ribljem fondu, odnosno nekontrolisanog izlova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nove aktivnosti projekta Akcija Dunavskih vodiča

  • PDF

Budući Dunavski vodiči            „Akcija Dunavskih vodiča“ projekat je usredsređen na dalje obrazovanje i profesionalizaciju 93 Dunavska Vodiča koji su obučeni u sklopu programa Interreg B, Danube Transnational Program, projekat LENA (2017-2019). Dunavski vodiči su specijalni vodiči za kulturu i prirodu Podunavlja, sa ciljem promocije vrednog prirodnog i kulturnog nasleđa, formiranja turističkih programa i tura za različite ciljne grupe (turisti, studenti, lokalno stanovništvo, deca, osobe sa invaliditetom itd.).  Projekat doprinosi zaštiti životne sredine i podizanju svesti o značaju Podunavlja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nova vanredna kontrola ribarskog područja SRP Gornje Podunavlje

  • PDF

Rubočuvarska služba JP Vojvodinašume u akciji            Nastavlja se sa vanrednim akcijama i kontrolama ribarskih područja  ribočuvarske službe JP Vojvodinašume ”Sava-Dunav-Studva 2021.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Titula Evropske prestonice kulture predata Novom Sadu

  • PDF

Novi Sad - za nove mostove            Titula Evropske prestonice kulture sinoć je predata gradovima koji će biti njeni nosioci 2022. godine - Novom Sadu (Srbija), Ešu (Luksembrug) i Kaunasu (Litvanija). Titulu su predali hrvatska Rijeka i irski Golvej, a svečana ceremonija je, usled pandemije koronavirusa, bila organizovana onlajn, odnosno emitovana na irskoj televizijskoj mreži „TG4”. Svečanu ceremoniju možete pogledati na platformi „TG4”, kao i na sajtu Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Disko - folk Fruška gora

  • PDF

Fruškoj treba vekovni mir            Male visine ali zahtevnog terena, koja je jedva kvalifikuje za pojam planine, Fruška gora je mesto posebne dimenzije. To potvrđuje nekolicina vrhova, koji se ovde nazivaju čotovi (Crveni - 539m, Pavlasov - 531m, Isin - 522, Crvena krečana - 512, Iriški venac -  509., Ledinački crni čot - 507, Kraljeva stolica - 502m, Pletena anta - 500m).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Odbrana tradicije

  • PDF

Novi broj revije TOPSRBIJA pred čitaocima            Prijateljska sugestija jednog našeg kolege, visoko pozicioniranog u profesionalnim krugovima, sa pokrićem, bila je da su naši tekstovi „preopterećeni“ tradicijom. Izrečena u tonu primedbe, od naše strane bila je shvaćena kao pohvala, jer je upravo suština revije TOPSRBIJA, od prvog dana bila u fokusu tema i njena orijentacija tokom svih prethodnih 27 brojeva.
            Tako je i ovoga puta, možda i više nego ranije, jer osećamo da za tim ima potrebe.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com