Sat04132024

Poslednja izmena:12:44:10 PM

Back REPORTAŽE AKTUELNO

Aktuelno

Zeleno svetlo za Svetski kongres vinskih vitezova u Srbiji

  • PDF

vinski vitezoviUdruženje Evropski vinski vitezovi Sveti Georgije iz Novog Sada je 29. januara ove godine postalo član Svetske međunarodne federacije vinskih vitezova i vinskih bratstava sa sedištem u u Parizu, asocijacije koja okuplja 270 udruženja iz Francuske, Italije, Švajcarske, Španije, Portugala, Mađarske, Austrije, Kanade, Amerike, Brazila, Japana, Makedonije i ima veliki uticaj na širenje vinske kulture, razvoj vinarstva i vinogradarstva u svetu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Skočko´s Bar Nebojše Janjetovića – Umetnost u čaši

  • PDF

skockos barLudilo širokih razmera zvano KOKTEL počelo je kada su Tom Kruz kao Brajan i Brajan Braun kao Dag u istoimenom kultnom filmu iz 1988. godine, Rodžera Donaldsona, igrajući na popularne hitove pravili koktele i na taj način pronalazili put do devojačkih srdaca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Humanitarna prodajna izložba slika za Darju Kostić, devojku koja voli život

  • PDF

izlozba-za-darjuOd 10. do 16. juna ove godine u novosadskom restoranu “Atina” u Katoličkoj porti trajala je humanitarna prodajna izložba slika za Darju Kostić, devojku koja boli život. Učešće u izložbi uzeli su sledeći slikari-autor koji su na ovaj način podržali ovu humanitarnu akciju: Milan Kolbas, Mina Vlaketić, Saša Dobrić, Srđan Bjelotić, Mujo Alagić, Olivera Savčić, Vuktor Zubko, Ratko Drezgić, Danijela Bogunović, Danilo Strajin, Gabrijela Hejzler, Ljiljana Arnaut, Dimitrije Kolarević, Jelena Popović, Ivana Vukanić, Ljupka Erg, Đorđe Beara, Dragana Miličić, Vladan Zlatić, Vilmoš Harmoš, Marija Radević, Zorqan Tairović i Milija Miljković,

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novo lice Novosadskog keja

  • PDF

kej novi sadNovi Sad je grad sa više brendova. Jedan od njih je svakako i novosadski kej, koga vode ove velike evropske reke zapljuskuju u dužini nešto većoj od pet kilometara. Reka kod Novog Sada pravi dva oštra zaokreta, ulevo kod Petrovaradinske tvrđave, a kilometer dalje i  udesno, pri susretu sa vodom iz Kanala Dunav Tisa Dunav. Više puta je tokom istorije Dunav plavio glavni grad Vojvodine, pa je šezdesetih godina podugnut nasip, koji je uz delimičnu bezbednost Novom Sadu doneo i jedan prelep prostor uz reku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ljudi, psi i ostalo

  • PDF

Pas je čovekov najbolji i najstariji prijatelj. Sporno je samo ko je koga pripitomio: da li je čovek tražio društvo ovih plemenitih životinja ili su se one, u potrazi za hranom približile ljudima.
Vlasti Novog Sada odlučno su krenuli u stvaranje boljeg miljea za sigurnije danas i izvesnije sutra svojih građana. Prvi na udaru u toj borbi našli su se kućni ljubimci i njihovi vlasnici.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com