Thu02092023

Poslednja izmena:10:56:12 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO

Aktuelno

Zaštita životne sredine - sada, danas i ovde

  • PDF

Bez reči            U Humanitarno ekološkoj organizaciji „Čepom do osmeha“ iz Novog Sada nakon višegodišnjeg zajedničkog uspešnog sprovođenja akcije smatraju da je došlo vreme da prošire okvire svoje delatnosti i da nastave sa ekološkim osvešćivanjem okruženja i podsticanja na razmišljanje o reciklaži, sortiranju čvrstog otpada i zaštiti životne sredine u svim oblastima i segmentima života.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

UNAPREĐENJE MERA POLITIKE ZAPOŠLJAVANJA OSOBA SA INVALIDITETOM

  • PDF

Da osobe sa invaliditetom uvek i svugde imaju tretman kao sav normalan svet            Udruženje „Čepom do osmeha" sprovodi projekat „Unapređenje mera politike zapošljavanja osoba sa invaliditetom", koji podržava Gradska uprava za omladinu i sport u okviru programa Socijalna politika prema mladina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Stevan Baluban: Gljivarenje u selu LUKA u okolini Bora

  • PDF

Zajednički snimak učesnika gljivarenja            Gljivari Gljivarskog društva Novi Sad. zajedno sa svojim kolegama gljivarima iz Srbije proveli su ispunjen vikend u selu Luka u okolini Bora, i u Planinarskom domu Stol u blizini istoimenog vrha planine u blizini. Bili smo gosti Gljivarskog Društva „Gljivarka" Bor. Družili smo se, vozili traktorom, šeteli i pomalo gljivarili. Zbog suše, gljiva nije bilo puno, ali sve je to deo našeg hobija. U selu Luka postavili smo i njihovu prvu izložbu gljiva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TAKMIČENJE ZA NAJBOLJU INOVATIVNU IDEJU ZA STUDENTKINJE UNIVERZITETA U NOVOM SADU

  • PDF

Plakat kao pozivnicaSTUDENTKINJA SI? IMAŠ INOVATIVNU IDEJU KOJU ŽELIŠ DA REALIZUJEŠ ALI NISI SIGURNA KAKO?
PRIJAVI SE NA TAKMIČENJE S4W I STEKNI POTREBNA ZNANJA I VEŠTINE ZA RAZVOJ IDEJE KAO I PRILIKU DA OSVOJIŠ VREDNE NAGRADE!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srbija - turizam za elitne goste

  • PDF

Naslovna strana novog broja revije TopSrbija - Najbolje iz Srbije            Srbija nikada nije bila mesto masovnih turističkih dolazaka. To je zemlja skrivenih sećanja, izuzetnih vrlina i neslućenih mogućnosti, turistička odrednica elitnih grupa turista, tragača za posebnim i jedinstvenim senzacijama, jer ono što se ovde može doživeti, neponovljivo je na bilo kom drugom mestu na planeti. Mnogo je toga autohtonog, neobjašnjivo starog, uklopljenog sa svim svetskim novotarijama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Crvenperke najbolje na Izviđačkim igrama Srbije

  • PDF

Članice odreda izviđača „Miroslav Mika Antić“ iz Novog Sada sa pobedničkim peharom            Ekipa „Crvenperke“, odreda izviđača „Miroslav Mika Antić“ iz Novog Sada, osvojila je prvo mesto i pehar u kategoriji mlađih planinki na upravo završenom državnom takmičenju Izviđačke igre Srbije održanom u Obrenovcu od 30.08 do 1.09.2019. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ruta Putevima Nikole Tesle (teslaways.rs)

  • PDF

Zavičajna kuća Mihajla Pupina u Idvoru            Ruta Putevima Nikole Tesle (teslaways.rs), na čijem razvoju već nekoliko godina rade članovi međunarodnog Klastera puteva kulture i eksperti iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i SAD, ulazi u proces sertifikacije kako bi postala prva zvanična kulturna ruta Saveta Evrope posvećena jednom inovatoru i naučniku. Ujedno to je i prva naučno-kulturno-turistička ruta na svetu, s obzirom da obuhvata dva kontinanta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Potpredsednik Milićević sa slovenačkim ministrima Pivec i Počivalšekom o tešnjem povezivanju privrede

  • PDF

Zajednički snimak predstavnika dve delegacije na sajmu u Gornjoj Radgoni            Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, na čelu delegacije AP Vojvodine, posetio je Međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam „Agra“ u Gornjoj Radgoni (27. do 29. avgust), i tom prilikom u odvojenim sastancima razgovarao sa slovenačkom ministarkom poljoprivrede, šumarstva i hrane Aleksandrom Pivec i ministrom za privredni razvoj i tehnologiju Zdravkom Počivalšekom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Berislava Ilić: Veliki pomaci i velike dileme u kontroli korišćenja i prometa divlje flore i faune

  • PDF

Berislava Ilić            U cilju doprinosa razvoju sistema zaštite prirode i omogućavanju racionalnog i domaćinskog korišćenja ovih prirodnih resursa u skladu sa potrebama njihovog očuvanja, u okviru „Dana borovnice“, manifestacije koju su po deseti put organizovali MK Mountain Resort, NP „Kopaonik“, TO Raška i TOO Brus, saradnik Zavoda za zaštitu prirode Srbije, gospođa Berislava Ilić, održala je predavanje koje se odnosilo na komercijalno gajenje divljih biljnih i životinjskih vrsta pod kontrolom sakupljanja i prometa, sa akcentom na borovnice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zoran Jelenković poslao najlepšu poruku sa desetih Dana borovnice

  • PDF

Zoran Jelenković uručio je najboljim proizvođačima prigodne nagrade            Bogatom ponudom domaćih proizvoda od borovnice i drugih plodova vrednih poljoprivrednih proizvođača iz podkopaoničkog kraja, pešačkom turom „Borovnici u pohode“, takmičarskim programom u kategoriji alkoholnih pića, sokova, slatka i želea, džemova i pekmeza, predavanjima na temu očuvanja i zaštite borovnica, te bogatim kulturno-umetničkim programom KUU „Kopaonička frula“, ispunjena su tri dana jedne od najposećenijih letnjih manifestacija „Dani borovnice“, održanoj u krugu turističkog centra „Konaci“ na Kopaoniku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com