Sun10012023

Poslednja izmena:10:33:04 PM

Back REPORTAŽE AKTUELNO

Aktuelno

Nacionalni tim za preporod sela: Svim sredstvima pomoći oživljavanje sela

  • PDF

Branislav Gulan            Ministar zadužen za regionalni razvoj Srbije, Milan Krkobabić, danas je ukazao da je "Srbiji potrebna strategija za oživljavanje sela koja će se sprovoditi na lokalnom nivou i tu veliki doprinos mogu da daju razvojne agencije". Krakobabić je na sastanku Nacionalnog tima za preporod sela, na čijem je on čelu, s predstavnicima republičke i 16 lokalnih razvojnih agencija, rekao da te agencije mogu da pomognu i da se efikasno koriste svi raspoloživi finansijski fondovi za pomoć poljoprivrednicima i za razvoj seoske infrastrukture.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mladi preduzetnici u poljoprivredi menjaju lice Srbije

  • PDF

Fotografija Svetlane Dingarac uvodi nas u zanimljivi sadržaj novog broja revije TopSrbija-Najbolje iz Srbije            Srbija je zemlja umnih, vrednih i poštenih ljudi. Riznica ukusa njenih tradicionalnih proizvoda je svojevrsna ekskluziva koja ravnopravno parira najcenjenijim u svetu ukusima i mirisima. To je samo jedan od vrlo efikasnih načina da svako ko želi i može, upozna i doživi našu zemlju. Najveća zasluga za kvalitet srpskih gurmanluka pripada inovativnim majstorima njene pripreme, ali i znanju preteklom i sačuvanom u domaćinstvima, starim i nekoliko vekova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Počinje sezona kupanja na otvorenim bazenima SC Vojvodina

  • PDF

Na kupanje po starim cenama            Javno preduzeće ,,Sportski i poslovni centar Vojvodina“ obaveštava da u petak, 7. juna 2019. godine počinje nova sezona kupanja na otvorenim bazenima SC ,,Sajmište“.
Bazen će raditi prema istom  rasporedu kao i prethodnih godina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zvezdani triatlon - nastavak 8. juna

  • PDF

Prof. Tijana Prodanović sa PMF-a održaće zanimljivo predavanje            ZVEZDANI TRIATLON 2019. je prvi eko festival u Srbiji i širem regionu, čiji cilj je podizanje svesti o problem svetlosnog zagađenja životne sredine. Nevladina organizacija "Carpe Noctem" je idejni tvorac događaja, ali u organizaciji učestvuje više neprofitnih udruženja: DMI "Branislav Bukurov", Klub fizičara sa Prirodno-matematičkog fakulteta, NIDSBE "Josif Pančić", ADNOS i Udruženje prijatelja prirode "Gorski Smeško".

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Više od 150 učesnika na takmičenju Put oko sveta

  • PDF

Sa spektakla ispred novosadske Promenade            Sunčanu subotu ljubiteljima basketa obeležilo je takmičenje u igri „Put oko sveta“ koje je bilo održano na terenima ispred šoping centra Promenada. Najbolji basket 3x3 timovi sveta spremni su za turnir, a mladi Novosađani su se takmičili u popularnoj igri “Put oko sveta“, raspoređeni u 6 timova koje su predvodili naši reprezentativci u basketu, Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Stefan Stojačić, Dejan Majstorović i Marko Ždero, zajedno sa selektorom reprezentacije, Danilom Lukićem. U finalu se našlo 6 igrača, a vredne robne nagrade od zakupaca šoping centra Promenada - Extra Sports, Under Armour, Pro Fitness centra i Proteini.si odneli su Dušan Maksimović, Tarhan Toplica i Luka Milošević, pobednici ovog takmičenja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Banca Intesa i ove godine nagrađuje najuspešnije poljoprivrednike

  • PDF

Darko Popović            Banca Intesa je pokrenula sedmi po redu konkurs Intesa Farmer u okviru kojeg nagrađuje najbolje poljoprivredne proizvođače. Nagradni fond takmičenja iznosi 2,4 miliona dinara, a nagrade će biti dodeljene u kategorijama Intesa farmer godine, Intesa farmer inovator i Intesa mladi farmer.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Na terenima Promenade zagrevanje basketaša za spektakl u Novom Sadu

  • PDF

Prilika za druženje sa svetskim basketaškim šampionima            Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na takmičenje “Put oko sveta“ koje će biti održano u subotu, 18. maja 2019. godine, na terenima novosadskog šoping centra Promenada od 11 do 13 časova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM POSETILI GOSTI IZ AUTONOMNE POKRAJINE KOSOVO I METOHIJA

  • PDF

Zajednički snimak gostiju sa KiM sa domaćinima

Oko stotinu poljoprivrednika iz Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija došlo je u ponedeljak na 86. Međunarodni poljoprivredni sajam, a još toliko, uključujući i đake Poljoprivredne škole iz Leška, doputovaće u sredu, 15. maja. Reč je o tradicionalnom susretu tokom kojeg poljoprivrednici iz južne srpske pokrajine imaju priliku da vide inovacije iz domena svog rada. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Đurđa Kerkez o posledicama klimatskih promena

  • PDF

Dunav barometar klimatskih promena            Na temu iz naslovna, nedavno je na tribini u Novom Sadu govorila dr Đurđa Kerkez, sa Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine Prirodno-matematičkog fakulteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Na Dan pobede u fokusu Budućnost Evrope

  • PDF

Sa konferencije u Kulturnoj stanici Svilara            - Evropa je određena činjenicama kroz istoriju i geografiju u sadašnjosti, ali ono što će biti budućnost to će znati samo oni koji su budućnost Novog Sada i Evrope i zbog kojih pokrećemo platformu ovolikih razmera. Platforma „Budućnost Evrope“ je treća velika platforma, posle Dočeka i Kaleidoskopa kulture, koju smo pokrenuli i to pre 2021. godine i utoliko nam je značajnija jer je ovo godina kada je Novi Sad Omladinska prestonica Evrope“ - rekao je direktor Fondacije „Novi Sad 2021“ Nemanja Milenković prilikom predstavljanja nove programske platforme „Budućnost Evrope“ u kulturnoj stanici Svilara, simbolično pokrenute na Dan pobede i Dan Evrope.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com