Sat06062020

Poslednja izmena:10:20:30 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO

Aktuelno

SUPER PONEDELJAK U NOVOSADSKOJ ARENI CINEPLEX

  • PDF

Praznik za filmofileU ponedeljak, 13. avgusta, Arena Cineplex poklanja svojim posetiocima SUPER PONEDELJAK! Cena ulaznica za SVE FILMOVE iznosiće samo 150 dinara, a prvi radni dan  u trećoj nedelji avgusta ćemo pretvoriti u zabavan bioskopski dan. Super ponedeljak postao je tradicionalno omiljena akcija fanova Arene Cineplex koju centralni novosadski multipleks organizuje 2 puta godišnje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Poziv Novosađanima na Divan o upravljanje istorijskim gradskim četvrtima

  • PDF

 Podgrađe Petrovaradinske tvrđaveU fokusu narednog Divana koji će biti održan u utorak, 07. avgusta od 19-21 čas u prostorijama u Ulici Beogradska broj 11 u Petrovaradinu, su istorijski gradski predeli.
Do koje mere možemo da ih zaštitimo?
Kako sačuvati ne samo pojedinačne zgrade, već i urbanu strukturu, specifičnu atmosferu, različite slojeve sećanja i društvenih odnosa koji čine ove četvrti?
Kako omogućiti smislen i održiv ekonomski i turistički razvoj ovih mesta uz čuvanje javnih prostora i javnog interesa?
Kako upravljati ovim prostorima uz saradnju sa različitim resorima i učešće zainteresovanih građana?

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Češljanje Kopaonika

  • PDF

Teorija jedno - praksa drugoDeveti po redu „Dani borovnica“ (27.-29.07.) i „Dana vrganja“ koji slede od 31. avgusta do 03. septembra, najprestižnije su manifestacija na Kopaoniku u toku letnjih meseci koju uspešno organizuje Turistička organizacija Raške uz podršku opštine, i Turističke organizacije opštine Brus, a u partnerstvu sa MK Mountain Resort-om, i NP „Kopaonik“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Poslednji poziv za prijavu ekipa za turnir u malom fudbalu - Rudnica 2018

  • PDF

Srećko Lazarević, predsednik MZ Rudnica, najavljuje fudbalski spektaklMesna zajednica Rudnica, opština Raška, od 03. avgusta 2018. godine organizuje II Turnir u malom fudbalu - Rudnica 2018. Prijavljivanje je u toku i traje do 02. avgusta u 19:00 časova, a izvlačenje parova i otvaranje turnira je 03. avgusta. Ekipu čine 4+2 igrača. Uprkos zebnjama organizatora, turnir prvenac - Rudnica 2017., bio je najjači turnir na teritoriji opštine Raška, sa 42 ekipe iz ceo regiona. Ekipe su došle iz okruženja, Novog Pazara, Raške, Kopaonika, Leška i Leposavića čime je Rudnica, koja se nalazi u geografskom centru nabrojanih naselja, opravdala svoje mesto.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zoran Jelenković: Počinje kurs za zvanje gljivar-determinator

  • PDF

Sa prošlogodišnje obuke članova MGSS na KopaonikuSamo godinu dana pošto je Mikološko-gljivraski savez Srbije, ustanovljen 2015. godine sa ciljem razvoja gljivarske etike i zaštite samoniklih gljiva, i njihovog popisa na tlu Srbije, kao očuvanje biološke raznolikosti i održivog razvoja, obučio i sertifikovao prve gljivare u Srbiji, sa znanjem i obavezom da pomognu građanima u trijaži, odnosno nedoumici da li je neka gljiva jestiva ili je nejestiva, stekli su se uslovi da se naučini jedan korak više. Naime, na Kopaoniku, pod pokroviteljstvom MGSS, okupili su se prvi kandidati za zvanje determinarora, koji će prisustvovati predavanjima, počev od ponedeljka, 23. jula pa do kraja sedmice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Konferencija o omladinskom turizmu potvrdila značaj uloge mladih u ovoj oblasti privrede

  • PDF

Sa konferencije u Novom SaduKonferencija o omladinskom turizmu u okviru OPENS YOUTH Faira, otvorena je predstavljanjem predloga budućih turističkih vodiča Novog Sada za mlade turiste. Ideja OPENSa da se u okviru Sedmog regionalnog sajma omladinskog turizma OPENS YOUTH Fair stvori arena u kojoj će se otvoreno razgovarati o turističkoj ponudi grada, posebno kada je reč o omladinskom turizmu, pokazala se kao pun pogodak.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tatjana Manojlović poručuje: Štitimo životnu sredinu

  • PDF

Tatjana Manojlović (duga s leva) sa saradnicima i Jelene Radivojević (desno), direktoricom hotela Premier Aqua u VrdnikuU sklopu šestog „Tesla global foruma“, održanog na Fruškoj gori, u cilju podsećanja na ideje, vizije i delo našeg velikana naučne misli, u kojem učestvuju studenti iz cele Srbije u vreme njegovog dana rođenja (10. jul), održan je i Tesla Reli. Na Međunarodnom Tesla reliju učestvovalo je više desetina entuzijasta, zaljubljenika u elektična vozila.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mala letnja izložba Gljivarskog društva Novi Sad

  • PDF

Zajednički snimak učesnika izložbeGljivarsko društvo Novi Sad (GDNS) održalo je svoju sedmu po redu izložbu pod nazivom "Mala letnja izložba" u Dunavskom parku, u nedelju, 17.06.2018. godine. Pripreme su počele već u petak, kada su ekipe GDNS obišle Sremske šume oko Grabovaca i više lokaliteta na Fruškoj gori u potrazi za gljivama koje će biti izložene. Trka za eksponatima se nastavila i u subotu kada su pročešljane šume oko Morovića i Obedske bare.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Fruška gora se budi

  • PDF

Obraćanje predsednika Pokrajinske vlade Igora MirovićaU prelepom ambijentu Kapele mira u Sremskim Karlovcima u sredu, 13. juna održana je konferencija „Buđenje Fruške gore“. Tom prilikom predsednik Pokrajinske vlade, gospodin Igor Mirović, predstavio je infrastrukturne projekte koje realizuje Pokrajinska vlada na teritoriji Fruške gore, najstarijeg Nacionalnog parka u Srbiji, dok je direktor Fondacije Novi Sad 2021- Evropska prestonica kulture, Nemanja Milenković govorio o kulturnim programima koji su planirani da se realizuju do 2021. godine i tokom nje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EXIT fondacija pokreće uređenje dela Petrovaradinske tvrđave

  • PDF

Obnova OpservatorijePetrovaradinska tvrđava kao kulturno-istorijski spomenik od nacionalne važnosti i jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u regionu počinje da dobija novi izgled. EXIT fondacija pokrenula je uređenje dela Petrovaradinske tvrđave na "Hornverku", a prva faza radova, koja obuhvata rekonstrukciju Opservatorije, tj. objekta Male stražare, već je počela u saradnji sa kompanijom NIS, uz podršku Grada Novog Sada i Zavoda za zaštitu spomenika kulture Novog Sada. Opservatorija se nalazi u neposrednoj blizini Komunikacione kapije, na samom prilazu Hornverku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com