Wed07062022

Poslednja izmena:09:44:04 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO

Aktuelno

Svetski maratonski Oskar Beogradskom maratonu

  • PDF

Detalj sa Beogradskog maratonaNajznačajnije priznanje u svetu maratona i uličnih trka biće dodeljeno Beogradskom maratonu u Atini 09.11.2018. godine.
Svetsko udruženje maratona i uličnih trka (AIMS) upravo je objavilo da će najznačanija globalna nagrada u svetskom trkačkom pokretu „AIMS 2018 Social Award“ - Maratonski Oskar - biti dodeljena dva dana pre čuvenog Atinskog maratona (AMA-Athens marathon the authentic), koji se održava 11.11.2018. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Manje od nedelju dana do otvaranja Cineplexx Promenade

  • PDF

Bioskop prema najnovijim standardima i tehnologijama u ovoj branši u svetuZa sedam dana najsavremeniji bioskop u Srbiji stiže u Novi Sad! Otvaranje Cineplexx Promenade zakazano je za 15. novembar u novom tržnom centru Promenada Novi Sad u centru grada. Nakon višemesečnih radova, značajno uloženih sredstava i resursa,  srpska Atina dobija bioskop urađen prema poslednjim standardima uz najnoviju tehnologiju bioskopske industrije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ljubiša Belovanović o Sajmu zlatarstva i stanju zlatarstva u Srbiji

  • PDF

Ljubiša BelovanovićNa Novosadskom sajmu u toku je Međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva "Sjaj" koja je okupila izlagače iz zemlje i veliki broj izlagača iz Turske, Italije, BiH, Makedonije. Izložba u Novom Sadu prerasla je u regionalni događaj izuzetno značajan za zlatare iz našeg regiona. Na Sajmu zapažen nastup ima Asocijacija zlatara Srbije ustanovljena u Novom Sadu, nastavljač rada Saveza udruženja zlatara Srbije, osnovanog 9. novembra 1995. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Južni vetar u Areni Cineplex

  • PDF

Plakat najavljuje novi domaći film sa poznatim glumcimaNovosadska prermijera filma „Južni vetar“  biće održana u Areni Cineplex u četvrtak, 25. oktobra, u 20 časova. Deo autorske i glumačke ekipe filma proći će crvenim tepihom i pokloniti se novosadskoj publici nakon premijerne projekcije, kao i nakon naknadno organizovanih projekcija u terminima u 20:15h i 20:30h. Novinarska projekcija biće održana istog dana, 25.10. u 17:30h.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Humanitarni koncert za pomoć mladoj Dragani Antić

  • PDF

Poziv na humanost za spas 14-godišnje devojčiceKulturni centar Surčin se uključio u organizaciju humanitarnog koncerta folklornih ansambala sa teritorije GO Surčin i neposredne okoline za Draganu Antić, u nedelju, 28.10.2018. godine od 18:00 časova u sali OŠ "Vožd Karađorđe", u Jakovu. Učešće na humanitarnom koncertu potvrdilo je 11 folklornih ansambala. Cena karte iznosi 300,00 dinara. U holu škole će Draganini drugovi prodavati kolače i suvenire u okviru školskog etno bazara, a celokupan prihod od prodaje, uključujući i prihod od prodatih ulaznica biće uplaćen za lečenje Dragane Antić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Druženje sa gljivarima Krupnja

  • PDF

Stevan Baluban (desno) uvek donosi zanimljive fotoreportaže sa terenaČlanovi GDNS proveli su dva nezaboravna dana, 19 i 20.10.2018 godine, u varošici Krupanj. Prisustvovali smo manifestaciji "Plodovi Rađevine" koja se svake godine ovde održava. Pomogli smo domaćinima oko determinacije gljiva, a zatim nastavili druženje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Studenti PMF-a na 3. Međunarodnom kulinarskom takmičenju u Makedoniji

  • PDF

Kolaž fotografija sa takmičenjaNa 3. međunarodnom kulinarskom takmičenju „GastroMak 2018“, u Strumici u Makedoniji, učestvovali su studenti Prirodno-matematičkog fakulteta, Katedre za gastronomiju. Na takmičenju koje je trajalo od 8. do 11. oktobra 2018. godine, učestvovalo je preko 200 kuvara iz više od 15 država sveta, poput: Turske, Mongolije, Rusije, Azejberdžana, Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Ukrajine, Albanije, Meksika i drugi iz regiona.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Glasajte za Tvrđavu mira na konkursu kompanije NIS - Zajednici zajedno

  • PDF

Glas za Petrovaradinsku tvrđavuGlasanje za konkurs “Zajednici zajedno” u organizaciji kompanije NIS, a u kojem EXIT fondacija učestvuje sa projektom „Tvrđava mira”, koji podrazumeva postavljanje umetničke instalacije na Petrovaradinskoj tvrđavi po konceptu jednog od najprestižnijih svetskih umetničkih imena, otvoreno je u ponedeljak 15. oktobra 2018. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srpska pšenica u začaranom krugu problema

  • PDF

U obilasku štandova izlagača„Bog nam je dao takvu zemlju i klimu da pšenica iz Srbije  bude najkvalitetnija i da se na svetskom tržištu kupci otimaju za  taj naš mali procenat udela u svetskom prometu hlebnog žita, što, na žalost, ne koristimo na pravi način“. Ovo je osnovni zaključak sa 23. Mlinarsko pekarskih dana održanih na Novosadskom sajmu u sklopu 3. Sajma mlinarstva, pekarstva, poslastičarstva i pakovanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Čuveni Cineplexx bioskop stiže u Novi Sad

  • PDF

Još veće zadovoljstvo u bioskopima CineplexxaNajveći lanac bioskopa u regionu stiže u Novi Sad! Otvaranje Cineplexx Promenade planirano je za polovinu novembra u novom tržnom centru Promenada Novi Sad u centru grada. Nakon višemesečnih radova, značajno uloženih sredstava i resursa,  srpska Atina dobija bioskop urađen prema poslednjim standardima uz najnoviju tehnologiju bioskopske industrije.
Svečano otvaranje Cineplexx Promenade zakazano je za polovinu novembra uz specijalnu projekciju domaćeg filma “Južni vetar” kada će bioskop ugostiti autosku i glumačku ekipu ovog filma koja će pozdraviti publiku i uveličati početak rada bioskopa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com