Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM SEOSKI TURIZAM

Seoski turizam

Lovni turizam na srpski način

  • PDF

Jedno od bogatstava Srbije su šume i obilje divljači. Osim dobro poznatih lovišta (Monoštor, Apatin, Kamarište, Plavno, Karađorđevo, Deliblatska peščara, NP “Đerdap”, Južni Kučaj i Stara planina, Golija, Tara) u našoj zemlji ima još mnogo perspektivnih lovišta u ruralnim područjima koja bi doprinela ekonomskom prosperitetu čitavih krajeva ukoliko bi se planski ulagalo u njih. Austrija, koja je površinom pod šumama uporedljiva sa Srbijom, godišnje ima priliv od pola milijarde evra od lovnog turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Seoski i eko turizam

  • PDF

Svet se sve više okreće zdravom životu i provođenju odmora u čistim, nezagađenim sredinama, sa zdravom hranom i svežim vazduhom. Svetska turistička organizacija procenjuje da je udeo ovakvih eko-turista u ukupnim turističkim putovanjima između dva i četiri odsto.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zekin salaš za hedoniste

  • PDF

Zekin salaš, restaurirano staro sremačko domaćinstvo sa svim karakteristikama duha i estetike ovoga kraja, nalazi se u glavnoj ulici u Krčedinu, pored crkve svetog Nikole. Od Koridora 10 udaljen je samo tri kilometra (od auto puta E-75 izdvajanje na petlji Beška-Krčedin). Na 20 ari sremske ravnice, koja se uzdiže 115 metara iznad Dunava, protežu se restoran, muzej zeca i galerija, dok će ostalih 50 ari biti iskorišćeno za izgradnju hotela kapaciteta 60 ležajeva, wellness centra i rekreacione zone sa ribnjakom i manježom za konje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com