Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back TURIZAM SEOSKI TURIZAM

Seoski turizam

Privredna komora Vojvodina podržava svaku inicijativu za kreiranje novih turističkih proizvoda

  • PDF

Dragica Samardžić u obilasku turističkih potencijala PećinacaPrivredna komora Vojvodine poseban akcenat u svojim aktivnostima daje razvoju receptivnog turizmu Vojvodine i podržava svaku inicijativu za kreiranje novih turističkih proizvoda i investicija u turizam Vojvodine. To je bio jedan od razloga što je viši samostalni stručni saradnik u Udruženju usluga Privredne komore Vojvodine (PKV), gospođa Dragica Samardžić prisustvovala u četvrtak, 12. oktobra 2017. godine, prezentaciji turističke ponude i turističkih potencijala Opštine Pećinci, koju je organizovala Turistička organizacija opštine Pećinci, u saradnji sa Turističkom agencijom „Panonojaturs“ i Hotelom „Crystal hotel&Event centar“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Rade Jovanović: Etno selo Gradačka Banja, ideja vođena srcem

  • PDF

Dr Rade JovanovićSvaki čovek želi nečim da obeleži svoje bivstvovanje na zemlji. Neko zida zgrade, neko stvara umetnička dela ili nešto drugo što će ga nadživeti. Da ne bi žalio zbog onoga što nije učinio, a mogao je, dr Rade Jovanović, rukovodilac savetodavne službe Instituta za primenu nauke u poljoprivredi u Beogradu, je pre nekoliko godina pun entuzijazma, uz pomoć svojih prijatelja i rođaka, započeo obnovu prostora na svojoj dedovini, na Gradačkoj reci, 12 km od Ibarske magistrale, na putu Kraljevo - Raška, na stotinak metara od zadužbine Jelene Anžujske - manastira Gradac, u istoimenom selu koje danas broji 300 do 400 stanovnika i školom koju pohađa desetak učenika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kapija uspeha za Salaš Đorđević

  • PDF

Kapija uspeha PKV u rukama Biljane ĐorđevićSalaš „Đorđević“ u Šupljiku, Biljane i Ljubiše Đorđevića, dobitnik je visokog priznanja „Kapije uspeha“ Privredne komore Vojvodine za 2016. godinu u kategoriji salaša.
Izgrađen sredinom prošlog veka, a od strane porodice Đorđević kupljen 2004. godine, napravljen je da čini ne samo mesto na kojem će ljudi zastajati i nalaziti onaj neophodni mir i spokojstvo, već je i pravo tradicionalno, ali istovremeno i savremeno bogatstvo ovoga kraja. Prostire se na površini od osam hektara zemlje i nalazi se u neposrednoj blizini Palićkog jezera.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Seosko turističko domaćinstvo MOKA Miljojke i Verka Lukića

  • PDF

Miljojka i Verko LukićSeosko turističko domaćinstvo Miljojke i Verka Lukića u selu Ovsište, jedno je od osam domaćinstava u opštini Topola i jedino u selu koje se bavi seoskim turizmom. Bračni par Lukić, povratnici iz Švajcarske, u kojoj su radili dugi niz godina, planirao je da se u svom rodnom selu bavi poljoprivredom i uživa u blagodetima svoga rada, ali su pre dve godine, po nagovoru turističkih radnika iz Turističke organizacije Oplenac, Topola, otvorili vrata svog doma turistima i ubrzo postavili visoke standarde za sve one koji žele da se bave ovom delatnošću.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mitin salaš na Čeneju pravo mesto za sve one koji vole prirodu i životinje

  • PDF

Gordana i Dimitrije Mita MiodragovićUdruženje Organski sad - Novi Sad je u nedelju, 17. aprila na Mitinom salašu (Vuka Karadžića 53) na Čeneju, održalo prodajno-izložbenu manifestaciju - Dan organskih farmi, sa mnoštvom sadržaja interesantnih ne samo za konzumente organske hrane i one koji žele nešto više o toj proizvodnji da saznaju, nego i za najmlađe.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kumanica, planinski biser Golije

  • PDF

 Kumanica ovih danaU poslednje vreme više iz potrebe nego prvobitnog trenda, s vremena na vreme želimo da pobegnemo od svakodnevnog života tamo gde je sve počelo – na selo. Osećamo da nam je potrebno da prodišemo punim plućima. Slobodno. Da nas na nekoliko dana ništa ne sputava niti ograničava. Moj izbor je ovoga puta pao na selo Kumanica i domaćinstvo Avramović.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prepruka za sladokusce - Čarda Debeo ’lad kod Žablja

  • PDF

Bogata ponuda specijaliteta privlačna gostimaŽabalj je mesto u geografskom srcu Vojvodine, jedinstvena varošica na čijoj se teritoriji nalaze dva parka prirode: PP „Jegrička“ i PP „Stara Tisa“ (koji deli sa opštinama Bečej i Novi Bečej). Poslednjih godina Žabalj je interesantna turistička destinacija, u kojoj se stalno nešto dešava. Atrakcije opštine su svakako Golf klub „Centar“, na kojem se održavaju brojni republički i međunarodni golf turniri, a parkovi prirode su raj za sve ljubitelje prirode, posebno ribolovce. Povećan broj gostiju Žablja uticao je i na razvoj ugostiljskih objekata i njihovu ponudu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aleksandar Samardžija: Salaš 137 se pokazao zahvalnim mestom i za Pasuljijadu

  • PDF

Aleksandar SamardžijaKada Novosađani nekom svom gostu, iz zemlje ili inostranstva, žele da pokažu nešto reprezentativno, a u isto vreme autentično, oni se upute na Salaš 137, udaljen desetak kilometara od Novog Sada, u prestonicu salaša – Čenej. Znaju da će tamo njihove goste zadiviti jednostavnost salašarske atmosfere, friška ukusna domaća hrana i ljubazni domaćini uvek spremni da udovolje svakom gostu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zašto i kada treba doći u Zlakusu?

  • PDF

Ambijent Terzića avlijeKraj XX veka meštani Zlakuse, naselja užičke opštine, u zlatiborskom okrugu, zapamtiće kao vreme preporoda. Do tada je malo ko čuo za ovo živopisno mesto, danas malo je onih koji ne znaju za zemljane lonce iz Zlakuse, Etno kuću Terzića avliju, Potpećku pećinu. Ako ste planinar, biciklista ili volite da pešačite, Zlakusa sa svojom okolinom pruža idealne uslove za to.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Podrum Miljević, vinsko-kulinarsko hedonistički kutak

  • PDF

Vuk i Dragan MiljevićSmešteni na padinama gde stoluje čista priroda, sa pogledom na šumu i okolna brda, na potezu Galamoš, iznad živopisne fruškogorske varošice Vrdnik, na 2,2 hektara, nalaze se vinogradi gospodina Dragana i njegovog sina Vuka Miljevića.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com