Fri01282022

Poslednja izmena:01:11:04 PM

Back TURIZAM SEOSKI TURIZAM

Seoski turizam

Prepruka za sladokusce - Čarda Debeo ’lad kod Žablja

  • PDF

Bogata ponuda specijaliteta privlačna gostimaŽabalj je mesto u geografskom srcu Vojvodine, jedinstvena varošica na čijoj se teritoriji nalaze dva parka prirode: PP „Jegrička“ i PP „Stara Tisa“ (koji deli sa opštinama Bečej i Novi Bečej). Poslednjih godina Žabalj je interesantna turistička destinacija, u kojoj se stalno nešto dešava. Atrakcije opštine su svakako Golf klub „Centar“, na kojem se održavaju brojni republički i međunarodni golf turniri, a parkovi prirode su raj za sve ljubitelje prirode, posebno ribolovce. Povećan broj gostiju Žablja uticao je i na razvoj ugostiljskih objekata i njihovu ponudu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aleksandar Samardžija: Salaš 137 se pokazao zahvalnim mestom i za Pasuljijadu

  • PDF

Aleksandar SamardžijaKada Novosađani nekom svom gostu, iz zemlje ili inostranstva, žele da pokažu nešto reprezentativno, a u isto vreme autentično, oni se upute na Salaš 137, udaljen desetak kilometara od Novog Sada, u prestonicu salaša – Čenej. Znaju da će tamo njihove goste zadiviti jednostavnost salašarske atmosfere, friška ukusna domaća hrana i ljubazni domaćini uvek spremni da udovolje svakom gostu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zašto i kada treba doći u Zlakusu?

  • PDF

Ambijent Terzića avlijeKraj XX veka meštani Zlakuse, naselja užičke opštine, u zlatiborskom okrugu, zapamtiće kao vreme preporoda. Do tada je malo ko čuo za ovo živopisno mesto, danas malo je onih koji ne znaju za zemljane lonce iz Zlakuse, Etno kuću Terzića avliju, Potpećku pećinu. Ako ste planinar, biciklista ili volite da pešačite, Zlakusa sa svojom okolinom pruža idealne uslove za to.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Podrum Miljević, vinsko-kulinarsko hedonistički kutak

  • PDF

Vuk i Dragan MiljevićSmešteni na padinama gde stoluje čista priroda, sa pogledom na šumu i okolna brda, na potezu Galamoš, iznad živopisne fruškogorske varošice Vrdnik, na 2,2 hektara, nalaze se vinogradi gospodina Dragana i njegovog sina Vuka Miljevića.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Gaston, vlasnika Milana Kurilića iz Neština, sve za poželeti

  • PDF

Milan KurilićDeo jedinstvenog projekta DMO/DMC Dunav, koji ima za cilj jačanje turističke ponude, konkurentnosti i promociju Fruške gore i Dunava, kao i razvoj mikro i malih preduzeća, čiji je autor Regionalna razvojna agencija Bačka, je i porodična vinarija „Gaston“, vlasnika Milana Kurilića iz Neština.
Vinarija “Gaston” u fruškogorskom vinogorju na neštinskom potezu ima 4,5 hektara pod vinogradima, i pored vinarije i pecare, uobičajenih za ovaj tipično voćarski kraj, poseduje i ribnjak, restoran, te natkriven dvorišni prostor predviđen za razne vrste prezentacija, kao i izdvojen prostor za pripremu hrane i malu pekaru.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Etno selo Babina reka iz detinjstva Slaviše Živkovića

  • PDF

Slaviša ŽivkovićEtno selo Babina reka je ime dobilo po potoku koji protiče pored istoimenog kompleksa. Vlasnik, gospodin Slaviša Živković počeo je da osmišljava njegov izgled pre četrnaest godina, a za goste ga otvorio u junu 2010. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Salaš Isailovi za potpuni doživljaj Srema

  • PDF

Ljiljana i Milan JovanovićUsamljen, još uvek jedini u kraju, i širem auditorijumu nedovoljno otkriven, Salaš „Isailovi“, tek čeka svoje vreme. Na putu od Sremske Mitrovice prema Vognju, 2,5 km od grada, između ravnice i voćnjaka, na Rumskom drumu bb, poslednjih godinu dana ovaj salaš prima goste koji žele da se u miru i spokoju vojvođanske ravnice i ambijentu nalik minulim vremenima, odmore od svakodnevnice, evociraju uspomene, ili jednostavno provedu jedan kvalitetan dan u prirodi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodeljeni grantovi za kragujevačka seoska domaćinstva

  • PDF

Etno domaćinstvo Cicića u StragarimaU svečanom salonu Skupštine grada Kragujevca, u sredu, 3.12.2014. godine, potpisani su Ugovori o dodeli grantova za podsticaj razvoja seoskog turizma sa pet domaćina koji se ovim poslom već bave ili su tokom ove godine kategorisali domaćinstva.
Podsticajna sredstva će dobiti domaćini Ivan Dimitrijević iz sela Drača, Svetlana Cvetković iz Petrovca, Siniša Dimović iz Velikih Pčelica, Jelena Pavlović iz Vlakče i Milomir Cicić iz Stragara. Sa njima je u ime grada Kragujevca ugovor potpisao Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Brkin salaš na Čeneju, salaš u kojem gazduju žene

  • PDF

Nataša MatićSalaš koji nosi ime po ukrasu muškog lica, koji je proslavio mnoge kicoše - Brkin salaš, nalazi se na starom putu za Suboticu, nedaleko od aerodroma Čenej, na svega 10 km od autoputa Beograd-Subotica, i samo 17 km od centra Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Virića Vodenici Zlatni bor

  • PDF

 Ambijent domaćinstva Virića Vodenica u MušvetamaSeosko turističko domaćinstvo “Virića Vodenica” je ovogodišnji dobitnik priznanja “Zlatni bor” za najuređenije seosko domaćinstvo, koje svake godine tradicionalno dodeljuje Turistička organizacija Zlatibora. "Virića Vodenica" nalazi se u zlatiborskom selu Mušvete, 10 km udaljenom od centra Zlatibora. Kuća je sagrađena davne 1925. god., a 90-tih je renovirana i pridodate su joj neophodne prostorije. Kuriozitet same kuće je očuvani patos postavljen kada je kuća izgrađena. Virići su posebno ponosni na brojne predmete iz tog perioda koji su u njihovom posedu i krase smeštaj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com