Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM

Zdravstveni turizam

PROGLAŠENI NOVI AMBASADORI WELLNESS INDUSTRIJE

  • PDF

Zajednički snimak slavodobitnika ovog prestižnog priznanja            Kruna izuzetno uspešnog  III Međunarodnog Wellness & Spa Festa, održanog minulog vikenda u hotelu Metropol Palace u Beogradu, bila je dodela priznanja „Ambasador dobre usluge“, koje već 14 godina zaredom, Redakcija časopisa Turistički Svet, dodeljuje najuspešnijima u hotelsko-turističkoj industriji, pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Ove godine, po prvi put, priznanje je dodeljeno u nekoliko novih kategorija, što ukazuje da se wellness industrija ubrzano razvija i u Srbiji, i da su već postignuti određeni rezultati koji upravo ovogodišnje laureate kandiduju za ugledno „ambasadorsko“ priznanje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Treća wellness & spa avantura u hotelu Metropol Palace Beograd

  • PDF

I organizatorima su uz pohvale zasluženo  pripale i prigodne nagrade            III Međunarodni Wellness & SPA Fest održan je u subotu, 09. novembra u hotelu „Metropol Palace“, u Beogradu, u organizaciji kreativnog tima Turističkog Sveta, privrednog društva za izdavaštvo, marketing, konsalting i inženjering - izdavača istoimenog stručnog časopisa za savremeno hotelijerstvo & turizam (od 2002. godine), visoko kotirinog u poslovnim krugovima, člana ALCO Group, na čiijem je čelu gospođa Ljiljana Rebronja, sa dugogodišnjim partnerom Wellness Akademijom Peđa Filipović - WAPF, od 2016. godine sa statusom nastavne baze za wellness specijalizante Visoke zdravstvene škole strukovnih studija  Univerziteta u Beogradu. Bila je to još jedna uzbudljiva šetnja kroz znane i neznane predele inovativnosti i kreativnosti darovitih pojedinaca koji su ovladali lepotom življenja u službi zdravlja, spremnih i sposobnih da svoja iskustva prenesu svima onima koji žele da ih slede.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Iran zainteresovan za transfer tehnologije po modelu Merkura

  • PDF

Sa prezentacije Merkura            U okviru četvrtog Međunarodnog zdravstvenog kongresa islamskih zemalja, koji se odžava u Teheranu 09.-11 oktobra, održana je prezentacija srpskog modela banjskog turizma i studija slučaja Zdravstvenog i spa centra Merkur. Direktor Merkura dr sci med Dejan Stanojević i rukovodilac marketing službe Miodrag Miljković, bili su učesnici na ovom kongresu u okviru jednog od organizovanih panela.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur na Sajmu turizma u Novom Sadu predstavio specijalne pakete za odmor i kontrolu zdravlja

  • PDF

Ekipa Merkura na sajmu u Novom Sadu            Zdravstveni i spa centar Merkur je na 52.  Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, održanom od  03. do 05. oktobra,  predstavio ponude za predstojeći period, uz prigodan prateći program za sve prisutne.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkurov javni čas vežbanja u parku Vrnjačke Banje

  • PDF

Pokretom do zdravlja u Vrnjačkom parku            Uoči obeležavanja Međunarodnog dana fizioterapeuta - 9. septembra, Specijalna bolnica Merkur organizovala je javni čas vežbanja u centralnom parku, pod sloganom „Pokretom do zdravlja“.  Cilj ovog događaja je promocija značaja  fizičke aktivnosti za zdravlje, ali  i Vrnjačke Banje i Merkura kao mesta za stvaranje zdravih navika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Razgovor sa dr Aleksandrom Simićem o aktivnostima u ČIGOTI®

  • PDF

Dr Aleksandar Simić

             Primarna misija Specijalne bolnice za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma
Zlatibor, odnosno SB „Čigota“, od njenog formiranja davne 1964. godine, kao Zavoda za bolesti štitaste žlezde, preko Instituta, do današnjih dana je lečenje oboljenja štitaste žlezde, po čemu je poznata u regionu, pa i u svetu, o čemu govori veliki broj pacijenata iz zapadne Evrope, Ruske Federacije, čak i iz Australije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vrnjački Merkur po meri Egipćana

  • PDF

Obostrana želja dva partnera za saradnju            Turistički kompleks na Crvenom moru organizovaće se po poslovnom modelu Merkura, a egipatski turisti odmaraće se u Vrnjačkoj Banji,
            Direktor Merkura, dr sci med Dejan Stanojević, i direktor marketing službe, Miodrag Miljković, protekle nedelje posetili su turistički kompleks MoussaCoast u Egiptu, gde su sa partnerima iz Misr Italija holding, jedne od najvećih egipatskih kompanija za izgradnju i prodaju visokokvalitetnih poslovnih objekata, imali niz sastanaka radi definisanja modaliteta i početka saradnje u oblasti medicinskog i zdravstvenog turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nacionalni simpozijum o šećernoj bolesti u Merkuru

  • PDF

Još jedna potvrda značaja ove zdravstvene institucije            Specijalna bolnica “Merkur” u periodu od 15. do 17. marta 2019. godine, bila je domaćin i organizator Nacionalnog simpozijuma na temu “Šećerna bolest 2019: Nova saznanja i nove preporuke!”. Tokom ova tri dana eminentni stručnjaci iz oblasti dijabetologije, održali su predavanja koja su istakla najnovija saznanja o dijabetesu. Ovom skupu, prisustvovalo je preko 200 učesnika. izabranih lekara, internistia, specijalistia endokrinologije…

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Dejan Stanojević reizabran za predsednika Skupštine Komore zdravstvenih ustanova

  • PDF

Dr dejan Stanojević            Direktor Specijalne bolnice Merkur iz Vrnjačke Banje, dr sci med Dejan Stanojević, izabran je po treći put za predsednika Skupštine Komore Zdravstvenih ustanova Srbije. Na četvrtoj sednici održanoj 19. marta 2019. god. u Klubu poslanika u Beogradu, komisija je jednoglasno donela odluku da zbog aktivnog učešća u dosadašnjem radu Komore produži mandat predsedniku dr sci med Dejanu Stanojeviću na još četiri godine. Direktor Merkura pokazao se na visini zadatka koji je funkcija u Komori zahtevala.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

I za zdravlje i za uživanje - Merkur

  • PDF

Ekipa Merkura na 51. Međunarodnom sajmu turizma u Novom SaduSpecijalna bolnica „Merkur“ u Vrnjačkoj Banji je prepoznatljivo ime na tržištu zdravstvenog turizma. Svoju lidersku poziciju godinama unapređuje i paralelnim razvojem atraktivnim hotelskim sadržajima, bogatom restoranskom ponudom, kongresnim i spa centrom... Tim ove eminentne ustanove dugi niz godina prisutan je i na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com