Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM

Zdravstveni turizam

Dr Dejan Stanojević predstavio iskustva Merkura na regionalnoj konferenciji o ekonomiji u Budvi

  • PDF

Dragan Nikolić sa ekipom Specijalne bolnice Merkur u Vrnjačkoj BanjiU Budvi 22. i 23. oktobra, Savez ekonomista Srbije, Privredna komora Crne Gore i Savez ekonomista Crne Gore, organizovali su petu regionalnu konferenciju o ekonomiji pod nazivom: „Efikasnost pristupanja EU i unapređenje regionalne konkurentnosti“. Dr Dejan Stanojević bio je učesnik ovog događaja kao direktor vrnjačkog Merkura, koji je među liderima turističke delatnosti u Srbiji i regionu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkuru Balkan Spa Award za Spa centar Rimski izvor

  • PDF

Bojana Beljić (levo) i Milica Radičević sa prestižnim nagradamaNa gala večeri, održanoj u subotu, 17. oktobra, u makedonskom nacionalnom teatru u Skoplju, dodeljene su Balkan Spa Awards, namenjene liderima Balkana u oblasti spa turizma. Uz prisustvo visokih zvaničnika zemlje domaćina, kao i brojnih gostiju iz inostranstva, dodeljena su priznanja najuspešnijima u ovoj oblasti.
Odlukom stručnog žirija, Merkurov Spa centar “Rimski izvor” proglašen je pobednikom u kategoriji Best Medical Spa. Ova nagrada predstavlja priznanje za predan rad i dostignuća u oblasti medicinskog i spa turizma, kao i doprinos razvoju ove oblasti. Po rečima organizatora, tim eksperata iz ove oblasti, na čelu sa gospođom Silvijom Paskalevom, je nakon višemesečne procene svih nominovanih, odlučio da ovu nagradu dodeli Specijalnoj bolnici Merkur.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hrana kao lek - tema nastupa Merkura na prvom Wellness&Spa festivalu

  • PDF

Nastup Merkura obeležio festival u Novom SaduSpecijalna bolnica Merkur, ustanova koja je odavno prepoznala značaj velnes sadržaja, uvrstivši ih u svoje programe zdravlja, učestvovala je na prvom Wellness&Spa festivalu u Srbiji, posvećenog zdravlju i preventivi, održanom 10. oktobra, u Kongresnom centru “Master” Novosadskog sajma.
Na Wellness&Spa Fest-u Merkur se predstavio pod sloganom “Hrana kao lek”, čime je ponovljen nastup koji je priredila u paviljonu Srbije na EXPO-u u Milanu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Čigota u Beogradu i Banjaluci

  • PDF

Vežbama do zdravog životaSpecijalna bolnica za lečenje štitaste žlezde i bolesti metabolizma “Zlatibor” nastavlja sa brojnim aktivnostima i u jesenjm periodu kako bi jednu od najboljih sezona za poslednjih nekoliko godina još poboljšala.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Željko Stakić: Čigota uvek korak ispred

  • PDF

Dr Željko StakićZa više od 50 godina postojanja (1. juna1964. godine pod nazivom Specijalizovano lečilište za hipertireozu, 1978. godine preimenovanog u Zavid za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju oboljenja štitaste žlezde, 1997. prerasta u Institut za štitastu žlezdu i metabolizam), Specijalna bolnica za bolesti štitaste žlezde i metabolizma Zlatibor je zauzela mesto referentne ustanove u oblasti medicine i zdravstvenog turizma, a po spektru delatnosti kojima se bavi, jedinstvena je ne samo na prostoru Srbije, već i šireg okruženja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Čigota - mesto zdravlja, snage, lepote i odmora

  • PDF

Čigota mesto pozitivne energije- U Specijanoj bolnici “Čigota” na Zlatiboru uvek ima nešto novo. Naš tim uvek vodi računa o potrebama svojih korisnika usluga - kaže Maja Vermezović, šef marketinga "Čigote". Ona ističe da je i Čigota program, po kome je ova ustanova poznata poslednjih 25 godina ne samo na domaćem, već i na međunarodnom tržištu, unela izvesne novine u svoje sadržaje. Pored poznatih aktivnosti (dobro izbalansiranog dijetetskog plana, programa fizičkih aktivnostli, stvaranja grupne, pozitivne atmosfere i osnovnog informisanja o značaju pravilne ishrane i rekreacije), uvedeni su i dodatni sadržaji (Hatha Yoga, Zumba Fitness...).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kulturno leto 2015. u Čigoti

  • PDF

Maja VermezovićSpecijalna bolnica "Čigota" Zlatibor - mesto zdravog života, od ove godine, po prvi put organizuje Kulturno leto "Čigota", namenjeno kako svojim gostima, tako i svim posetiocima najposećenije srpske planine. Svi događaji u okviru Kulturnog leta odvijaće se ili u kongresnoj sali, kada su u pitanju predstave, i na terasi snack bara „Čigota“, ili (u slučaju lošeg vremena) u aperitiv baru, kada su u pitanju književne ili pesničke večeri, a ulaz je besplatan.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Čigota javnim časom obeležava Svetski dan joge

  • PDF

U Srbiji i svetu 21. juna biće po prvi put obeležen Međunarodni dan joge, koji su Ujedinjene Nacije (UN) proglasile u decembru 2014.
U slučaju joge, izuzetno obeležje Srbije leži u tome da je joga koja je sama po sebi metod indijske tradicionalne medicine - priznata od strane srpskog zakonodavstva u oblasti zdravlja, što znači da se može praktikovati kao terapeutska metoda u zdravstvenim institucijama.
Pridružite se ČIGOTA TIMU, u nedelju 21.06. 2015. u 12:00h . Biće obeležen Dan joge, a zainteresovani se mogu opustiti uz lagane joga rituale, uživati u čaju i zdravim ČIGOTA zalogajima.
Mesto dešavanja je na ČiGOTA sportskom terenu na otvorenom, a u slučaju lošeg vremena ČIGOTA fitnes sala.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi programi u Specijalnoj bolnici Čigota Zlatibor

  • PDF

Čigota nudi brojne dragocene zdravstvene usluge mladim sportistimaU okviru planiranih projekata, Specijalna bolnica Čigota na Zlatiboru, nudi usluge iz oblasti sportske medicine i sportske traumatologije u perspektivi. Novi programi obuhvataju: Specifični program rada sa svim kategorijama sportista i rekreativcima i u svim uzrasnim kategorijama; Prevenciju i lečenje primenom fizikalne terapije i rehabilitacije - multidisciplinarni pristup; Specifični psiho-fizički oporavak aktivnih sportista i rekreativaca u fazi treninga i takmičenja; Individualni fizikalno-rehabilitacioni tretman aktivnih sportista i rekreativaca u postupku lečenja povreda i oboljenja ( operativno i neoperativno lečenih); Registrovanje i program prevencije kao i fizikalno-rehabilitacioni tretman postojećih deformiteta i deficita opšteg tipa kod sportista dečjeg uzrasta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkurov Mesec Estetike na Sajmu turizma

  • PDF

Deo Merkurove ekipe na ovogodišnjem Sajmu turizmaMerkur je konferencijom za medije, održanoj u Maloj kongresnoj sali, drugog dana Sajma turizma u Beogradu, podsetio prisutne predstavnike medija i učesnike na projekat “Mesec estetike” - jednu od najzanimljivijih i najupečatljivijih kampanja za unapređenje zdravlja i lepote, koju je Specijalna bolnica realizovala sa svojim VIP gostima, partnerima na projektu i medijskim partnerima.
Po opštem utisku svih prisutnih i zadovoljstvu gostiju, projekat Mesec Estetike je uspešno ostvario svoje ciljeve. Upravo VIP gosti Meseca Estetike bili su nosioci konferencije za medije na Sajmu turizma u Beogradu. Oni su govorili o različitim segmentima Centra, počev od individualne ishrane, aparaturnih procedura, fizičke aktivnosti, antiejdžing procedura, iznosivši svoje utiske i postignute rezultate.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com