Sun02282021

Poslednja izmena:10:31:40 AM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM

Zdravstveni turizam

Merkur na Sajmu turizma u Novom Sadu predstavio specijalne pakete za odmor i kontrolu zdravlja

  • PDF

Ekipa Merkura na sajmu u Novom Sadu            Zdravstveni i spa centar Merkur je na 52.  Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, održanom od  03. do 05. oktobra,  predstavio ponude za predstojeći period, uz prigodan prateći program za sve prisutne.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkurov javni čas vežbanja u parku Vrnjačke Banje

  • PDF

Pokretom do zdravlja u Vrnjačkom parku            Uoči obeležavanja Međunarodnog dana fizioterapeuta - 9. septembra, Specijalna bolnica Merkur organizovala je javni čas vežbanja u centralnom parku, pod sloganom „Pokretom do zdravlja“.  Cilj ovog događaja je promocija značaja  fizičke aktivnosti za zdravlje, ali  i Vrnjačke Banje i Merkura kao mesta za stvaranje zdravih navika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Razgovor sa dr Aleksandrom Simićem o aktivnostima u ČIGOTI®

  • PDF

Dr Aleksandar Simić

             Primarna misija Specijalne bolnice za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma
Zlatibor, odnosno SB „Čigota“, od njenog formiranja davne 1964. godine, kao Zavoda za bolesti štitaste žlezde, preko Instituta, do današnjih dana je lečenje oboljenja štitaste žlezde, po čemu je poznata u regionu, pa i u svetu, o čemu govori veliki broj pacijenata iz zapadne Evrope, Ruske Federacije, čak i iz Australije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vrnjački Merkur po meri Egipćana

  • PDF

Obostrana želja dva partnera za saradnju            Turistički kompleks na Crvenom moru organizovaće se po poslovnom modelu Merkura, a egipatski turisti odmaraće se u Vrnjačkoj Banji,
            Direktor Merkura, dr sci med Dejan Stanojević, i direktor marketing službe, Miodrag Miljković, protekle nedelje posetili su turistički kompleks MoussaCoast u Egiptu, gde su sa partnerima iz Misr Italija holding, jedne od najvećih egipatskih kompanija za izgradnju i prodaju visokokvalitetnih poslovnih objekata, imali niz sastanaka radi definisanja modaliteta i početka saradnje u oblasti medicinskog i zdravstvenog turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nacionalni simpozijum o šećernoj bolesti u Merkuru

  • PDF

Još jedna potvrda značaja ove zdravstvene institucije            Specijalna bolnica “Merkur” u periodu od 15. do 17. marta 2019. godine, bila je domaćin i organizator Nacionalnog simpozijuma na temu “Šećerna bolest 2019: Nova saznanja i nove preporuke!”. Tokom ova tri dana eminentni stručnjaci iz oblasti dijabetologije, održali su predavanja koja su istakla najnovija saznanja o dijabetesu. Ovom skupu, prisustvovalo je preko 200 učesnika. izabranih lekara, internistia, specijalistia endokrinologije…

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Dejan Stanojević reizabran za predsednika Skupštine Komore zdravstvenih ustanova

  • PDF

Dr dejan Stanojević            Direktor Specijalne bolnice Merkur iz Vrnjačke Banje, dr sci med Dejan Stanojević, izabran je po treći put za predsednika Skupštine Komore Zdravstvenih ustanova Srbije. Na četvrtoj sednici održanoj 19. marta 2019. god. u Klubu poslanika u Beogradu, komisija je jednoglasno donela odluku da zbog aktivnog učešća u dosadašnjem radu Komore produži mandat predsedniku dr sci med Dejanu Stanojeviću na još četiri godine. Direktor Merkura pokazao se na visini zadatka koji je funkcija u Komori zahtevala.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

I za zdravlje i za uživanje - Merkur

  • PDF

Ekipa Merkura na 51. Međunarodnom sajmu turizma u Novom SaduSpecijalna bolnica „Merkur“ u Vrnjačkoj Banji je prepoznatljivo ime na tržištu zdravstvenog turizma. Svoju lidersku poziciju godinama unapređuje i paralelnim razvojem atraktivnim hotelskim sadržajima, bogatom restoranskom ponudom, kongresnim i spa centrom... Tim ove eminentne ustanove dugi niz godina prisutan je i na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Odmor i uživanje uz kontrolu zdravlja u SB Merkur u Vrnjačkoj Banji

  • PDF

Bazeni Merkura za uživanjeSpecijalna bolnica “Merkur” u Vrnjačkoj Banji tradicionalno će se predstaviti na  51. Sajmu turizma u Novom Sadu, koji se održava od 04. - 07. oktobra. Ove godine okosnica Sajma je predstavlјanje banja i klimatskih mesta Srbije, a Merkur će predstaviti i promovisati svoje specijalne pakete za budući period uz prigodan prateći program. I ove godine svi posetioci Merkurovog štanda u Novom Sadu imaće priliku da se upoznaju sa novinama i aktuelnostima u Merkuru, pre svega za kraj 2018. godine i početak 2019. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nacionalni simpozijum u Merkuru: Šećerna bolest - novi izazovi

  • PDF

Sa otvaranja simpozijumaU petak 14. septembra 2018. godine, u kongresnoj sali, zgrade Termominerlanog kupata, u Vrnjačkoj Banji, svečano je otvoren Nacionalni simpozijum “Šećerna bolest - novi izazovi!”, u organizaciji Specijalne bolnice “Merkur”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Svečanost u Merkuru povodom početka stvaranja novog turističkog kompleksa

  • PDF

Aleksandar Vučić sa saradnicima i dr Dejan Stanojević na polaganju kamena temeljca za Merkur PalasIako se smatra da su još davnih vremena Rimski legionari otkrili blagodeti mineralne vode Vrnjačke Banje, u ovom gradu se tokom 2018. godine obležava 150 godina od početka organizovanog turizma. Za Banju se može reći takođe i da je kraljica manifestacija, koje se, pogotovo u godini jubileja, nižu jedna za drugom, ali i događaja bitnih za njenu budućnost.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com