Wed01202021

Poslednja izmena:11:46:36 AM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM

Zdravstveni turizam

Otvorena renovirana teretana SB Čigota

  • PDF

Sa večanog otvaranjaU okviru projekta "Razvoj i promocija zdravstvenog turizma u prekograničnom području Bosna i Hercegovina - Srbija", u sredu, 26. marta 2014. godine, svečano je otvarena renovirana teretana. Ovo je, pored najavljenih novih programa zdravstvenog turizma koji se uvode u turističku ponudu, ujedno i odličan uvod u obeležavanje 50 godina uspešnog poslovanja ove zdravstvene ustanove.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Renovirana teretana i novi programi u Čigoti

  • PDF

Specijalna bolnica Čigota ZlatiborU okviru prekograničnog projekta Razvoj i promocija zdravstvenog turizma u prekograničnom području Bosna i Hercegovina – Srbija (CROSS SPA), organizuje se otvaranje projektom renovirane teretane Specijalne bolnice Čigota i najava novih programa zdravstvenog turizma koji se u toku projekta Cross Spa uvode u turističku ponudu.
Prezentacija će se održati u prostorijama Specijalne bolnice Čigota na Zlatiboru, 26. marta 2014. godine sa početkom u 12 časova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur otpočeo sa radovima na novoj istražnoj bušotini na mineralnom izvoru Snežnik

  • PDF

Novi izvor biće zaštićen od mogućih neželjenih uticajaKrajem februara Specijalna bolnica Merkur je otpočela sa radovima na novoj istražnoj bušotini na mineralnom izvoru Snežnik. Vrednost ove investicije, koju finansira Merkur, je 10 miliona dinara i ima za cilj pronalaženje novog vodonosnog sloja za potrebe snabdevanja ovog izvora i to sa nivoa sa kojih do sada nije crpljena.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Specijalna bolnica Merkur okrenuta savremenom gostu

  • PDF

Sa Konferencije za medije SB MerkurSpecijalna bolnica za lečenje i rehabilitaciju Merkur u Vrnjačkoj Banji, nastupila je samostalno i na ovogodišnjem 36. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu i svojim programima, ali i brojnim ponudama, izazvala veliko interesovanje posetilaca. Već prvog dana Sajma, posebno veliku pažnju medija i interesovanje prisutvih izazvalo je pojavljivanje poznatog glumca Dragana Nikolića, brend lica ove ustanove.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Deveti Festival zdravlja najavljen u Etno domaćinstvu Miljević

  • PDF

Zajednički snimak učesnika konferencije u Etno domaćinstvu Miljević u Starim LedincimaLekar Mirjana Mićović, pedijatar u Domu zdravlja „Stari grad“, organizator je IX Festivala zdravlja Beograd, koji će se 27-28. marta održati u Domu omladine (Makedonska ulica 22). Ovaj festival se održava dva puta godišnje, u martu i septembru, a praksa je da organizatori u cilju njegove promocije i blagovremenog obaveštavanja javnosti, mesec dana pre njegovog održavanja, upriliče izlet za predstavnike medija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Centar za dijagnostiku i lečenje veoma teških kardiovaskularnih bolesnika otvoren u SB Merkur

  • PDF

Otvaranje HISPA centra nova potvrda kvaliteta SB MerekurU Specijalnoj bolnici Merkur u Vrnjačkoj Banji, u sredu, 29. januara 2014. godie, svečano je otvoren Centar za hipertenziju, prevenciju infarkta i šloga (HISPA). Centar je otvorio doc. dr Nebojša Tasić, uz prisustvo direktora SB Merkur mr dr Dejana Stanojevića, pomoćnika direktora za medicinske poslove dr Nade Lazarević Pejović, velikog broja medicinskih radnika i predstavnika medija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur dodelio priznanja najboljim radnicima u 2013. godini

  • PDF

Direktor dr Dejan Stanojević uručuje priznanje Blagoju StojanovićuZaposleni i penzioneri Specijalne bolnice Merkur u Vrnjačkoj Banji sa svojim poslovnim partnerima i predstavnicima medija na prigodnoj proslavi 13. januara, obeležili su završetak stare i početak nove poslovne godine.
Direktor SB Merkur mr dr Dejan Stanojević je u kratkom obraćanju naglasio da je iza ove Ustanove jedna uspešna godina u kojoj je ostvareno više od 180 hiljada noćenja, što predstavlja porast od 40% u odnosu na 2012. godinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pola veka Specijalne bolnice Čigota Zlatibor

  • PDF

Specijalna bolnica Čigota ZlatiborDanom Specijalne bolnice Čigota, 17. decembra 2013. i slavom Svetog Nikole, te izložbom “50 godina Specijalne bolnice Čigota (1964-2014)” postavljenom u aperitiv baru u Čigoti, autorke Mirjane Crnčević, započeto je obeležavanje velikog jubileja - 50 godina postojanja i uspešnog poslovanja Specijalne bolnice Čigota. Fotografije sa izložbe svedoče o važnim događajima vezanim za osnivanje Lečilišta Čigota, nabavke prve medicinske opreme i dolaska prvih pacijenata, kao i o današnjem izgledu Specijalne bolnice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur obeležio svetski dan borbe protiv dijabetesa

  • PDF

Jedna od brojnih predavanja stručnjaka SB MerkurSvetski dan borbe protiv dijabetesa, 14. novembar, obeležen je u Specijalnoj bolnici Merkur u Vrnjačkoj Banji, uz prigodne aktivnosti tokom cele protekle nedelje.
Kao eminentna ustanova koja je proglašena za Nacionalni edukativni centar, Merkur ima ulogu da podiže svest o šećernoj bolesti i na tu temu su održana predavanja u osnovnim i srednjim školama u Vrnjačkoj Banji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Maja Vermezović: Čigota bila i ostala jedinstvena zdravstvena ustanova

  • PDF

Maja VermezovićSpecijalizovano lečilište za hipertireozu, osnovanla je Vlada Srbije još 1964. godine. Izgradnja današnjeg objekta završena je 1978. godine, a mesto na kojem je podignuta izabrano je na osnovu elaborata koji je uradio tim stručnjaka: lekara, klimatologa, arhitekata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com