Wed03222023

Poslednja izmena:11:45:13 AM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM

Zdravstveni turizam

Hrana kao lek - tema nastupa Merkura na prvom Wellness&Spa festivalu

  • PDF

Nastup Merkura obeležio festival u Novom SaduSpecijalna bolnica Merkur, ustanova koja je odavno prepoznala značaj velnes sadržaja, uvrstivši ih u svoje programe zdravlja, učestvovala je na prvom Wellness&Spa festivalu u Srbiji, posvećenog zdravlju i preventivi, održanom 10. oktobra, u Kongresnom centru “Master” Novosadskog sajma.
Na Wellness&Spa Fest-u Merkur se predstavio pod sloganom “Hrana kao lek”, čime je ponovljen nastup koji je priredila u paviljonu Srbije na EXPO-u u Milanu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Čigota u Beogradu i Banjaluci

  • PDF

Vežbama do zdravog životaSpecijalna bolnica za lečenje štitaste žlezde i bolesti metabolizma “Zlatibor” nastavlja sa brojnim aktivnostima i u jesenjm periodu kako bi jednu od najboljih sezona za poslednjih nekoliko godina još poboljšala.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Željko Stakić: Čigota uvek korak ispred

  • PDF

Dr Željko StakićZa više od 50 godina postojanja (1. juna1964. godine pod nazivom Specijalizovano lečilište za hipertireozu, 1978. godine preimenovanog u Zavid za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju oboljenja štitaste žlezde, 1997. prerasta u Institut za štitastu žlezdu i metabolizam), Specijalna bolnica za bolesti štitaste žlezde i metabolizma Zlatibor je zauzela mesto referentne ustanove u oblasti medicine i zdravstvenog turizma, a po spektru delatnosti kojima se bavi, jedinstvena je ne samo na prostoru Srbije, već i šireg okruženja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Čigota - mesto zdravlja, snage, lepote i odmora

  • PDF

Čigota mesto pozitivne energije- U Specijanoj bolnici “Čigota” na Zlatiboru uvek ima nešto novo. Naš tim uvek vodi računa o potrebama svojih korisnika usluga - kaže Maja Vermezović, šef marketinga "Čigote". Ona ističe da je i Čigota program, po kome je ova ustanova poznata poslednjih 25 godina ne samo na domaćem, već i na međunarodnom tržištu, unela izvesne novine u svoje sadržaje. Pored poznatih aktivnosti (dobro izbalansiranog dijetetskog plana, programa fizičkih aktivnostli, stvaranja grupne, pozitivne atmosfere i osnovnog informisanja o značaju pravilne ishrane i rekreacije), uvedeni su i dodatni sadržaji (Hatha Yoga, Zumba Fitness...).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kulturno leto 2015. u Čigoti

  • PDF

Maja VermezovićSpecijalna bolnica "Čigota" Zlatibor - mesto zdravog života, od ove godine, po prvi put organizuje Kulturno leto "Čigota", namenjeno kako svojim gostima, tako i svim posetiocima najposećenije srpske planine. Svi događaji u okviru Kulturnog leta odvijaće se ili u kongresnoj sali, kada su u pitanju predstave, i na terasi snack bara „Čigota“, ili (u slučaju lošeg vremena) u aperitiv baru, kada su u pitanju književne ili pesničke večeri, a ulaz je besplatan.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Čigota javnim časom obeležava Svetski dan joge

  • PDF

U Srbiji i svetu 21. juna biće po prvi put obeležen Međunarodni dan joge, koji su Ujedinjene Nacije (UN) proglasile u decembru 2014.
U slučaju joge, izuzetno obeležje Srbije leži u tome da je joga koja je sama po sebi metod indijske tradicionalne medicine - priznata od strane srpskog zakonodavstva u oblasti zdravlja, što znači da se može praktikovati kao terapeutska metoda u zdravstvenim institucijama.
Pridružite se ČIGOTA TIMU, u nedelju 21.06. 2015. u 12:00h . Biće obeležen Dan joge, a zainteresovani se mogu opustiti uz lagane joga rituale, uživati u čaju i zdravim ČIGOTA zalogajima.
Mesto dešavanja je na ČiGOTA sportskom terenu na otvorenom, a u slučaju lošeg vremena ČIGOTA fitnes sala.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi programi u Specijalnoj bolnici Čigota Zlatibor

  • PDF

Čigota nudi brojne dragocene zdravstvene usluge mladim sportistimaU okviru planiranih projekata, Specijalna bolnica Čigota na Zlatiboru, nudi usluge iz oblasti sportske medicine i sportske traumatologije u perspektivi. Novi programi obuhvataju: Specifični program rada sa svim kategorijama sportista i rekreativcima i u svim uzrasnim kategorijama; Prevenciju i lečenje primenom fizikalne terapije i rehabilitacije - multidisciplinarni pristup; Specifični psiho-fizički oporavak aktivnih sportista i rekreativaca u fazi treninga i takmičenja; Individualni fizikalno-rehabilitacioni tretman aktivnih sportista i rekreativaca u postupku lečenja povreda i oboljenja ( operativno i neoperativno lečenih); Registrovanje i program prevencije kao i fizikalno-rehabilitacioni tretman postojećih deformiteta i deficita opšteg tipa kod sportista dečjeg uzrasta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkurov Mesec Estetike na Sajmu turizma

  • PDF

Deo Merkurove ekipe na ovogodišnjem Sajmu turizmaMerkur je konferencijom za medije, održanoj u Maloj kongresnoj sali, drugog dana Sajma turizma u Beogradu, podsetio prisutne predstavnike medija i učesnike na projekat “Mesec estetike” - jednu od najzanimljivijih i najupečatljivijih kampanja za unapređenje zdravlja i lepote, koju je Specijalna bolnica realizovala sa svojim VIP gostima, partnerima na projektu i medijskim partnerima.
Po opštem utisku svih prisutnih i zadovoljstvu gostiju, projekat Mesec Estetike je uspešno ostvario svoje ciljeve. Upravo VIP gosti Meseca Estetike bili su nosioci konferencije za medije na Sajmu turizma u Beogradu. Oni su govorili o različitim segmentima Centra, počev od individualne ishrane, aparaturnih procedura, fizičke aktivnosti, antiejdžing procedura, iznosivši svoje utiske i postignute rezultate.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bogata i primamljiva ponuda banja i klimatskih mesta na 37. Sajmu turizma

  • PDF

Banja VrdnikNa ovogodišnjem, 37. Sajmu turizma u Beogradu, koji startuje 19. februara i traje četiri dana, uz turističke agencije, organizacije, turoperatore, hotele, planinske centre, gradove, regije i zemlje sa svih kontinenata, tradicionalno će se predstaviti i banjska i klimatska mesta u Srbiji, koja će posetiocima ponuditi aranžmane za predstojeću turističku sezonu po ekskluzivnim, sajamskim cenama. Koliko će takvi popusti iznositi, najbolje je uveriti se na samom Beogradskom sajmu, u hali 4, gde tradicionalno izlažu davaoci ovih zdravstvenih i medicinskih usluga.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mesec estetike u SB Merkur

  • PDF

Detalj sa otvaranjaU Specijalnoj bolnici "Merkur" počeo je program "Mesec estetike". Narednih mesec dana, u periodu od 15. novembra do 15. decembra, više od 30 ličnosti iz javnog života (glumci, pevači, likovni stvaraoci, novinari, voditelji, političari) učestvovaće na ovom programu u Centru medicinske estetike (CME). Cilj programa je promocija zdravih stilova života, unapređenje zdravlja i lepote.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com