Mon05232022

Poslednja izmena:10:34:54 AM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM

Zdravstveni turizam

Čigota javnim časom obeležava Svetski dan joge

  • PDF

U Srbiji i svetu 21. juna biće po prvi put obeležen Međunarodni dan joge, koji su Ujedinjene Nacije (UN) proglasile u decembru 2014.
U slučaju joge, izuzetno obeležje Srbije leži u tome da je joga koja je sama po sebi metod indijske tradicionalne medicine - priznata od strane srpskog zakonodavstva u oblasti zdravlja, što znači da se može praktikovati kao terapeutska metoda u zdravstvenim institucijama.
Pridružite se ČIGOTA TIMU, u nedelju 21.06. 2015. u 12:00h . Biće obeležen Dan joge, a zainteresovani se mogu opustiti uz lagane joga rituale, uživati u čaju i zdravim ČIGOTA zalogajima.
Mesto dešavanja je na ČiGOTA sportskom terenu na otvorenom, a u slučaju lošeg vremena ČIGOTA fitnes sala.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi programi u Specijalnoj bolnici Čigota Zlatibor

  • PDF

Čigota nudi brojne dragocene zdravstvene usluge mladim sportistimaU okviru planiranih projekata, Specijalna bolnica Čigota na Zlatiboru, nudi usluge iz oblasti sportske medicine i sportske traumatologije u perspektivi. Novi programi obuhvataju: Specifični program rada sa svim kategorijama sportista i rekreativcima i u svim uzrasnim kategorijama; Prevenciju i lečenje primenom fizikalne terapije i rehabilitacije - multidisciplinarni pristup; Specifični psiho-fizički oporavak aktivnih sportista i rekreativaca u fazi treninga i takmičenja; Individualni fizikalno-rehabilitacioni tretman aktivnih sportista i rekreativaca u postupku lečenja povreda i oboljenja ( operativno i neoperativno lečenih); Registrovanje i program prevencije kao i fizikalno-rehabilitacioni tretman postojećih deformiteta i deficita opšteg tipa kod sportista dečjeg uzrasta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkurov Mesec Estetike na Sajmu turizma

  • PDF

Deo Merkurove ekipe na ovogodišnjem Sajmu turizmaMerkur je konferencijom za medije, održanoj u Maloj kongresnoj sali, drugog dana Sajma turizma u Beogradu, podsetio prisutne predstavnike medija i učesnike na projekat “Mesec estetike” - jednu od najzanimljivijih i najupečatljivijih kampanja za unapređenje zdravlja i lepote, koju je Specijalna bolnica realizovala sa svojim VIP gostima, partnerima na projektu i medijskim partnerima.
Po opštem utisku svih prisutnih i zadovoljstvu gostiju, projekat Mesec Estetike je uspešno ostvario svoje ciljeve. Upravo VIP gosti Meseca Estetike bili su nosioci konferencije za medije na Sajmu turizma u Beogradu. Oni su govorili o različitim segmentima Centra, počev od individualne ishrane, aparaturnih procedura, fizičke aktivnosti, antiejdžing procedura, iznosivši svoje utiske i postignute rezultate.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bogata i primamljiva ponuda banja i klimatskih mesta na 37. Sajmu turizma

  • PDF

Banja VrdnikNa ovogodišnjem, 37. Sajmu turizma u Beogradu, koji startuje 19. februara i traje četiri dana, uz turističke agencije, organizacije, turoperatore, hotele, planinske centre, gradove, regije i zemlje sa svih kontinenata, tradicionalno će se predstaviti i banjska i klimatska mesta u Srbiji, koja će posetiocima ponuditi aranžmane za predstojeću turističku sezonu po ekskluzivnim, sajamskim cenama. Koliko će takvi popusti iznositi, najbolje je uveriti se na samom Beogradskom sajmu, u hali 4, gde tradicionalno izlažu davaoci ovih zdravstvenih i medicinskih usluga.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mesec estetike u SB Merkur

  • PDF

Detalj sa otvaranjaU Specijalnoj bolnici "Merkur" počeo je program "Mesec estetike". Narednih mesec dana, u periodu od 15. novembra do 15. decembra, više od 30 ličnosti iz javnog života (glumci, pevači, likovni stvaraoci, novinari, voditelji, političari) učestvovaće na ovom programu u Centru medicinske estetike (CME). Cilj programa je promocija zdravih stilova života, unapređenje zdravlja i lepote.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Čigotine broje aktivnosti za goste Zlatibora

  • PDF

Sa aktuelne izložbe slika“A ti ne postojiš nit si postojala;
Rođena u mojoj tišini i čami,
Na suncu mog srca ti si sama sjela:
Jer sve što ljubimo stvorili smo sami.”

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pola veka brige za zdravlje i škola života Specijalne bolnice Čigota

  • PDF

Zoran Ristanović (drugi s leva) na promociji Čigote u BeograduSpecijalna bolnica „Čigota“ na Zlatiboru ove godine obeležava 50 godina postojanja i 25 godina programa „Čigota“. Zoran Zota Ristanović, marketing menadžer, povodom tih jubileja, rekao je da je ove godine “Čigota” obezbedila za sve svoje stalne goste, ali i one buduće, specijalne ponude i nove sadržaje koji će obogatiti predstojeću sezonu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvorena renovirana teretana SB Čigota

  • PDF

Sa večanog otvaranjaU okviru projekta "Razvoj i promocija zdravstvenog turizma u prekograničnom području Bosna i Hercegovina - Srbija", u sredu, 26. marta 2014. godine, svečano je otvarena renovirana teretana. Ovo je, pored najavljenih novih programa zdravstvenog turizma koji se uvode u turističku ponudu, ujedno i odličan uvod u obeležavanje 50 godina uspešnog poslovanja ove zdravstvene ustanove.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Renovirana teretana i novi programi u Čigoti

  • PDF

Specijalna bolnica Čigota ZlatiborU okviru prekograničnog projekta Razvoj i promocija zdravstvenog turizma u prekograničnom području Bosna i Hercegovina – Srbija (CROSS SPA), organizuje se otvaranje projektom renovirane teretane Specijalne bolnice Čigota i najava novih programa zdravstvenog turizma koji se u toku projekta Cross Spa uvode u turističku ponudu.
Prezentacija će se održati u prostorijama Specijalne bolnice Čigota na Zlatiboru, 26. marta 2014. godine sa početkom u 12 časova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur otpočeo sa radovima na novoj istražnoj bušotini na mineralnom izvoru Snežnik

  • PDF

Novi izvor biće zaštićen od mogućih neželjenih uticajaKrajem februara Specijalna bolnica Merkur je otpočela sa radovima na novoj istražnoj bušotini na mineralnom izvoru Snežnik. Vrednost ove investicije, koju finansira Merkur, je 10 miliona dinara i ima za cilj pronalaženje novog vodonosnog sloja za potrebe snabdevanja ovog izvora i to sa nivoa sa kojih do sada nije crpljena.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com