Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA OBELEŽAVANJA

Obeležavanja

SOMBOR U NEDELJU OBELEŽAVA SVETSKI DAN PLESA 2018

  • PDF

Plakat kao pozivnicaKoncert u okviru plesne manifestacije Svetski dan plesa 2018. održaće se u nedelju 29. aprila od 19 časova u sali HKUD Vladimir Nazor (Hrvatski dom).
Svetski dan plesa je plesna manifestacija koja se u Somboru obeležava od 2015. godine na inicijativu tima instruktora pet somobrskih plesnih klubova i grupa koji su se okupili oko zajedničke ideje da se prigodnim koncertom obeleži 29. April - Međunarodni dan plesa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Svečano i humano na Svetosavskoj akademiji u Novom Bečeju

  • PDF

Sa svečane akademije u Novom BečejuProslava praznika u čast jedne od najznačajnijih ličnosti srpske istorije, Svetog Save, prilika je da svake godine iznova izvršimo određenu vrstu duhovne smotre, jer Sveti Sava zadužio je srpski narod u mnogim oblastima, a naročito na polju spomenute duhovnosti, prosvete i, naravno, kulture. Nakon dosta godina u Novom Bečeju je 27. januara organizovana svečana Svetosavska akademija koja je imala i humanitarni karakter, a prikupljenim sredstvima od aukcije slika i dobrotvornih priloga pomoć će biti upućena šestogodišnjem Pavlu Vlaškalinu, Novobečejcu koji boluje od teške i retke autoimune bolesti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Četiri decenije Doma kulture u Novom Bečeju

  • PDF

Sa otvaranja manifestacijeU Domu kulture opštine Novi Bečej, u sredu, 16. 11.2016. godine, proslavljen je jubilej ove ustanove - 40 godina njenog postojanja.
Svečani program započet je govorom aktuelnog direktora Doma kulture, Novice Blažina, o trendovima i budućim planovima ove ustanove, dok se dugogodišnji hroničar i akter kulturnih i sportskih dešavanja u našoj opštini, Stevan Davidović, osvrnuo na istorijski aspekt i značaj njenog postojanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ljubivoju Ršumoviću nagrada Sima Cucić za životno delo

  • PDF

U čast Sime CucićaBanatski kulturni centar (BKC) iz Novog Miloševa 5. novembra organizuje književnu manifestaciju „U čast Sime Cucića“ koja je deo projekta kojim je opština Novi Bečej dobila titulu „Grad u fokusu“. U okviru programa, po 9. put će biti dodeljene nagrade i plakete sa imenom Sime Cucića, rodonačelnika srpske književne kritike književnosti za decu. Ovogodišnja nagrada za životno delo biće dodeljena poznatom piscu za decu, Ljubivoju Ršumoviću.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milenku Pavlovu Maska Laze Telečkog

  • PDF

Sa svečane ceremonije uručenja nagrade„Dani Laze Telečkog“, pozorišna manifestacija u čast srpskog pozorišnog glumca i jednog od najistaknutijih članova Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, rođenog u Kumanu, Laze Telečkog, održana je u njegovom rodnom mestu od 11. do 16. oktobra. Tokom šest dana prikazano je ukupno deset pozorišnih predstava, od kojih su četiri bile namenjene deci.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Završeno 59. Sterijino pozorje, počinju pripreme za 60.

  • PDF

Radost slavodobitnika, glumačke ekipe Novosadskog pozorišta/Ujvideki Szinhaz iz Novog SadProglašavanjem pobednika i uručivanjem nagrada Sterijinog pozorja, 3. juna 2014. godine, na sceni „Jovan Đorđević“, Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, završen je zvanični deo 59. Sterijinog pozorja, koje je započelo otvarajućom besedom glumca Nebojše Dugalića, 26. maja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sve nagrade 59. Sterijinog pozorja

  • PDF

Sa svečane dodele nagradaŽiri 59. Sterijinog pozorja u sastavu: predsednik - Ljuboslav MAJERA, reditelj, članovi - Anđelka NIKOLIĆ, rediteljka, Slobodan TIŠMA, književnik, Nebojša DUGALIĆ, glumac, Boban JEVTIĆ, pozorišni kritičar, video je od 26. maja do 02. juna 2014. devet predstava u Selekciji nacionalne drame i pozorišta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Međunarodna dunavska konferencija o kulturi u Novom Sadu

  • PDF

Gradonačelnik Miloš Vučević poželeo je učesnicima konferencije uspešan rad i prijatan boravak u Novom SaduMeđunarodna Dunavska konferencija o kulturi, koju organizuje Kulturni centar Novog Sada, zajedno sa Evropskom dunavskom akademijom, otvorena je u ponedeljak, 5. maja, u svečanoj sali Master centra Novosadskog sajma. Učesnicima i posetiocima dobrodošlicu je poželeo Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, podsetivši da je prva Dunavska konferencija o kulturi održana u Ulmu, a sada imamo čast i zadovoljstvo da su predstavnici tog grada kod nas, što govori da je ostvarena kvalitetna i trajna saradnja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vladimir Dulović: Nešto novo i nešto staro o Slaviji

  • PDF

Spomenik Dimitriju Tucoviću na SlavijiKoliko poznajemo svoju istoriju?
Turistička agencija „Magelan“ iz Novog Sada je u cilju obeležavanja stogodišnjice početka Prvog svetskog rata, kreirala programe pešačkih i kombi-tura, obilaska značajnih lokaliteta vezanih za ovu temu, jednodnevne izlete obilaska mesta prvih bitaka za vreme velikog rata (Cer i Drina), turu kojom se obilazi Sremski front i veliku turu - Sarajevo, Crna Gora, Albanija, Kajmakčalan, Solun i Zejtinlik, Bitolj, Prokuplje, Niš, Beograd.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatna antena za Montevideo

  • PDF

Dragan Bjelogrlić je jedan od laureataMeđu domaćim igranim serijama prikazanim na malim ekranima tokom protekle godine najbolja je bila “Na putu za Montevideo”, odlučio je žiri 3. Fedisa, Festivala domaćih igranih serija. Priznanja su laureatima uručena u bioskopu “Palas Šumadija”, gde je festival otvorio Dragan Bjelogrlić, a program vodili glumica Nevena Šarčević i Tijana Marković u okviru finalne večeri trećeg Fedisa.
Prethodno je reditelju Dragoslavu Laziću dodeljena Zlatna antena za sveukupan doprinos domaćoj TV produkciji, za seriju iz šezdesetih godina prošlog veka “Muzikanti”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com