Wed03222023

Poslednja izmena:12:00:58 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Turistička ponuda e-bike tura obilaska srednjeg Banata ponuđena rumunskim turistima

  • PDF

Tanja Jakšić i Jaroslav Stevanov            Ideja povezivanja postojećih turističkih proizvoda jednom novom ponudom, koja će objediniti dosadašnje i otvoriti nove mogućnosti razvoja turizma srednjeg Banata - Zrenjanina, bila je tema prezentacije EuroVeloPark Banat, upriličene 02. marta 2023. godine u Temišvaru. Poziv su uputili Tanja Jakšić, master PPP Advisor, Udruženje EuroVeloPark Banat, Zrenjanin i Jaroslav Stevanov, menadžer turizma, licencirani vodič, svojim kolegama, predstavnicima tamošnjih turističkih agencija i medijima iz Temišvara, predstavljanjem plana buduće saradnje sa turistima iz Temišvara, Timiša, regiona Banata, ali i iz cele Rumunije, koji žele na drugačiji način da upoznaju raskošnu ponudu srednjeg Banata, od prirode, kulture, arhitekture do prebogate gastronomije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička avantura kroz opštinu Vršac

  • PDF

Dragana Mitrović sa saradnicima iz Turističke organizacije Vršac            Godine 2027. Vršac će obeležiti šest vekova od prvog pomena imena nalik današnjem - Podvršan, sa prefiksom „pod" (u značenju ispod vrha (brega)), koji se kasnije izgubio, a korenu reči dodat je završetak „šac", te je tako dobio današnje  - VRŠAC (mali vrh) (prema pisanju Kulturnog centra Vršac). Biti na vrhu ili tik uz njega do danas je ostalo opredeljenje Vrščana. Ili navika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Petar Stamenović: Promocija turističkih resursa Deliblatske peščare i južnog Banata

  • PDF

Petar Stamenović            Priroda i vreme, te bogato materijalno i nematerijalno kulturno nasleđe južnog Banata naslonjeno na drugu najdužu evropsku reku - Dunav, oblikovali su predeo neverovatne lepote - Deliblatsku peščaru. Mozaik zaštićenih područja prirode: Specijalne rezervate prirode „Deliblatska peščara“ koja se prostire na 350km2 i jezero „Kraljevac“, uz zaštićeno kulturno nasleđe: arheološke lokalitete i nalazišta, tvrđave, manastire... i kulturne vrednosti novijeg datuma, gastronomiju i vina s peska, u funkciji su pružanja autentičnog, raznovrsnog i raznorodnog užitka južnog Banata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jovana Morača: Neočekivani susret sa opštinom Temerin

  • PDF

Jovana Morača         - Turizam je privredna grana koja sve povezuje. Lep je osećaj imati kolege koje su dugo godina u turizmu i uigran su tim na koji mogu da se oslonim. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama nastaviti da unapređujemo turizam naše opštine - kaže Jovana Morača, novi direktor Turističke organizacije opštine Temerin (TOOT).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ravničarenje ili odmor u Vojvodini uz hranu, vino i još po nešto

  • PDF

Zajedno dočarana magija vinorodne Vojvodine            Kakva i koja će vina gosti koji posete Vojvodinu da degustiraju za vreme svog odmora, mogli su da odaberu na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, održanom od 23 - 26. februara, gde je svoje proizvode predstavilo 20 vinarija, članica Udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla „SREM -  FRUŠKA GORA“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvođansko veče u Ambasadi Republike Srbije u Budimpešti

  • PDF

Razgovori u ambasadi o daljem unapređenju saradnje: N.E. Ivan Tordorov, dr Nataša Pavlović i Boško Vučurević            Povodom učešća na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Budimpešti UTAZAS 2023, u periodu od 23 - 26. februara 2023. godine, gde su, u organizaciji Turističke organizacije Vojvodine (TOV) i Privredne komore Vojvodine (PKV) dvadestak turističkoj i ugostiteljskih preduzeća, privrednih subjekata reprezentovali turističku ponudu Pokrajine, Ambasada Republike Srbije se po četvrti put pokazala dobrim domaćinom priredivši Vojvođansko veče. Upriličeno u subotu 25. februara bilo je veoma posećeno, a među mnogobrojnim zvanicama iz Mađarske, Srbije i drugih zemalja, bio je značajan broj turističkih novinara zainteresovanih za popularizaciju turističkih destinacija u Vojvodini i Srbiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Saša Maksimović: Preporod jedne male opštine u turističkog giganta

  • PDF

Saša Maksimović            Prepoznavanje prirodnih i kulturnih resursa i nasleđa kroz spektar razvojnih mogućnosti, definisanjem i analizaranjem potreba turista u stvaranju turističkog proizvoda, u krugovima turističkih poslenika i svih koji su na bilo koji način bili vezani za razvoj ove privredne grane u opštini Novi Bečej, započelo je jasno definisanjem strategije razvoja i sagledivosti cilja od zametka same ideje. Turistički Novi Bečej, opština sa četiri naselja, danas nudi „Jedinstveno iskustvo koje morate doživeti“, a koje se odnosi na prirodna i kulturna dobra, atrakcije, jedinstvenosti, vredne artefakte i dostignuća savremenog doba.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dobre vesti sa Sajma turizma u Budimpešti

  • PDF

Ekipa TO Vojvodine - Jasmina Perišić, Milica Šušnjić i Jelena Malešev, odradila dobar posao na Sajmu u Budimpešti            - Zbog velikog značaja mađarskih turista za turizam Vojvodine i Srbije u celini, trudili smo se da iskoristimo priliku i našu turističku ponudu predstavimo na što je moguće atraktivniji i kvalitetniji način - rekla je Milica Šušnjić iz Turističke organizacije Vojvodine (TOV), na Sajmu turizma u Budimešti - UTAZAS 2023, održanog u intervalu od 23 - 26. februara 2023. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Šetnja Somborom na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu i Budimpešti

  • PDF

Svi vole Sombor            Turistička organizacija grada Sombora u saradnji sa Turističkom organizacijom Vojvodine učestvovala je na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu u periodu od 23. do 26. februara 2023. godine. Na zajedničkom štandu Turističke organizacije Vojvodine, predstavile su se turističke organizacije opština Kovin, Bele Crkve, Bečeja, Bača, Bačke Palanke, Bačke Topole, Odžaka, Stare Pazove, Žitišta, Nove Crnje, Bačkog Petrovca, Iriga, kao i grada Sombora i Sremske Mitrovice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vodeći turoperatori iz Kine posetili Novi Sad

  • PDF

Novi Sad sve interesantniji kuneskim turistima            Dan uoči 44. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, Grad Novi Sad i Turistička organizacija grada Novog Sada su bili domaćini gostima iz Narodne Republike Kine, zemlje koja je bila partner ovogodišnjeg sajma. Na čelu delegacije su bili direktori dve vodeće kineske turističke korporacije - „Caissa Group“ i „U-tour Group“. „Caissa Group“ u svojim programima pokriva preko 100 država sveta sa preko 8.000 turističkih proizvoda, a opslužuje klijente u preko 40 podružnica u Kini. „U-tour Group“ opslužuje kupce putem mreže od približno 2.000 agenata, kao i 50 podružnica u najmnogoljudnijoj zemlji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com