Sun12032023

Poslednja izmena:08:03:58 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Knjaževačka letnje-zimska rapsodija

  • PDF

Jelena Kinđer, direktorka Turističke organizacije opštine Knjaževac    U vreme Rimljana Timacum Minus, Osmanlije ga prekrstiše u Gurgusovac, današnje ime - Knjaževac, „grad na sedam mostova“ dobio je јаnuara 1859., u čast Knjaza Miloša Obrenovića, koji je naredio paljenje zloglasne Gurgusovačke kule, tzv. „Srpske Bastilje“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Malo poznato prelepo mesto ne malih turističkih potencijala

  • PDF

Jasna Jović, direktorka Turističke organizacije opštine Malo Crniće     Malo Crniće je naselje i sedište istoimene opštine, u Braničevskom okrugu. Opština obuhvata 19 naselja i 11.500 stanovnika. Nalazi se na tranzitu centralne i istočne Srbije, obuhvata dolinu srednjeg i gornjeg toka Mlave, koja se širi u plodnu Stišku ravnicu, centralni deo opštinske teritorije. Ovo je izrazito poljoprivredni kraj u kojem čak 84,6% ukupne površine čini obradivo zemljište.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Lepota grada u kojem istorija i dalje živi

  • PDF

Dragan Novaković, Turistička organizacija Pirot    Tures, Kvimedava, Pirgos, Šećir Koj, kako se Pirot kroz istoriju zvao, sa jedinstvenim i brojnim kulturno-istorijskim nasleđem, pravi je mamac za goste. Vojno utvrđenje - Tvrđava Kale (Momčilov grad iz druge polovine XIV veka) se stalno popravlja, zanavlja i iz godine u godinu je starija i sve lepša, privlačnija za turiste.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zimski odmor u Banatu

  • PDF

Saša Dujin, direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej         - Korektan odnos organizatora Sajma turizma i seoskog turizma u Kragujevcu prema nama i svim učesnicima, kao i ispunjavanje svih dogovorenih uslova, odredio je naše prisustvo na ovom događaju - istakao je Saša Dujin, direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej, obrazlažući atraktivan nastup novobečejskog tima turističkih radnika i na ovogodišnjem, XIV Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Značaj Međunarodnog sajma turizma i Sajma seoskog turizma u Kragujevcu

  • PDF

Bojan Pavlović, direktor Gradske turističke organizacije Kragujevac            Međunarodni sajam turizma i Sajam seoskog turizma u Kragujevcu, ove godine od 23 - 25. novembra, događaj je na koji i turistički radnici i posetioci vole da dođu. Ovaj, XIV po redu Sajam turizma i seoskog turizma, uz sajam zimnice, osim po odličnoj organizaciji, biće upamćen po zanimljivom i „banatskim ukusima“ oplemenjenom nastupu Turističke organizacije opštine Novi Bečej, predstavljanju jedinstvenih produktera iz Aranđelovca i Topole, ovoga puta na zajedničkom štandu, takođe sofisticiranom predstavljanju vina Udruženja vinara Šumadije i Udruženja Šumadijska rakija na štandu domaćina, zapaženim nastupima TO drugih gradova i seoskih područja iz svih krajeva Srbije, BiH i Republike Srpske, Crne Gore i predstavnika banja iz Mađarske, kao i svim ostalim turističkim subjektima koji su ovaj događaj učinili dovoljno privlačnim da tokom tri kišna i hladna dana privuku posetioce.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Osetite duh Zimske fantazije u Novom Sadu!

  • PDF

Najava Zimske fantazije fotografijama Aleksandra Milutinovića    Novogodišnji i božićni praznici predstavljaju vreme radosti, sreće, darivanja, ali i kraćih putovanja. Novi Sad već tradicionalno, u praznični duh ulazi početkom decembra kada se centralne gradske ulice pretvaraju u bajkovite predele okićene dekorativnim lampicama. Baš kao iz božićnih filmova i „Srpska Atina“ predstavlja nezaobilazno mesto za kreiranje fotografskih uspomena.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Gradski park - duša Vršca

  • PDF

Naši vodiči kroz svet Gradskog parka: Milena Maksimović i Jasna Živković    Za razliku od ustaljene floskule da su „parkovi pluća grada“, za Vrščane je njihov Gradski park mnogo više. On je i njihova duša, nastao davno pre no što je Vršac proglašen gradom, kada je brojao svega 50-tak kuća, ako i toliko, a proslavile su ga „bele drvene klupe pergole“ ovekovečene u pesmama najvećeg vršačkog (možda i srpskog) poete Vaska Pope, na kojima su mladi Vrščani tražili inspiraciju, upoznavali se, voleli i zaklinjali na večnu ljubav. To je jedan od razloga zašto je Vršac, uz status grada vetra i vina, postao i grad ljubavi (ne mora tim redom).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Značaj bezbednosti za turističku privredu

  • PDF

Dr Nataša Pavlović, direktor TO Vojvodina, na panelu o korporativnoj bezbednosti u turizmu    Deveta Međunarodna stručna konferencija Srpske asocijacije menadžera korporativne bezbednosti (SAMKB) pod nazivom „Dani korporativne bezbednosti 2023“ održana je 13. i 14. novembra u Hotel Mövenpick Resorts & Spa Fruške Terme, najposećenijoj spa&wellness destinaciji ove vrste kod nas.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Branislav Кnežević: Timskim radom do uspešnih rezultata

  • PDF

Branislav Knežević, direktor TONS-a            Prva asocijacija na ovaj period jesu ogromna privilegija i čast da vodim Turističku organizaciju Grada Novog Sada. To je zaista velika stvar i verujem da sam uspeo da u velikoj meri iskoristim to vreme, da sa svojim timom uradimo prave stvari.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

15 godina rada na razvoju i promociji turizma Novog Sada

  • PDF

Tim Turističke organizacije grada Novog Sada            Novi Sad sa okolinom ima jednu od najsadržajnijih ponuda u našoj zemlji, kao što su: staro gradsko jezgro, Petrovaradinska tvrđava, Dunav, Fruška gora sa izletištima, manastirima, vinarijama, planinarskim stazama, rezervatima prirode. Veliku celinu, koju je potrebno konstantno unapređivati, nadopunjuje bogata gastronomska ponuda sa salašima, čardama i restoranima, brojnim manifestacijama i kulturnim događajima. U tom smislu, sa ciljem razvoja destinacije izuzetno je važna strategija grada i uključenost svih gradskih preduzeća i ustanova, kao i udruženja građana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com