Tue09282021

Poslednja izmena:09:30:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Iskorišćene i prokockane šanse turističke privrede u vreme pandemije

  • PDF

Borislav Despotović            Obeležavanje Svetskog dana turizma (27. septembra) ove godine je bilo usmereno na oporavak ove privredne grane, jedne od najviše pogođenih u prethodnom periodu, ali i njegovoj budućnosti. U svečanoj sali Privredne komore Vojvodine (PKV), održana je Konferencija na kojoj se raspravljalo, između ostalog i na temu „Turizam, potencijal i šanse koje je donela pandemija“. Moderator ovog panela bio je Borislav Despotović, novinar i urednik na Radio televiziji Vojvodina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TONS odabrao najlepše radove nagradnog literarnog konkursa

  • PDF

Novi Sad, insciracija tekstopiscima, učesnicima konkursa TONS-a            Više od 80 učesnika poslalo je preko 100 svojih tekstova, tokom trajanja nagradnog literarnog konkursa „Novi Sad - harmonija koja inspiriše - zapisi i doživljaji Novog Sada“.
            Tekstovi učesnika uglavnom su inspirisani omiljenim mestima, pejzažima i raznim lokalitetima u Novom Sadu i okolini, lokalnim specijalitetima i domaćim vinima. Najveći broj radova prikazuje impresije koje posetioci i sugrađani gaje prema Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvođanski ručak promovisan na Poljoprivrednom sajmu

  • PDF

Sa promocije na štandu Turističke organizacije Vojvodine na Novosadskom sajmu            Ekskluzivna promocija kampanje pod nazivom „Vojvođanski ručak“, koja se sprovodi u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam i Privrednom komorom Vojvodine, održana je u ponedeljak, 20. septembra u okviru izložbenog prostora Turističke organizacije Vojvodine, u hali 1 Novosadskog sajma, na ovogodišnjem 88. Poljoprivrednom sajmu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Inđija na putu ka turističkom centru Vojvodine

  • PDF

Direktor TOO Inđija Milan Bogojević (levo) sa prijateljima, zadovoljan ovogodišnjim Beška Festom            Dan vojvođansko-bavarske kulture „Beška Fest 2021“ održan je prvog vikenda septembra na sportskom terenu u centru Beške. Osim promocije domaćih gastro specijaliteta i proizvoda etno radionica, predstavili su se proizvođači vina i piva, svi iz opštine Inđija. Najživopisnije je bilo na bini, gde su lokalna kulturno-umetnička društva, pevačke grupe i folklorni ansambli demonstitali lepotu pesme i igre iz svih krajeva Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Velikogospojinski dani 2021 iz prve ruke, ukratko

  • PDF

Saša Dujin sa koleginicom Mirjanom Pandurević            U nedelju, 29. avgusta, XXVII defileom paradnih zaprega, završena je ovogodišnja manifestacija „Velikogospojinski dani“ u Novom Bečeju. Prošle godine njeno održavanje je sprečila epidemiološka situacija, ove je dosta toga „pomereno“ zbog vremena, nalik kasnojesenjem više nego letnjem.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kuvanje riblje čorbe na lancu - na muci se poznaju junaci

  • PDF

Zajednički snimak učesnika ovogodišnjeg takmičenja u Novom Bečeju            Petak jutro, na Dan Uspenja Presvete Bogorodice 27. avgust - dan kada je ove godine, osim Ulice zanatskog piva, kojom se najavljuje manifestacija, započela Gospojina 2021, padala je kiša. To nije smetalo izlagačima na štandovima Etno bazara prepunim predmetima iz malih kućnih radnionica za zauzmu svoja mesta, a ponuđači pljeskavica, kobasica, tradicionalnih slasnih kurtoša..., zadovoljno trljaju ruke. U dvorištu Narodne biblioteke Avlija zabavlija je okupila decu, a plato kraj Tise bio je spreman da dočeka goste Velikogospojinskog Poljofesta. Tačno po rasporedu krenula je i svečana Velikogospojinska litija u hramz Svetog Nikolaja Mirilikijskog kraj Tise.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Put u Ečku

  • PDF

Ervin Gazdag živa legenda Ečke            Maleno mesto Ečka, sa oko 4.000 stanovnika i 21. nacijom, koje je egzistiralo u 14 država, a da je ostalo na istom mestu, zbog blizine Zrenjanina, a pre svega svojoj atraktivnosti, često je odredište turista. Od Zrenjanina, Ečka je udaljena sedam kilometara, ali je zrenjaninskom industrijskom zonom zapravo spojena.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zrenjanin iz ptičje perspektive

  • PDF

Izuzetno interesovanje za obilazak grada turističkim autobusom            Samo za ovu priliku dabl-deker autobusom posetioci „Dana piva“ u Zrenjaninu imali su priliku da vide jedan drugačiji, manje poznat Zrenjanin. Ruku na srce, teško je odoleti brojnim programima, i izmaći se na nekoliko sati obilazeći okolinu. To se uvek ostavlja za neki drugi put. Međutim, zahvaljujući vremenskim uslovima koji nisu bili idealni, u avanturu upoznavanja sa manje poznatim delovima grada, poveli su iskusni Jaroslav Stevanov i Vojislav Cvejić, iz TOG Zrenjanin grupe turista.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dani piva Zrenjanin ili kako se na kvalitetan način suprotstaviti vremenu

  • PDF

Vojislav Cvijić - Odavde je sve krenulo            Organizacija nekog događaja je ozbiljna stvar. Još je više komplikuju propisi usled vanredne situacije, a vremenski uslovi, na koje je nemoguće uticati, a ni predvideti ih u vreme njihovog stavljanja u kalendar godišnjih događaja, umeju da poremete planirano. Sa svim tim otežavajućim okolnostima suočili su se ove godine organizatori „Dana piva“, brend manifestacije grada Zrenjanina, održane pod sloganom „Duplo punoletstvo“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pogledajte novosti u osmom izdanju elektronskih novina TO Zlatibor

  • PDF

Zlatibor uvek interesantan            Turistička organizacija Zlatibor objavila je osmo izdanje Elektronskih novina. U uvodniku novog, avgustovskog broja  direktoka JP „Gold gondola" Zlatibor, Bojana Božanić, sumira rezultate rada najpoznatije turističke atrakcije Zlatibora u prvih sedam meseci od puštanja u rad.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com