Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Trebinje - novi izazov, nova avantura

  • PDF

Bojan Vučurević         - Mi, Hercegovci, uvek mislimo o sebi sve najbolje i da smo nešto mnogo veliki i jaki, ali i dalje na turističkom tržištu regiona nedovoljno vidljivi. Trebinje ima odlike mirnog grada, dobrih domaćina, kvalitetnog odmora koji ne podrazumeva gužvu, galamu, glasnu muziku. Žitelji žele da sačuvaju duh malog grada u kojem ljudi uživaju, odmaraju se i provode kvalitetno vreme - obratio se prisutnima Bojan Vučurević, načelnik Odjeljenja za turizam, zaštitu životne sredine i preduzetništvo, na Kongresu ruralnog turizma Vojvodine, održanom 5. i 6.jula u Hotelu „Villa Breg“ u Vršcu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hercegovačka kuća hvale vredna

  • PDF

Veselin Dutina            Veselin Dutina, direktor „Agrarnog fonda" najzaslužniji je da se kreiranje brenda „Hercegovačka kuća“, nastalog 2016. kao želja lokalne vlasti da podrži male poljoprivredne proizvođače da zbog ograničenog obima proizvodnje ostaju bez mogućnosti da apliciraju na konkurse Ministarstva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uspešno realizovana kampanja „Budi ambasador Novog Sada - upoznaj i promoviši svoj grad“

  • PDF

Još jedna dobra kampanja TOS-a u svrhu promocije grada            Turistička organizacija Grada Novog Sada pokrenula je ove godine kampanju „Budi ambasador Novog Sada - upoznaj i promoviši svoj grad“ koja je trajala od 20. aprila do 20. juna. Kampanja je bila usmerenu ka svima koji vole Novi Sad i koji ga promovišu gde kod da otputuju, a realizovana je kroz dva pravca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kompleks Staro jezero - park i sportsko-rekreativna zona u centru grada

  • PDF

Jasmina Milankov, direktorica TOG Kikinda, predstavila je biser grada            „Štefančeva bara“, kolokvijalno „Staro jezero“, vodeno-travni kompleks površine 5,1 ha, na 500 m od Gradskog trga, ostatak je nekadašnje rečice Galacke koja je, kao pritoka reke Moriš, proticala kroz Кikindu. Nakon velikih poplava u Banatu (XIX vek), podizani su nasipi čime je Galacki, odsečenoj od Moriša, blokiran dotok vode, i reka je postala ponornica. Šezdesetih godina XX veka kompleks „Staro jezero“ sa četiri bazena, do tada omiljeno gradsko kupalište, kao i izgradnja obližnjeg Sportsko centra „Jezero“ 1978., dovelo je do njegovog gašenja. Poslednjih 15 godina, gradska samouprava intenzivno radi na revitalizaciji ove prirodne celine, pa su veliki i olimpijski bazen sa vodoskocima i kružnim stazama postali središte šetačke zone, a travnate površine pretvoreni u mesta za igre loptom, fizbija, badmintona, mesto odmora, rekreacije, razonode.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi obrasci razvoja turističke privrede

  • PDF

Obraćanje dr Nataše Pavlović            Poslednju deceniju rada Turističke organizacije Vojvodine (TOV) obeležio je značajan iskorak iz klasičnih okvira promocije u pravcu implementiranja novih trendova u turizmu kroz razvoj određenih segmenata. Od uloge suorganizatora brojnih turističkih manifestacija do organizatora novih, poput nesvakidašnje, i na našim prostorima jedinstvene „šetnje“ - Fruška Walk&Wine, ustanovljene prošle godine, koja je na prečac osvojila naklonost ljubitelja prirode i vina demonstrirajući model rekreativno-vinskog, kulturno i istorijskog doživljaja uz druženje i izdašnu i ukusnu sremačku gastronomiju. Uz to TOV je jedina turistička organizacija u zemlji koja se bavi projektima prekogranične saradnje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pozvani ste na vožnju katamaranom na Jegrički u Žablju

  • PDF

Avantura Katamaranom - atrakcija koju morate doživeti            Turistička organizacija opštine Žabalj nastavlja da donosi inovacije i uzbuđenje u lokalnu turističku ponudu, što potvrđuje njihova najnovija inicijativa - prvo krstarenje Jegričkom novim katamaranom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kikinda je mesto koje ume da iznenadi

  • PDF

deo tima Turističke organizacije Grada Kikinde            Za Miroslava Antića, pesnika, režisera, boema, genija rođenog u Mokrinu (13km od Kikinde) koji je obišao ceo svet, grad Kikinda je bio i ostao najveći na svetu. Sve one koji spore ovu pesnikovu tvrdnju treba podsetiti da je Kikinda najveći zimovnik na svetu za sove ušare, a centar grada zaštićen je kao njihovo stanište; da su u glinokopu fabrike „Toza Marković“ 1996. pronađeni fosilni ostaci golemog mamuta - KIKE, koja je takođe postala simbolom grada. Ono po čemu se Kikinda poznaje na prvu su LUDAJE, ogromne bundeve specijalnog semena, izuzetno zahtevne za uzgajanje i negu, razmažene i predivne, koje Kikinđani pripremaju na nebrojano načina za jelo, ali i u kozmetici, proizvodnji piva i dr. Ako je toliko toga u gradu golemo, ogromno, onda i on mora biti toliki.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Fruškogorska vinska šetnja Fruška Walk & Wine 2024 opravdala očekivanja

  • PDF

Sa otvaranja manifestacije na Ribarskom trgu u Irigu            Druga po redu Fruškogorska vinska šetnja „Fruška Walk & Wine 2024“, uspešno je realizovana u Irigu 09. juna, ove godine. Svečano otvaranje manifestacije održano je na Ribarskom trgu u Irigu, uz prisustvo brojnih predstavnika medija. Učesnicima šetnje su se obratili direktorica Turističke organizacije Vojvodine dr Nataša Pavlović, predsednik Opštine Irig Tihomir Stojaković i pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

KONGRES RURALNOG TURIZMA VOJVODINE - RAZVOJ I INOVACIJA U SEOSKIM PODRUČJIMA

  • PDF

Detalj sa kongresa u hotelu Termal u Vrdniku            Prvi Kongres ruralnog turizma Vojvodine održan je 30. i 31. maja u hotelu Termal u Vrdniku, u organizaciji Turističke organizacije Vojvodine i Centra za ruralni razvoj Vojvodine, a uz podršku Ministarstva turizma i omladine, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Garancijskog fonda APV, Razvojnog fonda APV, Smarter AoE i uz medijsku podršku „Dnevnika“. Održan u idiličnom ruralnom okruženju, kongres je bio prilika za dijalog, razmenu ideja i povezivanje različitih privrednih subjekata. Događaj je bio ne samo platforma za razmenu iskustava, već i prilika za jačanje partnerstava između javnog i privatnog sektora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Nataša Pavlović: Preporod vojvođanskog turizma je počeo

  • PDF

Dr Nataša Pavlović, direktorica Turističke organizacije Vojvodine            Svake godine Privredna komora Vojvodine (PKV) dodeljuje priznanje KAPIJA USPEHA najboljima za postignuti kvalitet usluga u različitim kategorijama ugostiteljsko turističkih delatnosti, najboljim promoterima turističkih potencijala Vojvodine koji doprinose oblikovanju vojvođanskih turističkih vrednosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com