Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Novi Sad uz Gorana Bregovića dočekuje Pravoslavnu 2016.

  • PDF

Gradski trg u Novom SaduNovosađani će imati priliku da po četvrti put Pravoslavnu 2016. godinu dočekaju na centralnom gradskom trgu uz raznovrstan muzički program i vatromet u ponoć. Za Novu godinu koja se obeležava po Julijanskom kalendaru u noći 13. januara, dolazi Goran Bregović, jedan od istaknutijih muzičara na svetskoj muzičkoj sceni.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TOB celodnevni program proslave pravoslavne Nove godine posvećuje deci

  • PDF

Beograd ovih danaTuristička organizacija Beograda najavila je da će proslava pravoslavne Nove godine u Beogradu biti organizovana na Trgu bajki (UK “Vuk”), a celodnevni program biće posvećen deci.
U kućici ispred Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“ u 12 časova će biti održana dečija radionica pisanja novogodišnjih čestitki, u organizaciji Udruženja samohranih roditelja i dece i sa invaliditetom „Plava školjka“. Kroz radionicu, mališani će imati prilike da nauče kako su se nekada pisale novogodišnje čestitke, a unutrašnjost kućice će biti obložena tekstovima čestitki.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srbija se predstavlja na sajmu turizma u Utrehtu

  • PDF

Srbija ima čime da se ponosiTuristička organizacija Srbije predstaviće turističku ponudu naše zemlje na sajmu turizma Vakantiebeurs koji se održava u Utrehtu, Holandija, od 12. do 17. januara 2016. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nataša Stanković pobednica konkursa Zima prija svima

  • PDF

Pozivnica Nataše Stanković“Vodim te gde niko pre nije,
spakuj sanke, poonesi i skije,
da otkrijemo lepotu što krije
Stara planina, kraljica Srbije.”

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kampanja Turističke organizacije Novog Sada – pun pogodak

  • PDF

Sa jedne od promocija Novog SadaTuristička organizacija Grada Novog Sada je tokom decembra realizovala je kampanju "U iščekivanju 2016.", kroz koju je promovisala turisitičku ponudu Novog Sada i sve događaje i manifestacije koji se dešavaju u gradu i okolini, sa naglaskom na one koji su negovali kulturu, tradiciju i praznični duh. Tokom kampanje je predstavljena turistička ponuda Novog Sada na Međunarodnim sajmovima turizma u zemlji i inostranstvu (u Kragujevcu i Varšavi), a posebna pažnja je bila na kampanji putem 6 radio stanica i putem društvenih medija.
Deo kampanje "U iščekivanju 2016." je Turistička organizacija Grada Novog Sada sprovela u saradnji sa hostelima “Kutak” i “City” i hotelom “Vigor”, sa ciljem promovisanja dočeka Nove godine u Novom Sadu u zemlji i regionu, dok se kulminacija desila 24. decembra, kada su objavljeni rezultati foto konkursa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novogodišnji rekord u restoranu Šešir moj

  • PDF

Vlada IlićDa je Srbija tokom minule godine, a naročito za doček Nove, 2016. godine, bila SVET U MALOM, potvrđuje i vest koja nam stiže iz Beograda.
Naime, gospodin Vlada Ilić, osnivač restorana "Šešir moj", Skadarska 21, Beograd, Srbija, obavestio je predstavnike medija da je u svojoj višedecenijskoj tradiciji i radu gostoljublja u Skadarliji, najpoznatiji beogradski restoran za Novogodišnje praznike, ove godine postigao rekord u dolasku inostranih gostiju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Porast broja turista u Srbiji

  • PDF

Beograd, omiljena destinacija stranih turistaPremа podаcimа Republičkog zаvodа zа stаtistiku, u periodu jаnuаr-novembаr 2015. godine u Republici Srbiji borаvilo je ukupno 2,260.243 turistа (Beograd 710.815, Novi Sad 129.409, Banjska mesta 403.156, Planinska mesta 411.544, Ostala turistčka mesta 509.900 i Ostala mesta 95.419), što je zа 11 % više u odnosu nа period jаnuаr-novembаr 2014. godine, od čegа je domаćih bilo 1,214.407 (12 % više), što čini 54 % od ukupnog brojа gostiju, а inostrаnih 1,045.836 (+ 10 %), odnosno 46 % od ukupnog brojа gostiju. Ovi podаci ne obuhvаtаju podаtke zа teritoriju AP Kosovo i Metohijа.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Renata Pindžo: Srbija, izuzetna destinacija

  • PDF

Renata PindžoStalne medijske promocije na najvećim evropskim i svetskim turističkim manifestacijama, odlazak na sajmove u okruženju, kao i dovođenje stranih novinara, u velikoj meri su doprinele da Srbija postane sve interesantnija destinacija i da bude uvrštena u evropskih top 10, da posle Knjaževca lane i Pirot ove godine bude uvršten u Izuzetnu destinaciju Evrope. Priznanja stižu ne samo zbog čarobne prirode, kulturnih i istorijskih sadržaja, već i zbog tradicionalnog srpskog gostoprimstva i gastronomije, na čemu treba još dosta raditi, pogotovo na definisanju i brendiranju autentične ponude srpskih jela.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ljubinko Milenković o rekordnoj turističkoj sezoni Sokobanje

  • PDF

Ljubinko MilenkovićOva 2015. godine za Sokobanju, kada je u pitanju turistički promet i broj ostvarenih noćenja, koji je bio preko milion, smatra se rekordnom u poslednjih 30 godina.
- Sokobanja je kompletirala turističku ponudu izgradnjom aqua parka u okviru Sportsko-rekreativnog centra Podina, i konkurentnost ju je izdvojila od ostalih banja i turističkih mesta u Srbiji. Sokobanja bukvalno poseduje sve što jedno kontinentalno turističko mesto može da ima – rekao je direktor Organizacije za turizam i kulturu Sokobanje, gospodin Ljubinko Milenković.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jelena Sujković: Kampanja Moja Srbija i angažovanje TO doprineli afirmaciji Aranđelovca

  • PDF

 Jelena SujkovićBukovička banja Aranđelovac je jedna od osam kraljevskih banja u Srbiji. U njoj su tokom istorije predah nalazili i Obrenovići i Karađorđevići, a knez Mihailo je na njen razvoj ostavio najsnažniji pečet: dovršio izgradnju letnjikovca „Starog zdanja“, zasadio platane u jednom od najlepših parkova u bivšoj Jugoslaviji, koji se danas prostire na blizu 22 hektara. Od 1966. godine ovaj park je postao mesto najveće zbirke skuptura u slobodnom prostoru. Od sedamdesetih godina XIX veka, pa do početka Prvog svetskog rata, Bukovička banja je zadržala ugled najprestižnije banje u Srbiji. Atraktivnosti grada doprinosi Bukulja (696 mnv), sa čijeg vrha i 19 metara visokog vidikovca, može da se, kao na dlanu, vidi ceo Aranđelovac.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com