Fri06052020

Poslednja izmena:10:29:18 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Aleksandar Seničić: Turistički radnici u niskom startu očekuju otvaranje letnje sezone

  • PDF

Obraćanje Aleksandra Seničića u Privrednoj komori Vojvodine            Na sastanku vojvođanskih turističkih agencija 22. maja, uz učešće Privredne komore Vojvodine (PKV) - Grupacije za turizam i ugostiteljstvo i Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije -YUTA, bilo je reči o uslovima otvaranja predstojeće turističke sezone i ublažavanju posledica vanrednih okolnosti reflektovanih na turistički sektor.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

POZVANI STE U OBILAZAK SPECIJALNOG REZERVATA PRIRODE GORNJE PODUNAVLJE

  • PDF

Čarolija rezervata            Javno preduzeće „Vojvodinašume“, Petrovaradin, koje gazduje Evropskim amazonom - Specijalnim rezervatom prirode „Gornje Podunavlje“, poziva zainteresovane da posete ovu jedinstvenu destinaciju kroz programe za individualne posete i manje grupe.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

UŽIVAJTE U ČAROLIJI RURALNIH PROSTORA VOJVODINE

  • PDF

            Ne morate da budete mađioničari da biste doživeli pravu magiju, dovoljno je da krenete put seoskih područja Vojvodine i prepustite se gostoprimstvu srdačnih vojvođanskih domaćina. Naime ova pitoma ravnica i njena seoska domaćinstva pružiće vam nezaboravne doživljaje, a vaše je samo da se prepustite njenim čarima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TONS U KAMPANJI NOVI SAD IZ SVOJE KUĆE

  • PDF

Pogleda na Palatu Vojvođanske banke i zgradu Filozofskog fakulteta            U trenutku kada su bili prinuđeni da otkažu neka svoja unapred planirana putovanja i predviđene promocije, Turistička organizacija Grada Novog Sada je krenula da razmišlja o nekim budućim, ali i da pratioce na društvenim mrežama bolje upozna sa svojim gradom. Kako bi u tome pomogli, TONS je pripremio svojevrsne priče o Novom Sadu i Petrovaradinskoj tvrđavi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sačuvamo radna mesta ljudi zaposlenih u turizmu

  • PDF

Apel turističkih radnika Srbije            Obaveštavamo vas da smo zbog novonastale situacije primorani da otkažemo sva putovanja koja su planirana do 15. maja, odnosno do okončanja vanrednog stanja. Za putovanja planirana posle ovog datuma ćemo se ponašati u skladu sa razvojem situacije i uputstvima koja budemo dobijali od nadležnih organa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dva veka Kremanskog proročanstva, reči iz budućnosti koje golicaju maštu

  • PDF

Dragan M. Pjević            Čovek sa vizijom Kremana kao turističke destinacije Dragan M. Pjević, mašinski inženjer, vlasnik Turističke agencije „Kremna“, godinama se bavi popularizacijom Kremanskog proročanstva u turističke svrhe, jedinstvenom vrstom turizma na našem prostoru.    Među deset referentnih proročanstava u svetu, odmah posle proročanstva francuskog proroka Mišela Nostradamusa (XVI vek)  i drevnog spisa nastalog u kišnim prašumama Perua - Celestinskog proročanstva, nalazi se Kremansko, za koje kažu da je najrazumljivije.         Kremansko proročanstvo se bavi sudbinom države i vladara kojima Kremna pripada, sa porukama od njegovog nastanka u XIX veku, loših po srpske vladarske dinastije, posebno po Josipa Broza, čiji su „pisci“ 70-tih godina prošlog veka prekrojili tekst i prilagodili svojim potrebama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Nataša Pavlović: Uloga turizma u razvoju vinske scene Banata i Vojvodine

  • PDF

Dr Nataša Pavlović (u sredini) sa kolegama iz Turističke organizacije Grada Zrenjanina            U kalendar vinskih manifestacija, uz čuveni vršački „Grožđebal“, „Berbanske dane“ na Paliću, „Župsku berbu“, beogradski „VinoFest“ i „VinoFest“ u Vršcu, „Pudarske dane“ u Irigu, Karlovačku berbu grožđa..., od ove godine upisao se i „Internacionalni banatski festival vina“ u Zrenjaninu, nastavak višegodišnje vinske priče pod nazivom „Najbolje vino Banata“, u okviru kojeg je pored takmičenja u izboru najboljeg belog, roze, crvenog , desertnog i šiler vina, organizovana prodajno-promotivna izložba lokalnih proizvoda, stručna predavanja, uz prigodan kulturno-umetnički program.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Alpha travel otkriva Srbiju turistima iz Mađarske

  • PDF

Sajam UTAZAS 2020 potvrdio da mađarski turisti rado posećuju Srbiju            Putnička agencija Alpha travel SEE DOO iz Subotice, vlasnika Danka Deneša, osnovana decembra 2016. godine, od 2017. godine aktivno se bavi receptivim turizmom, odnosno dovođenjem turista iz Mađarske u Srbiju, pre svega Vojvodinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uređene nove staze u Stopića pećini

  • PDF

Stopića pećina            Stopića pećina bila je najposećeniji turistički lokalitet u Srbiji tokom 2019. godine sa oko 90.000 ostvarenih poseta. Nalazi se na samo 19 km od centra Zlatibora, a tako veliku posećenost duguje prirodi koja je nesebično okitila ovu speleološku lepoticu. Impresivan ulaz, bigrene kade koje predstavljaju pravu geomorfološku retkost u celom svetu i podzemni vodopad učinili su da svake godine na desetine hiljada turista uživa u nesvakidašnjim podzemnim pejzažima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rezervišite vreme za posetu festivalu LiLaLo u Loznici

  • PDF

Plakat kao pozivnica            LiLaLo je muzičko scenski festival koji afirmiše stvaralaštvo mladih, posvećen narodnom običaju lilanje koji je autentičan za grad Loznicu i regiju Podrinje, ove godine biće održan od 10. do 12. jula.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com