Sun02282021

Poslednja izmena:10:31:40 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Novosadske ture iznenađenja povodom Dana grada

  • PDF

Novi Sad            Udruženje turističkih vodiča Novog Sada i Turistička organizacija Grada Novog Sada, povodom rođendana grada Novog Sada koji se obeležava svakog 1. februara od 1748. godine, pozivaju zainteresovane da se u subotu 30. januara i u nedelju 31. januara sa početkom u 12:00 i 14:00 časova, pridruže nekoj od četiri jedinstvene besplatne pešačke ture.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

POSETITE ZRENJANIN

  • PDF

Gradsko jezgro ZrenjaninaMultinacionalna sredina sa četiri jezika i više od dvadeset naroda

Kontinuitet istorijskog razvoja grada još od 1326. godine

Gradsko jezgro s baroknim građevinama i najstarijom pozorišnom salom u zemlji

Dvorac Ečka, eko-etno kompleks „Tiganjica", „Carska Bara” i Belo Blato, reka Tisa

Najpoznatiji manifestacija „Dani piva", poslednje nedelje u avgustu svake godine

Mogućnost đačkog turizma, s edukativnim i sportsko-rekreativnim sadržajima

Mogućnost lova i ribolova na jednom od najgušćih rečnih čvorišta u Evropi

Mogućnost smeštaja u hotelima, hostelima, restorani s nacionalnom kuhinjom

Detaljnije na: https://visitzrenjanin.com/

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Nataša Pavlović: Pandemija nije usporila umrežavanje turističke destinacije Vojvodine

  • PDF

Dr Nataša Pavlović i dr Nenad Ivanišević na jednoj od online konferencija            Uprkos zatišju u turističkoj privredi, aktivnosti Turističke organizacije Vojvodine (TOV), brojne su tokom jesenjih i zimskih meseci. Doduše u nužno izmenjenim okvirima. Savremeni uslovi poslovanja, kada je reč o upravljanju turističkom destincijom, omogućili su primenu strategije digitalnih tehnologija, i koliko-toliko "normalno" funkcionisanje turističkih subjekata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zoran Ljubotina: Zrenjanin širi svoju turističku ponudu

  • PDF

Zoran Ljubotina, direktor TO Grada Zrenjanin            U Zrenjaninskoj opštini, koja broji 22 naseljena mesta poslednje tri godine proširio se projekat "Banatski karavan", čija je svrha promocija i predstavljanje ruralnog  područja preko lokalnih događaja i manifestacija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

NOVA PROMOCIJA TURISTIČKE ORGANIZACIJE VOJVODINE

  • PDF

Sremski Karlovci            Danube Competence Center tokom druge polovine decembra 2020. i početkom januara 2021. godine organizuje kamapanju „Happy Holidays & Welcome to 2021 Joy of Danube Outdoors”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Razgovori na temu osnaživanja i unapređenja turizma u Vojvodini

  • PDF

Dr Nataša Pavlović u razgovoru sa dr Nenadom Ivaniševićem            Pojedinačni i zajednički planovi i projekti, predstojeće aktivnostima u narednoj godini, kao i iznalaženje načina za pomoć i podršku sektoru turizma, jednoj od najugroženijih privrednih grana u aktuelnoj globalnoj krizi izazvanoj širenjem virusa Covid-19, bili su tema razgovora održanog između pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, dr Nenada Ivaniševića, i direktorice Turističke organizacije Vojvodine, dr Nataše Pavlović.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Verski objekti u Zrenjaninu

  • PDF

Verski objekti dragulj Zrenjanina            Hram Uspenja presvete Bogorodice jedna je od najstarijih, u celini sačuvanih građevina u Zrenjaninu. Podignut je 1746. godine u vreme Marije Terezije, u stilu baroka. Bila je jedina crkva u Temišvarskoj eparhiji pokrivena crepom. Zahvaljujući toj činjenici i tome što je bio izgrađen od cigala, hram je pošteđen velikog požara 1807. godine u kom su izgorele gotovo sve drvene kuće u gradu. Predstavlja jednobrodnu građevinu sa polukružnom apsidom na istoku i visokim zvonikom na zapadnoj strani. Ikonostas crkve uradio je bečkerečki slikar Georgije Popović.
Na ikonama su u tri zone predstavljene scene iz starog i novog zaveta. Pretpostavlja se da je Popović uradio i sedam celivajućih ikona uljanom tehnikom na drvenoj podlozi. Od 1951. godine ove ikone su pod zaštitom Zakona o spomenicima kulture. Zidnu dekoraciju hrama izveo je 1924. godine akademski slikar Aleksandar Sekulić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zimska fantazija u Novom Sadu 2021

  • PDF

Petrovaradinska tvrđava sinonim za romantično i uzbudljivo            Zima u Novom Sadu jednako je bajkovita sa snegom i bez njega, jer je čarobni grad sa starim zdanjima u ovo doba prelepo okićen, a pritom obiluje romantičnim i uzbudljivim lokacijama, dostupnim posetiocima čak i u ovim specifičnim, neizvesnim vremenima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novobečejske priče

  • PDF

Prikaz disnatora u Glavaševoj kući            Novebečejska bajka počinje planiranjem šta videti, šta raditi u ovoj živopisnoj maloj varoši i njenoj okolini. Zbog izobilja ponude, a bez jasne maršute moguće je da turista zaluta. Zato jako važnu ulogu u ovom gradu ima Turistička organizacija opštine Novi Bečej TONB), situirana na najatraktivnijoj lokaciji u gradu, na prelepom Tiskom keju, odakle počinju i završavaju sve novobečejske priče.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kovin i Skorenovac za odmor na vojvođanski način

  • PDF

Pozivnica za posetu Kovinu            Varošica Kovin smeštena na jugu Banata. Da bi što bolje razumeli i otvorili se prema različitim kulturama i nacionalnostima, upoznali bogatu istoriju i običaje drugih, uz želju da probate spefične gastronomske ukuse, boravili na svežem vazduhu, onda ste na pravom mestu, dakle u Kovinu. Ako vam se u ovoj varoši ponudi biciklo kao prevozno sredstvo nemojte ga odbiti. Bicikl je simbol Kovina i lokalni meštani imaju razvijenu kulturu pedalanja na omiljenom dvotočkašu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com