Sat09192020

Poslednja izmena:09:09:10 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Marija Čupić: Žabalj, opština velikih potencijala

  • PDF

Marija ČupićŽabalj je opština južno-bačkog okruga, u čuvenoj Šajkaškoj regiji, sa oko 9,5 hiljada žitelja, odnosno 26.000 sa selima  Čurug, Gospođinci i Đurđevo, koji su u njenom okrilju. Centar mesta krasi pravoslavni hram posvećen Sv. ocu Nikolaju iz 1835. godine sa poznatim ikonostasom koji je oslikao Đorđe Krstić, a na spomen stradanja naroda Šajkaške u Drugom svetskom ratu na lokalitetu Crne ćuprije (10 km od mesta) podignuta je grandiozna skulptura, visoka 9 metara, rad Jovana Soldatovića.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Naučite kako da dobro poslujete u turizmu

  • PDF

Mladi za turizam, na jednoj od prehodnih prezentacija.Udruženje "Mladi za turizam" i ovog decembra organizuje seminar "Mesec edukacije". Kao jednu od aktivnosti promocije i razvoja turizma u Srbiji, seminar će kroz interaktivna predavanja upoznati sve zainteresovane sa primerima uspešnog poslovanja u turizmu. Seminar "Primeri dobre prakse u turizmu Srbije", obuhvata četiri teme: Kulturni turizam, mediji u turizmu, ruralni turizam i turističko preduzetništvo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bogat program aktivnosti Turističke organizacije Novog Sada u 2013.

  • PDF

Branislav KneževićPromocija brošure „Novi Sad – pogled na jevrejsku kulturnu baštinu“, u izdanju Jevrejske opštine Novi Sad, koju su podržali Grad Novi Sad i Turistička organizacija grada, održana je 21. novembra 2012. godine u prostorijama TONS-a. Tim povodom razgovarali smo sa  Branislavom  Kneževićem, koji je zadovoljan saradnjom sa Jevrejskom opštinom, tim više što je TONS pomogao štampanje brošure,  koja će sledeće godine biti izdata i na drugim jezicima: hebrejskom, nemačkom, mađarskom i engleskom jeziku. Uspešnost ovog projekta, naglasio je Branislav Knežević,  je samo početak kojim TONS planira da u narednoj godini nastavi saradnju sa drugim nacionalnim zajednicama, i dodao:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uspešan nastup Srbije na Sajmu turizma u Šangaju

  • PDF

Detalj sa jedne priredbe novosadskih studenata turizma posvećene Kini i običajima ove zemljeNa Sajmu turizma ``China International Travel Mart (CITM 2012)``, u Šangaju, Kina,koji je trajao u periodu od14. do 18. novembra 2012. godine, Srbija je imala zapažen nastup u okviru prezentacije svoje turističke ponude .
Uoči prvog dana Sajma zamenik direktora međunarodne saradnje u Državnoj upravi za turizam, gospodin Xiong Shanhua je zajedno sa predstavnicima kineskih medija obišao izložbeni prostor Republike Srbije u prisustvu državnog sekretara Ministarstva finansija i privrede, dr Gorana Petkovića i direktorke Turističke organizacije Srbije, gospođe Gordane Plamenac.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novembar, mesec sova u Kikindi

  • PDF

Turistička organizacija Kikinde aktivno radi na brendiranju sova.Nakon što su domaći i svetski ornitolozi utvrdili da se u Srbiji, tačnije u severnoj pokrajini Vojvodini, nalaze najveća zimujuća jata, a u Kikindi i najgušća gnezdeća populacija sova utina na svetu, Kikinđani, lokalna samouprava i Turistička organizacija Opštine Kikinde, prionuli su na posao: edukaciju lokalnog stanovništva konceptom podsticanja održivog razvoja ekološke sredine, promociju svetskog fenomena, a pre svega zaštitu i brigu o sovama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ruma proslavila dobijanje dva velika priznanja

  • PDF

Ruma je juče slavila ne jednu, već dobijanje dve šrestižne nagrade. Prva je Diploma sa VELIKOM ZLATNOM MEDALJOM URUČENA NA Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu Turističkoj organiuzaciji Ruma za najbolju turističku manifestaciju u 2012. Godini – RUMFEST. „Rum fest“ je privukao do sada najveći broj ljudi ikada koji se različitim povodima okupljaju na ovom  gradskom trgu, koga inače i zovu Manifestacionim trgom, jer služi za okupljanje građana da li iz razonode ili u neke druge svrhe. Drugo veliko priznanje, Velika zlatna plaketa IV Roglja, najvećeg skupa svih vojvođanskih manifestacija u oblasti privrede, turizma, kulture, zabave, nedavno održane u novosadskom SPENS-u za „Sremski kolač“, tačnije, manifestacija koja nosi naziv „I kad prođu slave ostaje kolač“ organizatoru ove manifestacije, Turističkoj agenciji „Panonija turs“ iz Rume.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Predstavljeni rezultati projekta održivog razvoja Nacionalnog parka Fruška gora

  • PDF

Rezultati projekta „Održivi razvoj NP Fruška gora“predstavljeni su u sredu, 31. oktobra na pres konferenciji u Turističkoj organizacije Srbije. Državni sekretar zadužen za resor turizam u Ministarstvu finansija i privrede, dr Goran Petković uputio je čestitke Kamping asocijaciji Srbije i holandskim organizacijama na uspešnim rezultatima, na odličnom opremanju ne samo kampa u Nacionalnom parku Fruška gora, već pored osnovne šumarske i zaštitarske delatnosti, i na brojnim novim aktivnostima koje se odnose na menadžment i organizaciju posetilaca NP.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Formiranje Radanskog klastera otvara nove mogućnosti

  • PDF

Klaster predstavljen u Turističkoj organizaciji SrbijeBaš onako kako je u ekskluzivnom intervju za TOPSRBIJU nakon dobijanja priznanja “Turistički cvet” Turističke organizacije Srbije za 2012. godinu, najavio slavodobitnik i neumorni turističku radnik gospodin Radovan Tanasković, dugogodišnji direktor AD “Planinka” iz Kuršumlije, dogodilo se formiranje, a potom i predstavljanje potencijala Radanskog klastera (područje Kuršumlije, Prokuplja, Bojnika, Medveđe i Lebane). Tu incijativu podržala je vodeća firma ovoga kraja AD Planinka, uz finansijsku pomoć Evropske unije
i Švajcarske vlade kroz program evropskog partnerstva za pomoć nerazvijenim opštinama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dunavski rafting: Vidimo se na Dunavu

  • PDF

Aleksandar Ćirić (desno) kaže da je svaki zalazak sunca na Dunavu priča za sebeLetnja sezona kupanja je odavno završena, a sa prvim jesenjim kišama i većim zahlađenjem o kraju sezone polako razmišljaju i čamdžije i vlasnici brodova gde će i kako će pregurati zimu. Jedan od onih najizdržljivijih i najupornijih, s obzirom na vremenske i druge uslove kroz koje prolazi i sa kojima se svakodnevno suočava, “dunavski vuk”, Aleksandar Ćirić, čovek koji je napravio brend Dunavski rafting i ovu evropsku reku približio mnogima, nedavno je na konferenciji za novinare u prostorijama Info centra Turističke organizacije Novog Sada govorio o minuloj sezoni, ali i o budućim projektima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srbija izabrana za domaćina 95. Izvršnog saveta UNWTO

  • PDF

Srbija je bila dobar domaćin Svetskog kongresa vinskih vitezova 2012Služba za odnose sa javnošću Ministarstva finansija i privrede, obavestila je da je u toku zasedanja 94. sednice Izvršnog saveta, Svetske turističke organizacije (UNWTO), koja jeodržana od 23. do 28. oktobra 2012.  godine u Kampeću, Meksiko, većinskim glasanjem zemalja članica, Srbija je izabrana za organizatora sledećeg Izvršnog saveta UNWTO, u maju 2013.godine. Program rada ove sednice predviđa i predlaganje novih kandidata za izbor Generalnog sekretara te organizacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com