Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Snežana Milisavljević: Uspešna 2015. godina za GTO Kragujevac i očekivanje još uspešnije 2016. godine

  • PDF

Snežana MilisavljevićGradska turistička organizacija Kragujevac, koja je 2013. godine proglašena za najbolju turističku organizaciju u Srbiji, na čelu sa direktorkom Snežanom Milisavljević, nastavlja punim tempom. Lovorike za učinjeno su obaveza da se nastavi sa intenzitetom i kvalitetom delovanja, što GTO Kragujevac ni u jednom trenutku nije dovela u pitanje. Gospođa Milisavljević zalazeću 2015. godinu ocenjuje izuzetno uspešnom. To je godina u kojoj su obeležena dva jubileja, a organizovane manifestacije (pre svega Joakim fest, Zlatna iskra, Internacionalni festival harmonike, Fića fest, Dečiji karneval), brojem učesnika - izlagača i posetilaca, nadmašile su očekivanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aleksandar Seničić: Turistički turbolentnu 2015. zameniće turbolentna 2016. godina

  • PDF

Aleksandar Seničić- Prema najavama Beograd, zajedno sa Novim Sadom, Nišom i Kragujevcom, za novogodišnje praznike očekuje bar duplo veću posetu od prošlogodišnje, a priprema po pitanju dočeka, programa i svega ostalog očigledno je i napravljena da bi privukla goste iz zemalja okruženja, koji i u najvećem broju i posećuju ove destinacije. Očekuje se da osim novogodišnjeg aranžmana, i period zimskog raspusta zabeleži ozbiljan rast posete domaćih i stranih gostiju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dаlja podrška unаpređenju uslugа u seoskom turizmu Zlаtibora

  • PDF

Sve više seoskih domaćinstava se kategorišu kao turističkaJednodnevni seminаr sа ciljem dаljeg rаzvojа seoskog turizmа nа najposećenojoj srpskoj planini, održаn je u četvrtak, 23. decembrа u prostorijamaTurističke orgаnizаcije "Zlаtibor". Teme koje su prezentovаne domаćinimа bile su u vezi pisаnjа biznis plаnа koji predstаvljа neophodаn element zа pisаnje svаkog projektа - predаvаč Dаnijelа Pаnić, RRA "Zlаtibor, zаtim stručno predаvаnje u vezi gаstronomske ponude, njenog normirаnjа i znаčаjа trаdicionаlnih jelа u seoskom turizmu - predаvаč Rаdmilа Vаsiljević profesor u penziji i nа krаju primeri dobre prаkse seoskog turizmа držаvа iz okruženjа (regijа Istre, Hrvаtskа) kаo i novi primeri ugostiteljskih uslugа u seoskom turizmu koji imаju kаrаkter „eko smeštаjа“ - predаvаč Miljko Rаdišić, TO "Zlаtibor".

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vikend u Beogradu krcat događanjima

  • PDF

Otvoreni autobus BS Tours saobraćaće i ovog vikendaTuristička organizacija Beograda najavljuje i za ovaj, poslednji vikend u 2015. godini, niz zanimljivih događanja u glavnom gradu.
Prva vest je da će otvoreni autobus BS Tours u subotu i nedelju, 26. i 27. decembra, biti dostupan Beograđanima i gostima grada za panoramsko razgledanje prestonice. Polasci su u 13 časova sa turističkog stajališta na Trgu Nikole Pašića. Cena karte je 850 dinara, a minimum broja putnika za realizaciju razgledanja je 10.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ivana Svetlik: Uradila sam za svog mandata sve što je bilo moguće za Kovačicu

  • PDF

 Ivana SvetlikSkupština opštine Kovačice je na sednici održanoj 07.12.2015. godine donela Rešenje o razrešenju direktora Turističke organizacije opštine Kovačica (TOOK), na kojoj sam
smenjena na mestu direktora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TOS priredio koktel za turističke radnike

  • PDF

 Obraćanje nove direktorke TOS-a Marije LabovićTuristička organizacija Srbije, u utorak, 22. decembra, bila je domaćin Svečanom koktelu organizovanom povodom novogodišnjih i božićnih praznika. Koktelu su prisustvovale kolege, predstavnici turističkih organizacija bezmalo svih opština u Srbiji, predstavnici medija, poslovni partneri i prijatelji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zrenjanin, grad po meri turista

  • PDF

Marica Kosanović- Dani piva su jedna od najstarijih manifestacija u našoj zemlji. Ove godine obeležena je 30-ta godišnjica i već su počele pripreme za sledeće Dane. Jedna od „najjačih“ manifestacija u regionu ovog leta okupila je preko 500 hiljada posetilaca i daje nam za pravo da kažemo da smo jedni od najboljih u zemlji - izjavila je Marica Kosanović iz Turističkog centra grada Zrenjanina, koja je sa velikim brojem svojih kolega svojim prisustvom podržala vinsku priču „Nova vina Potisja“, ispričanu u subotu, 12. Decembra, u režiji Turističke organizacije Žabalj, u tamošnjem restoranu „Nova lovačka priča“, ali i vinare – izlagače iz Zrenjanina i 22 naselja ove opštine. Ovaj događaj naveo je i Zrenjanince na razmišljanje da i u svom kraju upriliče jedan ovakav skup, pa se možemo uskoro nadati sličnoj vinskoj fešti i u Zrenjaninu. Jer, kako kaže gospođa Kosanović, osnove za to opština Zrenjanin ima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Gastro i kulturna gozba grada Leskovca

  • PDF

Roštiljijada - najveća i najpoznatija leskovačka manifestacijaTuristička ponuda leskovačke opštine bazira se na manifestacijama, a Turistička organizacija grada Leskovca (TOL) je organizator Roštiljijade, Karnevala, Leskovačkog letnjeg festivala, Izložbe suvenira i štampanog turističkog materijala, kao i dočeka Nove godine na trgu, koje je grad Leskovac među prvima ustanovio. I ove, kao i prethodnih godina TOL će svojim sugrađanima obezbediti dobru zabavu, ali još se ne otkriva ko će sa Leskovčanima ispratiti staru i dočekati Novu godinu. Jedino se zna da će to biti neka od poznatih imena uz pratnju najpopularnijih bleh orkestara južne Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Šumadijski vez Turističke organizacije Oplenac, Topola

  • PDF

Ekipa TO Oplenac sa uspehom iznela sve planirane događajePromotivne i mаrketinške аktivnosti Turističke orgаnizаcije Oplenac, Topola, koja je zаjedno sа Knjаževcem, Kovаčicom, Kučevom, Novom Vаroši i Prijepoljem uvrštenа u mrežu izuzetnih destinаcijа Evrope u Srbiji (2014.), tokom 2015. godine nаjjаsnije su se videle kroz pojаvljivаnjа nа sаjmovimа turizmа, medijskim predstаvljаnjima, аli i kroz uspostаvljаnje poslovnih kontаkаtа sа privrednim subjektimа iz zemlje i inostrаnstvа. O tome šta je sve učinjeno na promociji ovoga kraja, direktorka TO Oplenac, Ljiljana Todorović, kaže:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ivan Kovačević: Kuršumlija privredno nerazvijena, a turistički razvijena opština

  • PDF

 Ivan KovačevićIvan Kovačević direktor Turističke organizacije opštine Kuršumlija došao je na manifestacijiju „Nova vina Potisja“, koja je po peti put odžana u Žablju 12. decembra, a prvi put u renoviranom restoranu „Naša lovačka priča“, da svojim prisutvom podrži kolege, ujedno i organizatore ovog događaja, Turističku organizaciju opštine Žabalj, u ovoj lepoj priči koja iz godine u godinu beleži napredak. Opština Kuršumlija poznatija je po nekim drugim proizvodima, a ne vinu, ali konktakt sa kolegama iz turističkih organizacija iz cele zemlje, značajan je za dalju saradnju i turistički razvoj opština.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com