Wed01272021

Poslednja izmena:10:25:21 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Ruma proslavila dobijanje dva velika priznanja

  • PDF

Ruma je juče slavila ne jednu, već dobijanje dve šrestižne nagrade. Prva je Diploma sa VELIKOM ZLATNOM MEDALJOM URUČENA NA Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu Turističkoj organiuzaciji Ruma za najbolju turističku manifestaciju u 2012. Godini – RUMFEST. „Rum fest“ je privukao do sada najveći broj ljudi ikada koji se različitim povodima okupljaju na ovom  gradskom trgu, koga inače i zovu Manifestacionim trgom, jer služi za okupljanje građana da li iz razonode ili u neke druge svrhe. Drugo veliko priznanje, Velika zlatna plaketa IV Roglja, najvećeg skupa svih vojvođanskih manifestacija u oblasti privrede, turizma, kulture, zabave, nedavno održane u novosadskom SPENS-u za „Sremski kolač“, tačnije, manifestacija koja nosi naziv „I kad prođu slave ostaje kolač“ organizatoru ove manifestacije, Turističkoj agenciji „Panonija turs“ iz Rume.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Predstavljeni rezultati projekta održivog razvoja Nacionalnog parka Fruška gora

  • PDF

Rezultati projekta „Održivi razvoj NP Fruška gora“predstavljeni su u sredu, 31. oktobra na pres konferenciji u Turističkoj organizacije Srbije. Državni sekretar zadužen za resor turizam u Ministarstvu finansija i privrede, dr Goran Petković uputio je čestitke Kamping asocijaciji Srbije i holandskim organizacijama na uspešnim rezultatima, na odličnom opremanju ne samo kampa u Nacionalnom parku Fruška gora, već pored osnovne šumarske i zaštitarske delatnosti, i na brojnim novim aktivnostima koje se odnose na menadžment i organizaciju posetilaca NP.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Formiranje Radanskog klastera otvara nove mogućnosti

  • PDF

Klaster predstavljen u Turističkoj organizaciji SrbijeBaš onako kako je u ekskluzivnom intervju za TOPSRBIJU nakon dobijanja priznanja “Turistički cvet” Turističke organizacije Srbije za 2012. godinu, najavio slavodobitnik i neumorni turističku radnik gospodin Radovan Tanasković, dugogodišnji direktor AD “Planinka” iz Kuršumlije, dogodilo se formiranje, a potom i predstavljanje potencijala Radanskog klastera (područje Kuršumlije, Prokuplja, Bojnika, Medveđe i Lebane). Tu incijativu podržala je vodeća firma ovoga kraja AD Planinka, uz finansijsku pomoć Evropske unije
i Švajcarske vlade kroz program evropskog partnerstva za pomoć nerazvijenim opštinama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dunavski rafting: Vidimo se na Dunavu

  • PDF

Aleksandar Ćirić (desno) kaže da je svaki zalazak sunca na Dunavu priča za sebeLetnja sezona kupanja je odavno završena, a sa prvim jesenjim kišama i većim zahlađenjem o kraju sezone polako razmišljaju i čamdžije i vlasnici brodova gde će i kako će pregurati zimu. Jedan od onih najizdržljivijih i najupornijih, s obzirom na vremenske i druge uslove kroz koje prolazi i sa kojima se svakodnevno suočava, “dunavski vuk”, Aleksandar Ćirić, čovek koji je napravio brend Dunavski rafting i ovu evropsku reku približio mnogima, nedavno je na konferenciji za novinare u prostorijama Info centra Turističke organizacije Novog Sada govorio o minuloj sezoni, ali i o budućim projektima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srbija izabrana za domaćina 95. Izvršnog saveta UNWTO

  • PDF

Srbija je bila dobar domaćin Svetskog kongresa vinskih vitezova 2012Služba za odnose sa javnošću Ministarstva finansija i privrede, obavestila je da je u toku zasedanja 94. sednice Izvršnog saveta, Svetske turističke organizacije (UNWTO), koja jeodržana od 23. do 28. oktobra 2012.  godine u Kampeću, Meksiko, većinskim glasanjem zemalja članica, Srbija je izabrana za organizatora sledećeg Izvršnog saveta UNWTO, u maju 2013.godine. Program rada ove sednice predviđa i predlaganje novih kandidata za izbor Generalnog sekretara te organizacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jesenji pozdrav sa Borkovačkog jezera

  • PDF

Kada jesen stupi na scenu, ona sa sobom povede najlepše nijanse topline, najugodnije zvuke lišća koje šušti pod stopama koje nas vode širokom popločanom stazom od Rume ka Borkovačkom jezeru, skrivenom vodenom ogledalu Srema. Prilazeći brani, ne sluti se pogled koji će pući i razliti se po mirnoj, čini se beskrajnoj, vodi koja tako tiha krije u sebi pravu buru života-ribe vredne svakog dolaska ljubitelja pecanja i smirenja koje ono donosi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dani ludaje sledećeg vikenda u Kikindi

  • PDF

Kikinda, bolje reći Velika Kikinda, mesto uklješteno na tromeđi između Rumunije (na 7.5 kilometara), Mađarske (60 kilometara) i Srbije u banatskoj ravnici, prema pisanim dokumentima, prvi put se pominje1423. godine kao posed ugarskog kralja Zigmunda i 1441. kao dar ugarskog kralja srpskom despotu Đurađu Brankoviću, mada se smatra da se prva naselja na ovom prostoru javljaju oko 5000 godina pre nove ere.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dežela Celjska regija partner 45. Sajma turizma u Novom Sadu

  • PDF

Milena Čeko PungartnikOve godine, regija partner jubilarnog 45. Sajma turizma u Novom Sadu je regija Dežela Celjska, i kao takva zauzela je centralno mesto u hali Master Novosadskog sajma. Celje, nekadašnja rezidencija kneževa Celjskih, treći je po veličini grad u Republici Sloveniji i predstavlja atraktivnu turističku destinaciju koja obiluje bogatom kulturnom baštinom i istorijskim spomenicima. Ipak, regija Dežela Celjska, koja obuhvata 21. opštinu, najpoznatija je po banjskom turizmu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistički cvet dodeljen u deset kategorija

  • PDF

Dobitnici nagrade „Turistički cvet“ za period od jula 2011. do jula 2012. godine su:
Turistička organizacija Čačka u kategoriji Turistička organizacija;
Treći međunarodni sajam turizma i ruralnog razvoja u Kragujevcu u kategoriji Specijalni događaj u funkciji promocije turizma ( manifestacija, sajam, kongres, izložba);
 Hotel „Izvor“ Aranđelovac u kategoriji Ugostiteljski objekat za smeštaj;
Ugostiteljski objekat za pružanje usluga ishrane i pića „Lorenzo&Kakalamba“ Beograd u kategoriji Ugostiteljski objekat za pružanje usluga ishrane i pića;

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TO Ruma dobitnik velike zlatne medalje na Sajmu turizma

  • PDF

Turistička organizacija Ruma dobitnik je Velike zlatne medalje Novosadskog sajma za uspešnu organizaciju drugog po redu “Rumfesta”. Nagradu je u četvrtak, 27 septembra, u SNP na Večeri šampiona 45. Sajma turizma, na kojem su uručena priznanja najboljima, primila Milena Kojić, direktorka Turističke organizacije Rume, najmlađe TO u Srbiji, koja deluje nešto više od godinu dana, ali i jedna je od potvrđeno, najaktivnijih turističkih organizacija.
 Prvih dana avgusta “Rumfest” je okupio brojne posetioce, sugrađane i goste iz okolnih mesta i gradova, ponudivši im raznovrsne, ali pre svega kvalitetne sadržaje. Pored fruškogorskih vinara, proizvođača mesnih specijaliteta, Udruženja žena “Panonka” sa rukotvorinama i dr. festival je začinio koncert Zvonka Bogdana i njegovih tamburaša.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com