Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Radenko Cvetić o značaju Turističko-informativnog centra na Kopaoniku

  • PDF

Radenko Cvetić- Polako se sve vraća na Kopaonik. Unazad 10 do 15 godina, stagnacijom i propadanjem Genexa nismo imali instituciju koja bi objedinjavala sve informacije vezane za Kopaonik. Sva ova kriza, i dešavanju su doprinela da Kopaonik, zahvaljujući aktivnosti Skijališta Srbije, odnosno Vladi Republike Srbije koja je izdvojila značajna sredstva, ima zimsku sezonu u trajanju od 3-4 meseca, ali ne i zadovoljavajuću letnju turističku sezonu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Panoramsko razgledanje Novog Sada Lastinim otvorenim autobusom

  • PDF

Uvek lep – Novi SadTuristička agencija „Lasta“ nakon otvaranja poslovnice u Novom Sadu, nastavlja sa dobrom praksom promovisanja Novog Sada kao turističke destinacije, ali i pružanjem turističkih usluga građanima Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatibor, mnogo više od planine

  • PDF

Konačište Turističke organizacije ZlatiborNa Zlatiboru je u junu ove godine zabeležen porast noćenja od 16,75% u odnosu na isti period prošle godine, dok je za prvih šest meseci zabeležen rast od skoro 20% (19, 77%). Ovi podaci obećavaju uspešnu letnju sezonu, nalik zimskoj, koja je bila jedna od najuspešnijih do sada, gde je svakog dana boravilo između 10 i 15 hiljada gostiju. Posle skijaške, nastupila je sezona kongresa i seminara, koja se produžila u sportsku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Šta Trskovača krije?

  • PDF

Bara TrskovačaNakon potpisivanja deklaracije i pristupanja međunarodnoj mreži „SAVAPARKS“, terena na temu implementacije projekta izrade studije novog vodnog režima i sanacije vlažnih livada, ekološki tim Turističke organizacije opštine Ruma nastavlja radove na unapređenju Zaštićenog staništa „Bara Trskovača“ (Platičevo).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Većom saradnjom strukovnih udruženja do boljitka u ugostiteljsko turističkoj delatnosti

  • PDF

Dragan GligorijevićNa sednici Udruženja i Asocijacija turizma Srbije, održanoj nedavno u Beogradu, raspravljano je o brojnim aktuelnim temama i doneto više konkretnih zaključaka. Osnovni je da ne postoji dovoljna saradnja strukovnih udruženja i asocijacija kao i nevladinioh organizacija na razvoju i unapređenju ugostiteljsko turističke delatnosti: lokalnih samouprava, regionalnih međuopštinskih, pokrajinskih i republičkih institucija. Posebno je zanemaren model javno privatnog partnerstva na svim nivoima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi stanari u Bari Trskovača

  • PDF

 Bara TrskovačaPredstavnici Turističke organizacije grada Ruma i Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, na čelu sa dr Slobodanom Puzovićem, kao i televizijske ekipe zainteresovane za snimanje prirodnog blaga rumske opštine, obišli su prošle nedelje Zaštićeno stanište „Bara Trskovača“ u selu Platičevo, evidentirali nove vrste ptica i dogovarali implementaciju predstojećeg projekta. Najlepši prizor svakako su priredili gnjurci, njih oko 200, koje su vizitori mogli da posmatraju tokom njihove prepodnevne „plovidbe“ sa novoizgrađene osmatračnice za ptice. Njima su se pridružile i male bele čaplje, čigre, liske, kao i nove vrste šljuka od kojih samo jedna vrsta nije primećena na ovom području od ukupnog broja vrsta koje nastanjuju Srbiju. Tako sada svaki terenski obilazak potvrđuje da Trskovača postaje sve značajnije stanište ornitofaune i sasvim sigurno buduće eko izletište ljubitelja ptica.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sredina jula u znaku Somborskog leta

  • PDF

Somborski kotlić se ubraja u najveće manifestacije ove vrste u SrbijiTuristička organizacija grada Sombora, već tradicionalno organizuje petodnevnu manifestaciju „Somborsko leto“, ove godine od 14. do 19. jula. U ovom periodu, svakodnevno će, na Trgu Svetog Đorđa, biti organizovan raznovrstan program – u predvečernjim satima dečiji, a u večernjim muzički program.
U okviru „Somborskog leta“, 17. i 18. jula, u ulici Kralja Petra Prvog, biće upriličena prodajno izložbena manifestacija „Ulica starih zanata“. Mali privrednici, proizvođači unikatnih rukotvorina , čija se delatnost svrstava u stare zanate, iz Srbije i regiona, okupiće se u Somboru po sedmi put. Izložba će posetiocima biti dostupna od 10 časova pre podne, pa do kasnih večernjih sati.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistički autobus za panoramsko razgledanje Novog Sada

  • PDF

Novost u turističkoj ponudi Novog SadaU cilju unapređenja i obogaćenja turističke ponude Novog Sada, Turistička organizacija Grada Novog Sada je postigla dogovor sa TA “Lasta“ da se na ulicama našeg grada uskoro pojavi turistički autobus za panoramsko razgledanje grada.
Izleti otvorenim autobusom će obuhvatati i usluge turističkih vodiča na srpskom i engleskom jeziku i se realizovaće se dva puta dnevno po Novom Sadu, dok će jedan polazak dnevno obuhvatiti izlet do Sremskih Karlovaca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Porast broja turista u području regije Zapadna Srbija

  • PDF

Brojni kulturno-zabavni sadržaji privlače turisteNa osnovu analize zvaničnih statističkih poodataka Zavoda za statistiku Republike Srbije, u prvom kvartalu 2015. godine (januar, februar i mart), nastavljen je porast registrovanog ukupnog broja turista na području koje pokriva Turistička organizacija regije Zapadna Srbija (u opštinama Zlatiborskog okruga i opštini Ivanjica u Moravičkom okrugu) u odnosu na 2014. i 2013. godinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kаmp nа Zlаtiboru privlаči sve više strаnаcа

  • PDF

Kаmping nа Zlаtiboru na izuzetnom mestuIаko je tek prošle godine počeo sа rаdom, kаmp „Zlаtibor“ privlаči veliki broj inostrаnih gostiju. Nа ideаlnoj lokаciji, nedаleko od sаmog turističkog centrа Zlаtibor i u blizini mаgistrаlnog putа Beogrаd – Crnogorsko primorje smešten je kаmp Turističke orgаnizаcije „Zlаtibor“, koji je kаtegorisаn sа tri zvezdice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com