Sat09262020

Poslednja izmena:09:21:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Pećinci spremni za novu turističku sezonu

  • PDF

Zajedničkim snagama do novog turističkog rekorda            U susret novoj turističkoj sezoni i manifestacijama po kojima je pećinačka opština već postala prepoznatljiva, Turistička organizacija opštine Pećinci organizovala je krajem januara radni sastanak kojem su prisustvovali načelnica Opštinske uprave Dragana Krstić, direktor Kulturnog centra Jovan Devrnja, direktor Agencije za razvoj opštine Pećinci Milan Aleksić, predstavnik opštinskog Udruženja poljoprivrednih proizvođača Nemanja Aleksić, predstavnici svih osam udruženja žena sa teritorije pećinačke opštine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Minulu godinu obeležili su novi trendovi u turizmu Novog Sada

  • PDF

Kampanja TONS-a doprinela da sve veći broj brodova pristaje u Novom Sadu            Najnovija istraživanja koja su sprovedena na teritoriji Novog Sada, a koja se tiču stavova i ponašanja turista u Novom Sadu, ukazuju na to da je dužina boravka domaćih i stranih turista zajedno u našem gradu povećana na 3,6 noći, kao i da se većina turista (njih preko 58%) odlučuje da boravi u privatnom smeštaju (kuće, stanovi, apartmani za odmor), u odnosu na 41,7% onih koji biraju hotel/hostel/kamp za boravak.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EDEN 2019 opštini Pećinci

  • PDF

Ljubica Bošković (levo) i Marija Labović            Ovogodišnji dobitnici prestižnog priznanja „Izuzetne destinacije Evrope“ - Eden 2019, našla se i opština Pećinci. Svečanost povodom uručenja priznanja slavodobitnicima, održana je u Starom dvoru, na Svetski dan turizma, 27. septembra. Ovim priznanjem lauerati će biti uvršćene u „Mrežu izuzetnih destinacija Evrope“ (EDEN Network), sa mogućnošću razmene dobrih primera iz prakse, u cilju podsticanja drugih destinacija u Evropi da usvoje modele održivog razvoja turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miloš Ćuruvija: Menjanje turističke slike Potisja u Čongrad županiji i jedanaest vojvođanskih opština

  • PDF

Miloš Ćuruvija            Aktivnu ulogu na razvoju projekta IDENTIS (Integrated Development of Natural and Cultural Tourism in Tisa River Region), imala je konsultantska kuća „Futurizam“ sa sedištem u Novom Sadu. Ovaj projekat, u okviru Interreg-IPA CBC programa prekogranične saradnje Mađarska - Srbija, sa Turističkom organizacijom Vojvodine kao vodećim partnerom i mađarskim partnerom - Čongrad županijom, ima za cilj unapređenje turističke ponude Potisja i jedanaest opština i gradova koje su njime obuhvaćene, kroz razmenu iskustava i unapređenje postojećih kapaciteta u oblasti turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Nataša Pavlović: IDENTIS projekat saradnje Mađarske i Srbije

  • PDF

Dr nataša Pavlović            Prezentacija finalne Strategije sa Akcionim planom koja se odnosi na područje Potisja, u okviru projekta IDENTIS (Integrated Development of Natural and Cultural Tourism in Tisa River Region), u okviru Interreg-IPA CBC programa prekogranične saradnje Mađarska - Srbija, održana je u Info centru Turističke organizacije Vojvodine u Novom Sadu, kao vodećeg partnera na projektu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EKSPANZIJA BANATSKOG TURIZMA - ZRENJANIN 2019-2020

  • PDF

Turističkoj organizaciji Zrenjanina brojna priznanja za uspešan rad            Turistička organizacija grada Zrenjanina (TOZ) je zahvaljujući većem angažovanju i uvođenju inovacija u poslednjih nekoliko godina uspela da realizuje mnogo toga. Ova, 2019. godina je bila izuzetna o čemu svedoče i dobijene nagrade: Brend ambasador u turizmu zapadnog Balkana na Međunarodnoj agro biznis konferenciji u Vrnjačkoj Banji, nagrada za suvenir na Sajmu seoskog turizma na Goliji, kao i nagrada Novosadskog sajma za doprinos razvoju turizma grada Zrenjanina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TO Vrsac - najbolja organizacija u Srbiji

  • PDF

Tatjana Palkovač, direktorica TO Vršac, sa prestižnim priznanjem            Na svečanom proglašenju, koje je održano u ponedeljak, 02.12.2019. godine u beogradskom hotelu Palace, priznanje ŠAMPIONI U TURIZMU 2019. pripalo je Turističkoj organizaciji Vršac, koja je prepoznata od strane ljudi iz turističkog sveta i novinara koji se bave turizmom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TO VOJVODINE: VREME JE ZA ZIMU NA SALAŠIMA

  • PDF

Nema zime na vojvođanskim salašima            Salaš kao usamljeni objekat u beskrajnom prostoru vojvođanske ravnice već sam po sebi budi u čoveku idiličnu i romantičnu predstavu o životu na ovim prostorima. Salaš (mađ. szallas), reč koja se često spominje u Vojvodini i Mađarskoj, oslikava nekadašnji paorski način života na ovim prostorima, kada se rad obavljao van sela, daleko, na njivi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

KAMPANJOM ZIMSKA FANTAZIJA, TONS PROMOVIŠE PRAZNIČNI DUH NOVOG SADA

  • PDF

Sa jednog od dočeka Nove godine u Novom Sadu            Turistička organizacija Grada Novog Sada (TONS) započela je kampanju pod nazivom „Zimska fantazija u Novom Sadu“ u okviru koje će se kroz istoimeni video spot za TV i drugih dodatnih 12 video spotova za društvene mreže prikazati turistička ponuda i dešavanja u gradu u vreme zimskog perioda i praznika u Novom Sadu. Takođe, na nekoliko radio stanica u Srbiji, slušaoci će moći da čuju reklamni spot kojim ih TONS poziva da u vreme novogodišnjih praznika Novi Sad bude njihova destinacija za odmor.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Saša Dujin: Novi Bečej vraća u detinjstvo

  • PDF

 Sa promocije Novog Bečeja i Bečeja u Kragujevcu            Jedna od opština koja je, pre svega zahvaljujući atraktivnim turističkim proizvodima – manifestacijama, uspela da turistički potencijal, o kojem tako mnogo pričamo, pretvori u konkretan ekonomski resurs, je opština Novi Bečej.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com