Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Vršački Vinofest razgalio posetioce 37. Sajma turizma u Beogradu

  • PDF

Atraktivan nastup Turustičke organizacije VršacTuristička organizacija Vršca se na 37. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji je od 19. do 22. februara okupio preko 1.100 izlagača iz 50 zemalja, i više nego ikada posetilaca, predstavila različitim programima, od kojih je jubilarni, X Vinofest zauzeo posebno mesto.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ivana Ćuruvija, član Upravnog odbora Svetskog udruženja turističkih vodiča

  • PDF

Ivana i Miloš ĆuruvijaObeležavanju Svetskog dana vodiča, ustanovljenog 21. februara 2000. godine od strane Svetske federacije asocijacija turističkih vodiča, poslednjih godina na lep način su se pridružili i Turistički vodiči u Srbiji organizovanjem više različitih besplatnih razgledanja gradova, Beograda i Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Divan je kićeni Srem na Sajmu turizma

  • PDF

Ekipa Turističke organizacije opštine RumaZa razliku od prethodnih godina u kojima su turističke organizacije sremskih opština promovisale svoje turističke potencijale na zajedničkom štandu Turističke organizacije Vojvodine, da bi tek po koja bila u prilici da se samostalno predstavi na posebno zakupljenom štandu, na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu Sremci su nastupili na zajedničkom prostoru pod proverenim sloganom „Divan je kićeni Srem“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvodina zajednički turistički proizvod

  • PDF

Gvozden PerkovićGvozden Perković, direktor Turističke organizacije Vojvodine, na 37. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, predvodio je 45 vojvođanskih opština koje su po tradicije imale zajedničke i individualne nastupe, podržavale jedne drugu.
Po njegovom mišljenju svake godine Beogradski sajam turizma je sve bolji i bolji, Turističke organizacije nastupaju sa sve više kvalitetnog promotivnog materijala, zahvaljujući svom angažmanu, ali i turističkim subjektima, koji pre svega proizvode određene proizvode i podižu razne turističke objekte u svrhu turizma. U turizam je potrebno investirati i napraviti dobar turistički proizvod, ali i izreklamirati ga. A TO Vojvodine je deo tog lanca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Beogradski sajam turizma uz rekordnu posetu potvrdio lidersku poziciju

  • PDF

Studio Alektik-performans za pamćenjeNa Beogradskom sajmu u fantastičnoj atmosferi završen je 37. Međunarodni sajam turizma. Najveći turistički događaj u ovom delu Evrope protekao je u duhu promocije najlepših vrednosti svih kultura i naroda sveta i afirmaciju bogate simbolike putovanja.
Nastavljen je trend rasta ove manifestacije u svim parametrima, od organizacionih, sadržajnih, biznis aspekta, poslovnih susreta i ugovorenih poslova tokom sajma do broja posetilaca koji ovu manifestaciju sa nestrpljenjem iščekuju iz godine u godinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvoren 37. Međunarodni sajam turizma u Beogradu

  • PDF

Premijer Aleksandar Vučić u obilasku štandovaPremijer Srbije Aleksandar Vučić otvorio je Međunarodni sajam turizma u Beogradu na kojem će se do 22. februara predstaviti 1.100 izlagača iz 50 zemalja uz poruku da je pred turizmom u Srbiji velika budućnost, ali da će država morati još mnogo da poradi na tome.
Na otvaranju je potpisan memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti turizma između srpskog ministarstva turizma i Sekretarijata za turizam i kulturu Abu Dabija, zemlje partnera na ovogodišnjem Sajmu, a koji bi trebalo da poveća broj turista iz te zemlje u Srbiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Topola u društvu izuzetnih

  • PDF

Ljiljana TodorovićOsmi susret organizatora manifestacija, održan u organizaciji Privredne komore Srbije i redakcija časopisa "Vodič kroz turističke manifestacije", pod sloganom "Kreirajmo budućnost manifestacija u Srbiji zajedno", pratio je stručni skup koji je naglasak stavio na klasifikaciju i kategorizaciju manifestacija, kao i dodela nagrada - Turistička slagalica. I ovom prilikom je potvrđeno da Srbija ima veliki broj manifestacija, i još veći potencijal u manifestacionom turizmu, ali da one ne opravdaju uvek smisao svog postojanja, pa se treba ugledati na najbolje, tj. na manifestacije sa vizijom..

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Godina priznanja i jubileja za Gornji Milanovac

  • PDF

Mira Mirković sa priznanjem TIMa SrbijaPosle priznanja na 7. Izložbi suvenira i turističkih publikacija „Leskovac 2014“ koja je održana 13. i 14. novembra 2014. u Leskovcu i druge nagrade u kategoriji „Jednolisna turistička publikacija“ - za flajer „Tragom dinastije Obrenović“, Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac, na 8. Susretu organizatora manifestacija 2014/15, održanom 11. februara u Privrednoj komori Srbije u organizaciji TIM Srbije, dobitila je novo priznanje - Turističku slagalicu, za manifestaciju “Dani knjeginje Ljubice”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Objedinjena ponuda regije Zapadna Srbija na Beogradskom sajmu turizma

  • PDF

Jelica Tošić (treća s leva) u društvu koleginicaTuristička organizacija regije Zapadna Srbija nastupiće na 37. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, od 19. do 22. februara 2015. godine, kao i prethodnih godina, na jedinstvenom regionalnom štandu broj 4049, u hali 4 Beogradskog sajma, na kome će predstaviti ponudu turističkih organizacija: Zlatibor, Užice, Bajina Bašta, Ivanjica, Arilje, Požega, Zlatar, Prijepolje i Sjenica. Miroslav Rađen, direktor TO regije Zapadna Srbija kaže da se ovakav način predstavljanja pokazao kao izuzetno dobar jer zainteresovani na jednom mestu mogu da vide kompletnu ponudu čitavog kraja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TIM Srbije dodelio nagrade Turistička slagalica najboljima u 2014.

  • PDF

Zajednički snimak organizatora sa nagrađenimaI ove godine, redakcija časopisa „Vodič kroz turističke manifestacije“ u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, bila je domaćin VIII Susreta organizatora manifestacija 2014/15.
Jednodnevno druženje, održano usredu, 11. februara, sa motom „Kreirajmo budućnost manifestacija u Srbiji zajedno“, okupilo je veliki broj posvećenika ovom turističkom proizvodu, koji je Srbiju definisao kao zemlju manifestacija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com