Sat09262020

Poslednja izmena:09:21:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Četiri godišnja doba u Staroj Pazovi

 • PDF

Milivoj Kovačević            Turistička organizacija opštine Stara Pazova predstavila je svoje turističke vrednosti na 11. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma od 22. do 24. novembra 2019. godine u Kragujevcu u okviru štanda Turističke organizacije Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nada Jovanović poziva da posetite Republiku Srpsku

 • PDF

Nada Jovanović            Na XI Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu, u hali Šumadija sajma, među brojnim domaćim izlagačima, svoje turističke programe predstavili su i turistički radnici iz Crne Gore, Slovenije, Mađarske. Među stalnim učesnicima ove sajamske manifestacije je Republika Srpska, koja je ovoga puta, kragujevačkoj publici ponudila integrisanu turističku ponudu RS, a u skladu sa predstojećom zimskom turističkom sezonom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bojan Pavlović: Korak dalje Sajma turizma u Kragujevcu

 • PDF

Bojan Pavlović            Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma i Sajam zimnice nastavlja svoj uzlazni hod utabanim stazama, kako u organizacionom, tako i u svakom drugom smislu. Tokom jedanaest godina trajanja Sajma turizma i šest godina Sajma zimnice, izgrađen je, i ove godine opravdan, renome trećeg najvećeg u Srbiji, sigurno najvažnijeg kada je u pitanju centralni deo naše zemlje, najintimnijeg kada su učesnici u pitanju, delimično zbog ambijenta, ali i domaćinske atmosfere za koju je odgovorna kako Gradska turistička organizacija Kragujevac, tako i Šumadija sajam u ulizi organizatora manifestacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatiboru priznanje Ambasador dobre usluge

 • PDF

Sa urućenja prestižnog priznanjaTurističkog cveta Vladimiru Živanoviću            Turistička organizacija Zlatibor učestvovala je na III međunarodnom Spa & Wellness festu koji je održan u beogradskom hotelu „Metropol Palace" u organizaciji magazina „Turistički svet" i WA „Peđa Filipović“, a u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tihana Putin: Dan mladog Portugizera i druge manifestacije privlače turiste

 • PDF

Tihana Putin u razgovoru sa predstavnicima medija            Povodom konferencije za medije održane u utorak, 19. novembra, u prostoru Turističke organizacije Novi Sad (Jevrejska 10), uoči predstojećeg Dana mladog vina Portugizera - Svatovca, koji po dvanaesti put organizuje Vinarija „Mačkov podrum“, Tihana Putin, ispred TONS-a govorila je o značaju ove, kao i drugih manifestacija za turističku ponudu grada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija Stara Pazova ima najbolji suvenir

 • PDF

Sremac i Sremica - souvenir godine            Na 12. Izložbi suvenira i turističkih publikacija koja je održana 14. novembra 2019. godine u Leskovcu u Kulturnom centru, Turistička organizacija opštine Stara Pazova osvojila je dve značajne nagrade: prvo mesto u kategoriji najbolji suvenir „Sremac i Sremica” i drugo mesto u kategoriji  turistička fotografija i kolekcija fotografija.
            Suvenir lutke „Sremac i Sremica” izradila je Irena Ivović iz Stare Pazove, po zanimanju arhitekta, koja radi kao nastavnica likovne kulture u OŠ „Boško Palkovljević - Pinki” u Staroj Pazovi. Lutke su autentične i ručno izrađene od raznih tekstilnih materijala, pored ukrasne imaju i upotrebnu vrednost.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Akcija Merkura na Svetski dan borbe protiv dijabetesa

 • PDF

Tradicionalnom akcijom u Vrnjačkoj banji obeleže Dan borbe protuiv dijabetesa            Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv dijabetesa 14. novembra, Specijalna bolnica Merkur, kao Nacionalni edukativni centar, organizovala je akciju za podizanje svesti o ovoj bolesti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Plavi voz - nova zvezda na srpskom turističkom nebu

 • PDF

Agencije Magelan i Republic tours Plavim vozom upotpunjuju turističku ponudu            Dan republike, odnosno 29. novembar, nekada je važio za najveći praznik bivše Jugoslavije. Ove godine, upravo tog datuma kreće prva turistička grupa koja će Titovim „Plavim vozom" putovati od Beograda do nekadašnje „Užičke republike“. Inače, ovo je prvi put u istoriji Plavog voza da i individualni putnici mogu da putuju njime.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Lonely Planet preporuka: Posetite Novi Sad i Srbiju

 • PDF

Direktor TONS-a, Branislav Knežević i PR Tihana Putin na uručenju Lonely Planet priznanja            Nakon prošlogodišnjeg proglašenja od strane ovog prestižnog online vodiča, da je Novi Sad jedna od 10 najpoželjnijih destinacija za posetiti u 2019. godini, pokrenuta je ovogodišnja kampanja na sajtu i društvenim mrežama Lonely Planet - https://www.lonelyplanet.com/articles/a-perfect-weekend-in-novi-sad. U saradnji i zajedničkoj promotivnoj kampanji, Turistička organizacija Grada Novog Sada i Turstička organizacija Srbije, koriste priliku da pred višemilionskim posetiocima ovog prestižnog sajta predstave Novi Sad, ali i druge popularne turističke aktrakcije u Srbiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

VOJVOĐANSKE ZIMSKE ĐAKONIJE

 • PDF

Vojvođanska hrana još jedan magnet za turiste            Ako se odlučite za posetu Vojvodini u narednim novembarskim danima, imaćete priliku da uživate u ukusima i mirisima vojvođanskih zimskih đakonija.
            Tradicija, lepota ukusa, mirisa i bogatih dekoracija stvorili su nezaboravne ukuse i gastronomske simbole, kojim apetiti ovdašnjih stanovika, ali i brojnih domaćih i stranih turista, nikako ne mogu da odole. Reč je o jednostavnim, ali delikatesnim suhomesnatim proizvodima koji nastaju u tradicionalnim, ali i zanatskim i industrijskim procesima (šunka, slanina, kobasice, kulen, čvarci).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com