Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Dani Drinske regate u Ljuboviji, spektakl za rekorde i pamćenje

  • PDF

Dani Drinske regate u Ljuboviji, koje su opština i lokalna Turisrička organizacija organizovali od 7. do 14.jula 2012. godine, protekli su u vremenskim uslovima kakvi se samo poželeti mogu, uz bogat i raznovrstan program, koncipiran tako da za svakoga bude po nešto interesantno.
 Tako je 7. jula organizovana „Malinijada“, izložba maline i proizvoda od maline. Dan kasnije, priređena je „Skobaljijada“, takmičenje u pecanju skobalja na Drini. Usledila su sportska dešavanja, izložba slika „Zajedno Ljubovija 2012.“, a 13. i 14.jula pravi spektakl-koncerti, predstave i naravno okosnica svega Drinska regata.
 U večernjim satima 13. jula priređeni su predstava „Crni Gruja“, koncert Kulturno-umetničkog društva „Dule Milosavljević Žele“ iz Čačka i Kulturno-umetničkog društva „Azbukovica“, koncert orkestra „Braće Dmitrović“ i pevača narodne muzike Marinka Rokvića, kojem je prisustvovalo oko pet hiljada posetilaca.
 Jedanaesta po redu, veličanstvena, Drinska regata u Ljuboviji, održana je 14. jula. Start je bio u 9 časova u Rogačici, a po tradiciji, regata je otvorena pucnjem iz trešnjevog topa i obraćanjem predsednika opštine Ljubovija i kapetana regate. Na regati je plovio i ministar policije, gospodin Ivica Dačić. Uplovilo je oko hiljadu plovila na startu regate. Vesela atmosfera, nasmejani učesnici, muzika sa svih strana, trubači koji sviraju na vodi, razigrani momci i devojke na čamcima su ono što svake godine obeležava Drinsku regatu u Ljuboviji, pa je tako bilo i ovoga puta. Grandiozna karnevalska povorka čamaca bila je duga više od šest kilometara. Veliki broj ljudi je došao da isprati učesnike sa starta, a procenjuje se da je na samoj plovidbi bilo oko 12.000 ljudi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Youth Fair, prvi Sajam omladinskog turizma u Novom Sadu

  • PDF

Turistička organizacija grada Novog Sada je i zvanično najavila održavanje Sajma omladinskog turizma (Youth Fair) na glavnomnovosadskom trgu, neposredno pred EXIT, od 10. do 12. jula. Tako će Srpska Atina, postati u bukvalnom smislu te reči simbol za “Grad mladih” i onih koji se tako osećaju, jer je tokom letnjih meseci smisleno povezano više izuzetnih međunarodnih manifestacija, poput Infanta, koji je upravo završen, zatim Intefesta od 5-7. jula, a najnovija manifestacija – Yout Fair, koja se, prema rečima direktorke Turističke organizacije Grada Novog Sada Jadranke Beljan Balaban, ”krčkala” i pripremala duže vreme, ima sve uslove da već na startu dostigne starijeg brata “EXIT” festival, zakazan ove godine po 13. put na Petrovaradinskoj tvrđavi od 12-15. jula.

-Sve činimo da Novi Sad bude centar okupljanja mladih – izjavila Jadranka Beljan Balaban, pozdravljajući brojne novinare na izuzetno posećenoj konferenciji za štampu, uz zahvalnost svim medijima što podržavaju aktivnosti ove vredne, ali i najuspešnije ekipe TONS-a u poslednih desetak godina, koja je učinila da Novi Sad zaista bude turistička, kulturna i nadasve zanimljiva destinacija turistima svih uzrasta i poslovnim ljudima. - Sajam omladinskog turizma će biti nova prilika da predstavimo naš grad i da čitav region upoznamo sa svim sadržajima koje on nudi, posebno mladim ljudima. Izuzetno sam zadovoljna što je TONS prepoznao, osmislio i imao hrabrosti da realizuje jednu ovakvu manifestaciju, koja treba da doprinese ne samo boljem imidžu našeg grada, već i njegovoj celokupnoj privredi. Verujem da će sve ovo otvoriti još mnogo novih priča u kojima će Novi Sad i Srbija biti interesantniji za turiste iz čitavog sveta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TO Ruma uređuje zaštićeno stanište Bara Trskovača kod Platičeva

  • PDF

jezeroTuristička organizacija opštine Ruma je u cilju promocije i šire popularizacijie zaštićenog staništa Bara Trskovača kod Platičeva, započela realizaciju projekata za koji su dobijena sredstva od dva Sekretarijata Vlade AP Vojvodine.

Sredstva dobijena od Pokrajinskog sekretarijata za privredu za projekat pod nazivom “Turistička valorizacija zaštićenog staništa Bara Trskovača” iskorišćena su za nabavku tri nova turistička čamca. Plovila su spuštena u vodu i ukotvljena  08. juna 2012. godine i spremna  da od jeseni prihvate zainteresovane posetioce i turiste koji žele da se kroz vožnju čamcima po Bari Trskovači upoznaju sa raznolikim biljnim i životinjskim svetom ili tek da uživaju u lepoti zaštićene prirode.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Danica Ćeranić: Crna Gora unapredila svoju turističku ponudu

  • PDF

Danica ĆeranićNacionalna TO Crne Gore u saradnji sa Turističkom organizacijom Novog Sada, organizovala je promociju crnogorske turističke ponude, tako što je u Zmaj Jovinoj ulici  delila svoj promotivni materijal, a za sve zainteresovane građane organizovala i nagradnu igru, u kojoj su najsrećniji dobili besplatno letovanja na Crnogorskom primorju. Takođe, za prijatelje, medije, agencije, ogranizovan je prijem u čardi Aqua Doria. O turističkoj ponudi Crne gore, razgovarali smo sa Danicom Ćeranić, zamenicom direktora Nacionalne turističke organizacije.

-Sa zadovoljstvom mogu da kažem da Crna Gora konstantno unapređuje svoju turističku ponudu. Poznato je da su letnji turistički centri Crne Gore prepoznati kao atraktivne turističke destinacije, međutim, mi pokušavamo da uvedemo i kontinentalni deo u turističku priču i da ponudimo neke nove atrakcije kao što su putevi, meda, sira...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marijana Kaćić Grleš: Karnevali kao most saradnje

  • PDF

Marijana Kaćić GrlešU Novom Sadu je od 17. do 19 maja, u samom jezgru grada, održana manifestacija Dani Kvarnera, koja je šarolikim i nadasve inspirativnom programom, privukla brojnu publiku. Višečlana ekipa iz Hrvatske je predstavila turističke potencijale Primorsko-goranske županije, smeštene na Kvarnerskom zalivu, između Istre i Hrvatskog primorja i kulturno nasleđe ovog dela Hrvatske, i tom prilikom uzvratila posetu Novosađanima, koji su gostovali u gradovima Rijeci i Opatiji februara ove godine, i prisustvovali tradicionalnom karnevalu. TONS je ovoga puta bio dobar domaćin, što su gosti, zadovoljni prijemom, u nekoliko navrata podvukli, a u tome su mu pomogli Grad Novi Sad i Novosadski sajam.
U organizaciji Hotela Milenij iz Opatije, Novosađanima su se tokom tri dana nudile kvarnerske delicije, ali i dobra muzika začinjena prisustvom devojkama u krinolinama, izložbom, „Slavni gosti na Jadranu“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ivan Sarajlić: Milenij hoteli, vrh turističke ponude Kvarnera

  • PDF

Ivan SarajlićIspred glavnog organizatora manifestacije Dani Kvarnera u Novom Sadu, koji su održani od 17. do 19. maja u centru grada, bili su Milenij hoteli, iz Opatije. O poseti odabrane grupe javnih, kulturnih radnika i umetnika Primorsko-goranske županije, odnosno Kvarnera, Novom Sadu, te nešto više o grupi hotela koju prdstavlja, voditelj korporativnih komunikacija Milenij hotela, Ivan Sarajlić je rekao:

-Radi se u jednoj uzvratnoj manifestaciji s obzirom da su u februaru ove godine, Dani Novog Sada bili u Rijeci i Opatiji. Mi smo celu priču malo proširili, i ovu našu manifestaciju u Novom Sadu , nazvali Dani Kvarnera, tako da se predstavila čitava naša regija, uključujući Opatiju, a na inicijativu Milenij hotela.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička Srbija jača saradnju sa svetom

  • PDF

Vinski turizam, velika šansa SrbijePomoćnik ministra ekonomije i regionalnog razvoja, Sektor za turizam, dr Renata Pindžo učestvovala je na 54. sastanku Komisije za Evropu Svetske turističke organizacije UNWTO i seminaru „Brendiranje turističkih destinacija, koji je održan u periodu od 8. do 11. maja 2012.godine, u organizaciji UNWTO i Ministarstva ekonomije i održivog razvoja Gruzije, u Batumiju.
Ove godine na zasedanju Komisije za Evropu učestvovali su predstavnici 24 zemlje, kao i brojni eksperti iz oblasti turizma i predstavnici medija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija Ljubovije najavila bogat i zanimljiv program dešavanja

  • PDF

Ovogodišnja turističkа ponudа u Ljuboviji biće izuzetno bogata. U predstojećem vremenskom intervаlu u Azbukovici će se odvijаti niz dešаvаnjа sа ciljem dа borаvаk posetilаcа u ovom krаju bude interesаntniji. Pripremljeni sаdržаju nude zа svаkogа po nešto, zа mlаde i mаlo stаrije, аvаnturiste i one koji više vole mirnije vаrijаnte odmorа.

Nakon Osmomаrtovske regаtа (plovni put Lučice (Vrhpolje)-Etno selo Vrhpolje-Ljubovijа), koju je organizovao Rаfting klub „Drinskа regаtа“, ovaj klub organizuje i tzv. Prvomаjski urаnаk, splаvаrenje Drinom od Gornje Trešnjice do Ljubovije.

Već nadaleko čuveni Gаstro festivаl u Ljuboviji, u organizaciji ovdašnje Turističke organizacije, biće održan 12. mаjа. Tаkmičenje će se odvijati u pripremаnju riblje čorbe, etno trpeze, moderne kuhinje, pekаrstvu, poslаstičаrstvu, kаrvingu (rezbаrenje nа voću i povrću), uz bogаt kulturno-zаbаvni progrаm, koji će na kraju dana začiniti koncert orkestrа “Romаnsа”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TONS promocija: Vinski putevi, rute i značaj za razvoj turizma

  • PDF

Projekat „Vinski putevi Srbije“, koji je pokrenulo Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja – Sektor turizam, imao je svoju promociju u sredu, 25. aprila, u prostorijama Turističke organizacije Grada Novog Sada. Brojne uvažene zvanice, među kojima je bilo najviše fruškogorskih vinara i vinogradara, novinara, kooridnatora, saradnika i učesnika projekta, na čelu sa državnim sekretarom za turizam u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, Goranom Petkovićem,  pozdravila je direktorka TONS-a Jadranka Beljan Balaban i izrazila zadovoljstvo što se o vinskim potencijalima i vinskoj priči, za koju se zalaže i koju maksimalno afirmiše ustanova koju vodi, posvećuje sve veća pažnja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Goran Petković: Turistički potencijali Srema i Vojvodine na blututu

  • PDF

Sremski Karlovci-Prijatno sam iznenađen da je Srem postao jedna od najuzbudljivijih destinacija u turističkoj ponudi Srbije. Sada je potrebna agresivna promocija, kako bi se povećanje turističkog kapaciteta Srema i isplatilo. Trudićemo se da sva mesta koja su mapirana stavimo u komercijalnu svrhu, jer ne sme da se dogodi da su ljudi, koji su svoje salaše i druge kapacitete pretvorili u turističku ponudu, uzaludno ulagali novac-izjavio je državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, dr Goran Petković, na promociji projekta „Unapređenje kapaciteta u turizmu vojvođanskog klastera“, održanoj 24. aprila u organizaciji Turističke organizacije Sremski Karlovci.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com